Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana devin o crema spumoasa si isi...
Blat alb de pandispanSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se pune o treime lingurita zeama...
Blat de bezeaSe bat foarte bine albusurile, la cald, se adauga zaharul in ploaie si se bat in continuare. Se adauga faina, cacao si o...
Blat de cacaoSe pune faina intr-un castron, se face in mijloc o adancitura si se pun in ea ouale, untul topit, smantana, zaharul,...
Fursecuri cu marmeladaSe pun stafidele la macerat in rom. Se freaca intr-un vas, untul cu zaharul pana se face crema. Se adauga ouale, faina si la...
Fursecuri cu stafideSe freaca untul cu zaharul, se inglobeaza faina si sarea in unt si se framanta un aluat cleios. frisca se adauga la sfarist...
GaleteSe pune faina pe planseta. Se face o adancitura in mijloc si se pun in ea untul bine frecat cu galbenusul, migdalele,...
Stelute cu migdaleSe bate zaharul pudra cu untul, pana devine spuma. Se adauga 2 galbenusuri si se bat bine cu mixerul, apoi crema obtinuta se...
Tarta cu alune si ciocolataSe macina fisticul si se amesteca cu faina. Se framanta un aluat din margarina cu aroma de vanilie, zahar , un praf de sare,...
Fursecuri cu fisticMigdalele si alunele se inglobeaza in 3 linguri de frisca. Se pune compozitia intr-un vas si se amesteca cu zaharul, faina si...
Fursecuri cu migdaleSe framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 ora. Se intinde foaia, se pune in forma unsa cu unt si se coace la foc...
Tarta cu piersiciSe face intr-un vas o ciulama din smantana, unt si ou. Se tine pe foc pana se topeste untul, amestecand mereu. Rece, se...
Tarta cu zaharSe framanta aluatul din ingredientele indicate si se lasa sa se odihneasca. Se intinde o foaie de 5 mm, se taie rondele si se...
Tarta cu migdaleSe pune faina pe planseta, se face o adancitura si se adauga zaharul, sarea, apa, oul si untul, frecat inainte. Se framanta...
Tarte cu struguriSe amesteca jumatate din cantitatea de faina cu praful de copt dizolvat cu putin apa. Se face o adancitura in mijloc si se...
Batoane cu ciocolataSe inmoaie intr-un vas ciocolata, untul si zaharul, in bain-marie. Se amesteca bine si se lasa compozitia la racit. Se adauga...
Biscuiti cu ciocolataSe face un sirop bine legat din apa, vanilie si zahar. Se bat albusurile spuma foarte tare si se toarna peste ele siropul...
Fursecuri cu ananasDovleacul se rade si se pune intr-o oala, se adauga zaharul, untul si vanilia. Se lasa pe foc mic amestecand mereu, pana se...
Placinta cu dovleacIntr-un castron se freaca untul cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga iaurtul, coaja de lamaie, galbenusurile si faina...
Prajitura cu nectarine si crema de smantanaSe amesteca intr-un vas, faina cu fecula, untul si apa. Se amesteca cu varful degetelor, destul de repede, fara sa se...
Tarta cu piersici si ananasSe face un aluat din ingredientele indicate, se intinde o foaie de 5 mm, se pune in forma de tarta si se inteapa aluatul. Se...
Tarta cu cremaSe amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul...
Tarta cu crema de albusSe face un aluat fraged, numai ca se frmanta mai mult ca sa fie cat mai elastic. Se pune aluatul in forma de tarta unsa si se...
Tarta cu mereSe amesteca faina cu uleiul, oul, sarea, vanilia si praful de copt, dizolvat in lapte. Se framanta un aluat, se intinde o...
Tarta de mereSe prepara aluatul. Se curata merele, se dau prin razatoare si se calesc cu zaharul, untul si mirodeniile, pana scade bine...
Placinta cu mere cu aluat frantuzescSe prepara aluatul din ingredientele indicate. Se taie aluatul in fasii lungi de 30 cm si late de 2 cm. Se infasoara fasiile...
Rulouri cu friscaSe amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza...
Strudel cu branzaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.
Clatite cu capsuni