Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu...
Trigoane cu nuciSe amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul si stafidele. Se intinde fiecare foaie in tava de aragaz si se stropeste cu unt....
Placinta creataSe amesteca intr-un castron mare branza cu ouale, stafidele, coaja de lamaie si grisul. Intr-o tava unsa cu ulei se pun, una...
Placinta cu branza de vaciSe pune faina pe planseta, se adauga apa, sare, otet. Se framanta pana se obtine un aluat care nu se mai lipeste de mana. Se...
Flan cu crema de vanilie si nuciSe prepara aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se coc doua foi, timp de 30 de minute, care se pot umple cu spuma...
Flan cu spuma de capsuniSe pune faina pe planseta, se face loc in mijloc pentru unt, zahar, apa, ou, sare si se framanta aluatul. Se intinde si se...
Flanuri cu jeleu de portocaleDin ingredientele mentionate se prepara un aluat frantuzesc foietat, dupa reteta clasica si se lasa la rece 2 ore. Ananasul,...
Foietaj cu ananasSe spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin...
Mere in foietajSe separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina frecata spuma si se...
Cremsnit rapidSe freaca intr-un castron galbenusurile cu zaharul si mierea. Se adauga faina, apoi praful de copt stins in zeama de lamaie...
Rulada cu gemSe bat albusurile spuma tare, dupa care se adauga zaharul, putin cate putin, batand in continuare. Se adauga galbenusurile,...
Rulada cu gem, nuca si cacaoSe framanta din ingredientele indicate un aluat frantuzesc. Se intinde foaia de aluat, se taie triunghiuri mari si la baza...
Cornuri cu gem de portocaleIntr-un vas, se freaca spuma untul cu zaharul si vanilia, se adauga pe rand galbenusurile, amestecand continuu. Se pune faina...
Chec marmoratSe bat intr-un vas albusurile cu un praf de sare, obtinand o spuma tare. Cand sunt gata, se adauga treptat zaharul si vanilia...
Pandispan cu nuciSe bat intr-un vas albusurile cu zaharul si vanilia, obtinand o spuma tare. Se amesteca galbenusurile si se inglobeaza incet...
Pandispan cu stafideSe bat intr-un vas, in bain-marie, ouale cu zaharul. Se adauga vanilia, faina si migdalele, amestecand usor. Se toarna...
Paine cu migdaleSe bat bine albusurile cu zaharul si se inglobeaza, pe rand, vanilia, faina, nucile si stafidele, amestecand cu lingura de...
Paine de albusSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia pana devin crema. Se adauga treptat faina si cacaua. Se amesteca bine si se...
Rulada cu crema de ciocolataSe freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana devin o crema. Untul topit si racit se toarna cate putin peste...
Chec cu rahatSe freaca foarte bine untul cu zaharul si cu vanilia. Se adauga treptat galbenusurile si se freaca pana se obtine o crema...
Chec cu stafideSe freaca ouale cu zaharul, mirodeniile si praful de copt. Se inglobeaza uleiul si laptele, alternativ cu faina si se obtine...
Chec ieftinSe prepara un aluat pripit din ingredientele indicate, intr-o tigaie adanca sau intr-un tuci, se incinge mult ulei, se ia cu...
Gogosele cu cacaoSe fierb laptele cu untul intr-o oala, se da drumul la faina si se amesteca repede. Se freaca aluatul pana se raceste si se...
Gogosi pripiteSe bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul tos si romul si se bat in continuare, pana ce albusul se intareste. Se pun...
Chec cu cacaoCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantana O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare