Batem spuma 6 galbenusuri cu mierea. Amestecam faina, praful de cacao, praful de copt cu 6 albusuri batute spuma si cocem...
Rulou cu miereAmestecam galbenusurile cu zaharul, uleiul si praful de cacao. Batem separat albusurile. Amestecam faina cu galbenusurile si...
Prajitura FantaFierbem prunele intr-un dl de apa cu mierea, scortisoara si zaharul vanilat. Batem spuma margarina, zaharul, sarea si coaja...
Painici de cartofi cu prune cu scortisoaraAmestecam la baie de abur, in aceeasi directie jumatate de ora, margarina, praful de cacao, zaharul pudra, ouale si faina....
Coloana vertebralaInmuiem ceapa razuita si usturoiul in margarina, adaugam dovleacul si condimentele si fierbem amestecand continuu pana se...
Specialitate cu dovleacFierbem laptele cu continutul batonului de vanilie, amestecam bine siropul de soc cu galbenusurile si intaritorul alimentar...
Piscot umplut cu crema de socSfaramam untura in faina, adaugam zaharul pudra, praful de copt si framantam cu 3 galbenusuri si smantana si coacem 3 foi....
Felie cu romCuratam dovleacul, il razuim si il amestecam cu ingredientele. Punem 2 foi de foetaj pe un servet de bucatarie si le ungem cu...
Foetaj cu dovleac si macFramantam bine biscuitii macinati, romul, zaharul pudra, nuca macinata, praful de cacao si laptele. Impartim aluatul in 2...
Rulou cu biscuitiFulgi de cocos pentru décor Amestecam bine untul cu zaharul, vanilia, adaugam cocosul, piscoturile, praful de cacao, gemul...
Bilute cu cocosFramantam ingredientele si impartim aluatul obtinut in 2 parti, ungem o foaie cu gem de caise. Umplutura: batem spuma 5...
Felii cu cocosAmestecam merele razuite cu pogacile cu miere razuite. Amestecam 20 de minute galbenusurile, mierea, praful de cacao si...
Cozonac cu miere si mereAmestecam zaharul, galbenusurile, apa si adaugam incet nucile macinate. Coacem faina, praful de copt amestecate cu albusurile...
Felii de inghetataBatem spuma ouale, mierea si zaharul, adaugam bicarbonatul de sodiu dizolvat intr-o lingurita de apa, zeama si coaja rasa de...
Prajitura cu miere si scortisoaraIntai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4...
Ciuperci cu orezIntai ungem cu unt o tava smaltuita, apoi preparam o prajitura uscata, fierband 1,5 dl lapte, 90 g unt, ½ lingurita de...
Gogosi cu branzaMai intai cantarim 250 g de faina de orez proaspat macinata, intr-un borcan mai mare cu filet. Adaugam 160 g zahar brun,...
Placinta cu branzaIntai pregatim un blat traditional. Pana blatul se raceste, fierbe, 1 l lapte. Luam de pe foc, apoi amestcam 2 oua cu 2 dl de...
Tort cu crema de branza700 grame varza Savoy curatata, fara cotor si nervurile groase, taiem in fasii groase de 2 cm latine, apoi spalam bine sub...
Varza scazutaAceasta reteta de mancare cu cartofi este foarte simpla si gustoasa. Pentru a o pregati aveti nevoie de 1 kg de cartofi, foi...
Mancare de cartofiBatem spuma albusurile si adaugam incet indulcitorul. Apoi adaugam pe rand galbenusurile, intaritorul alimentar amestecat cu...
Piscot diabetic cu mereFierbe merele intr-un sirop din lamaie si zahar, lasam sa se raceasca, batem spuma untul cu zaharul, adaugam galbenusurile,...
Tort de mereSa pregatim o portie de ciuperci prajite ca in reteta Chiftelute de soia . Impreuna cu patrunjelul adaugam putin piper...
Crochete cu ciuperciLuam frunzele exterioare a unei verze de Bruxelles fragede de aprox. 700 g si taiem coceanul care a ramas afara, apoi spalam...
Varza de Bruxelles calitaCuratim, in prealabil, 1,6 kg mazare proaspat culeasa, scoatem boabele din pastai, apoi spalam. Apoi taiem 250 g ceapa rosie...
Ragu de mazare verde800 g de fasole verde frageda se curata (se rup coditele, se spala) si se taie pe diagonala in bucati de aprox. 1cm. Timpul...
Ragu de fasole verdeSucul de piersici se amesteca in mixer cu cateva cuburi de gheata, pana cand gheata se zdrobeste, apoi se imparte in pahare....
Coctail de piersiciCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeSalutare, salutare dragi Bucătărași! Sper că vă mai aduceți aminte de mine? :) Mno, a cam trecut ceva timp de...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur