Se amesteca miezul de nuca macinat cu faina. Se freaca margarina cu jumatate din cantitatea de zahar, la care se adauga...
Chec cu nucaSe amesteca intr-un vas faina cu ouale, puse pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Se infierbanta laptele cu vanilia si...
Clatite cu romSe amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in...
Clatite de ciocolataSe separa galbenusurile de albusuri. Se spala cartofii si se fierb in coaja. Se curata, se dau prin razatoare si se freaca cu...
Clatite din cartofiSe separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron se freaca bine untul. Se adauga pe rand galbenusurile, faina in ploaie,...
Clatite frantuzestiAceasta reteta este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceste dulciuri avem nevoie de cateva ingrediente simple.
Coltunasi cu branza de vaci si vanilieSe face umplutura: se pun nucile intr-o oala, se amesteca cu laptele, vanilia si cu zaharul si se pun pe foc foarte mic. Se...
Coltunasi cu nuciSe spala visinele si li se scot samburii. Se storc bine fructele si se pastreaza sucul. Se intinde foaia de aluat, se taie...
Coltunasi cu visineSe fierbe apa cu untul intr-un vas iar cand apa clocoteste se da drumul la faina. Se ia vasul de pe foc si se freaca bine...
Choux a la cremeSe pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se pun cele 8 galbenusuri. Se bat galbenusurile cu o spatula si...
Clatite cu ghimbirSe amesteca malaiul cu faina. Se bat bine ouale si se pun peste amestecul de faina cu malai. Se inglobeaza praful de copt,...
Clatite cu malaiSe prepara ca orice aluat de clatite, cu deosebirea ca in loc de lapte se foloseste vin pentru desfacerea fainii. Se spala...
Clatite cu mereSe incalzesc laptele si apa intr-un vas. Se pune intr-un bol faina, se subtiaza cu lichidul de mai sus, se amesteca usor si...
Clatite crocanteAluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2...
Clatite cu bereSe freaca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga vanilia, cacaua si se mai freaca pana se obtine o crema. Se incorporeaza...
Sufleu de oua cu cacaoSe freaca bine galbenusurile cu zaharul si vanilia pana se obtine o crema spumoasa. Se bat albusurile foarte bine si se...
Sufleu de oua cu vanilieSufleul de portocale sau lamaie este un desert simplu si usor, fructat, cu aroma proaspata. Pentru un aspect deosebit serviti...
Sufleu de portocale sau lamaieSe toarna, intr-un vas, smantana cu faina si se pune sa fiarba pe foc mic, amestecand bine, ca sa nu se faca cocoloase si sa...
Sufleu de smantanaSe fierb intr-o oala laptele, vanilia si zaharul. Se ia vasul de pe foc si se lasa acoperit, pentru infuzie. Se desface...
Sufleu de vanilieSe amesteca faina cu laptele intr-o oala. Se pune vasul pe foc mic, se adauga zaharul si vanilia, amestecand continuu. Dupa...
Sufleu de vanilie IISe amesteca bine untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile si faina, se subtiaza aluatul cu laptele si se inglobeaza...
Clatite alunecoaseSe separa galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu sarea. Untul taiat bucatele se freaca pana se inmoaie si...
Clatite cremoaseSe fierb intr-un vas laptele cu vanilia, ciocolata si zaharul, se amesteca pana se topeste zaharul, apoi se ia vasul de pe...
Sufleu de ciocolataSe topeste intr-un vas untul, se pune faina peste el, se amesteca repede si se subtiaza sosul cu lapte. Se lasa vasul pe foc,...
Sufleu de ciocolata IISufleul este in general un desert fin si apreciat. Iti propunem sa incerci si sufleul de cirese, perfect pentru o dupa-amiaza...
Sufleu de cireseSe spala fructele si se aleg boabele de pe codite. Se acopera fructele cu apa si se fierb impreuna cu zaharul si vanilia....
Sufleu de coacazeSe spala si se curata gutuile, se dau prin razatoare si se fierb intr-un vas cu putina apa. Cand s-au inmuiat si a scazut...
Sufleu de gutuiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuni