Se aleg urzicile frunza cu frunza. Se spala in 4-5 ape, apoi se scurg si se scufunda in apa gata clocotita. Se lasa la fiert...
Urzici cu maioneza si hreanDaca vrei sa pregatesti carnaciori in aluat frantuzesc ai nevoie de cateva ingrediente la indemana. Aceasta reteta este...
Carnaciori in aluat frantuzescSe spala bucatile de peste cu jet de apa rece, se condimenteaza cu sare, piper, foaie de dafin si boia, se stropesc cu uleiul...
Crap cu sos de ardeiSe spala puiul in cateva ape, se parleste 2-3 minute la foc mare, se mai trece printr-un jet de apa si se pune sa fioarba in...
Supa de pui cu galusteSe taie muschiul de porc astfel inact sa se poata itercala cu legumele coapte. Se curata vinetele, dovleceii si ardeii, se...
Muschi de porc su legumeSe taie muschiul de vita felii medii, se unge cu unt, se stropeste cu vin, se freaca cu zahar pe toata suprafata si apoi se...
Carne de vita cu sos albSe curata, se spala si se oparesc bine urzicile. Intr-o oala, se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se adauga urzicile si...
Supa leseasca de urziciToate legumele, mai putin loboda rosie, se toaca in bucati destul de mari si se pun la fiert in apa cu un praf de sare....
Bors de loboda rosie de la DerscaCostitele de porc se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, boia iute si dulce, se ung cu ulei pe toata suprafata si se...
Costite de porc la gratarSe feliaza pieptul de pui, se bate cu ciocanul de snitel, se condimenteaza cu sare, piper si se unge cu ulei si mustar. Se...
Rulouri de carne si sos de rosiiSe pun vinetele la copt, apoi se decojesc si se lasa sa se scurga. Intre timp, se curata si se spala dovleceii si cartofii....
Musaca de vinete si cartofiTelemeaua de vaca, urda, smantana, branza de vaci, ouale si mararul se paseaza cu blenderul. Se topeste untul, se adauga...
Cannelloni de primavaraSe alege fasolea, apoi se pune de seara pana dimineata sa stea la inmuiat in apa calduta. Dimineata se scoate din apa si se...
Ciorba de fasole cu costita afumataSe cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si...
Pizza cu blat crocantSe curata morcovii, ceapa, cartofii si dovlecei, se spala bine cu jet de apa rece, apoi se taie cubulete sau marunt, in...
Ciorba de legumeSe pregateste carnea de miel, se taie bucati potrivite si se calesc in ulei incins, se adauga sare, piper si vinul rose si se...
Friptura de miel cu sos de piperSe trece orezul prin cateva ape si se pune sa fiarba in apa cu sare si putin ulei. Cartofii si morcovii se spala si se pun si...
Mancare sarbeascaSe curata pieptul de pui de pielite, se spala in cateva ape si se taie cubulete. Se condimenteaza cu sare, piper, boia iute...
Frigarui de pui cu salata verdeSe spala dovleceii, se scoate miezul cu o lingurita mica, ca sa nuse rupa si se pun sa se scurga pe un prosop absorbant....
Dovlecei cu sos de smantanaSe pun medalioanele de salau in tava, se stropesc cu ulei, vin si zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper si se...
Specialitate de peste cu orezCopanele de pui se parlesc pe flacara, se spala in cateva jeturi de apa rece, apoi se scot si se lasa la scurs pe un prosop...
Copane cu sos de masline si ciuperciSe curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se...
Lasagna cu urdaSe taie carnea cubulete si se caleste in putin ulei pana capata o crusta aurie. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust...
Tocanita cu carne si orezSe curata ciupercile, se spala in cateva jeturi de apa si se taie feliute subtiri. Ceapa se curata si se spala bine, apoi se...
Barcute cu spanac si ciuperciSe curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se pun sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de zeama si se...
Musaca de cartofi cu carnePastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se...
Salata de paste cu rosii si busuiocSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete, apoi se pun sa fiarba in apa cu sare. Separat se curata carnea de manzat de...
Ghiveci in crusta de cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci Babani