Se rad lamaile de coaja si se stoarce zeama. Se amesteca cu untul cald, cu zaharul pus treptat si galbenusurile pe rand. Cand...
Budinca de lamaieSe freaca untul cu zaharul, vanilia si galbenusurile puse pe rand. Se obtine o crema spumoasa. Macul pisat se fierbe cateva...
Budinca de macSe curata merele si se taie feliute. Se unge forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune un strat de paine, unul de mere...
Budinca de mereSe bat ouale intr-un castron cu sare, zahar si scortisoara. Se toarna deasupra laptele. Se rupe painea bucatele si se pune in...
Budinca de mereSe freaca branza de vaci cu galbenusurile, se adauga smantana, zaharul, faina, praful de copt stins in zeama de lamaie si...
Budinca de malai cu branza de vaciSe freaca untul cu zaharul, se adauga apoi galbenusurile, franzela inmuiata in lapte si data prin sita. Se amesteca totul cu...
Budinca de fragiSe spala capsunele, se curata de codite si se trec prin sita. Piureul rezultat se fierbe cu zaharul pana se ingroasa. Se...
Budinca de capsuniSe scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi....
Budinca de curmaleSe freaca untul cu zaharul pudra, pana devine spumos. Se amesteca galbenusurile pe rand si coaja de lamaie. Se inglobeaza...
Budinca de aluneSe fierb intr-un vas laptele, zaharul si untul. Cand clocoteste, se pune pesmetul in ploaie. Se fierbe pana se ingroasa,...
Budinca de alune IISe face un sos alb din faina, lapte si unt. Dupa ce se racoreste, se pune zaharul. Rece, se amesteca cu galbenusurile puse pe...
Budinca de branza de vaciMerele curatate si scobite se taie feliute care se pun intr-o oala, se pudreaza cu zahar si se dau 10 minute la cuptor. Se...
Budinca de biscuitiSe inmoaie pesmetul si cacaua in lapte si smantana. Se lasa la inmuiat 10 minute. Se freaca untul cu zaharul, se adauga...
Budinca de cacaoSe opareste cafeaua cu laptele si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Se strecoara de mai multe ori si se desface cu...
Budinca de cafeaSe fierb 100 ml apa cu 4 lingurite de cafea si 4 de zahar si se face o cafea tare. Se strecoara si se toarna peste miezul de...
Budinca de cafea IIIntr-un vas se inmoaie chiflele in apa calda 10 minute, apoi se scurg si se maruntesc. Se scot caisele din compot si se lasa...
Budinca de caise din compotSe face intr-o din zahar si apa un sirop potrivit. Piersicile zdrobite se pun intr-o oala, pe foc, se amesteca bine si se dau...
Jeleu de piersiciSe fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce...
Jeleu de portocaleSe face un sirop din vin si zahar, care se fierbe pana se leaga, dupa care oala se ia de pe foc. Se taie in jumatate 6...
Jeleu din portocaleIntr-o oala se face un sirop din vin si zahar, care se lasa la fiert pana se leaga. Se inmoaie gelatina in 2 linguri de apa...
Jeleu de vinSe curata lamaia de coaja, apoi de pielita alba. Se taie lamaia in feliute de 2 mm. Se acopera o tava pentru cuptor cu folie...
Jeleu de vin cu lamaieSe ard 100 gr zahar intr-o oala, iar caramelul se stinge cu lapte. Se muta zaharul intr-un vas mai mare si se toarna peste el...
Jeleu de zahar arsSe fierb intr-un vas zaharul cu sucul de fructe, pana ce siropul rezultat se leaga bine. Se adauga 2 foi de gelatina,...
Jeleu pentru ornarea prajiturilorSe freaca untul cu zaharul si esenta de fistic intr-un vas pus in bain-marie, fara sa fiarba, ca sa fie moale untul. Se...
Budinca cu fisticSe ung cu unt feliile de toast, se aseaza in tava si se rumenesc usor in cuptorul incins. Se unge cu unt un vas...
Budinca cu stafide si mereSorbetul este un desert de vara, inghetat, ce poate fi preparat in nenumarate feluri, cu diferite fructe. Va propunem sa...
Sorbet de visineSe fierbe intr-o oala apa minerala, se micsoreaza focul si se adauga ciocolata rupta in bucati. Se amesteca pana se topeste...
Sorbet de ciocolataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaPaste Fericit ! cu masa plina de ''Bunatati de Paste''....
Desert tort cu nuca si crema de vanilie