Toate ingredientele, afara de branza si pesmet, se amesteca. Din compozitia zarzavaturi-condimente se scoate o parte si se...
Branza surpriza cu pesmetDrojdia se pune la fermentat cu putin lapte. Cand creste se framanta un aluat cu 4 galbenusuri si unt. Se imparte in trei, se...
FursecuriMazarea verde se caleste in ulei cu patrunjel verde tocat, se presara cu faina, se stinge cu cca ½ l apa, se potriveste...
Mazare verde cu branzaCarnea de mistret foarte bine spalata se taie in fasii subtiri impreuna cu slanina afumata. Se pune in apa rece, slanina se...
Tocana de vanat cu garnitura de fasole neagraAlbusurile se bat spuma, se adauga zaharul si cativa stropi de otet, se bat in continuare pe vas cu aburi pana cand telul...
Bezele de stelute si inimioareMorcovii se taie in patru si se fierb dar nu prea moi. Ciupercile se calesc cu ceapa, se potriveste gustul cu sare si piper....
Mancare vegetariana consistentaSe spala merele acrisoare de vara, se taie in doua si se curata de coaja. Dupa scoaterea cotoarelor, se taie in mai multe...
Supa de mereMai intai se tapeteaza o tava de marime mijlocie de forma dreptunghiulara (pt tort) cu folie de aluminiu, cu partea lucioasa...
Cubulete cu nuca de cocosSe spala mandarinele si portocalele, se curata de coaja, se desfac in doua, se curata de coaja alba interioara. Se taie de-a...
Cocteil de citricecacaoIntai se scoate untul de la frigider, castanele se zdrobesc cu furculita si se amesteca cu romul de cofetarie. Ouale,...
Tort de castane cu ciocolataCeapa se caleste in untura incinsa, se adauga ardeii taiati in rondele si, putin mai tarziu, rosiile curatate si taiate in...
Pilaf cu carne de porcGuliile curatate si taiate cubulete se fierb in apa sarata (sau la aburi) , se strecoara, apa de fiert se raceste. Se face un...
Gulii gratinateCartofii se fierb in coaja si se taie in rondele. Ouale se fierb tari si se taie in rondele, precum si carnatul. Slanina se...
Cartofi gratinatiPrepara umplutura amestecand 2 cani de orez crud, 1 cana de naut fiert si zdrobit, ½ cana de patrunjel tocat marunt, ½...
Frunze de vita de vie umplute cu orezTaie cubulete slanina, prajeste-le, scoate-le din untura si pune-le deoparte. Fierbe 2,5-3 l de apa sarata, si cerne incet...
Mamaliga in straturiFierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. Unge cu unt un vas...
Musaca de fasole verdeSpala cartofii, aduga sare si prajeste-i timp de 40 de minute la o temperatura de 200 de grade. Taie feliile de peste in...
Pastrav crocant cu cozi de racAmesteca bine iaurtul, zaharul si ouale. Adauga faina amestecata cu praf de copt si ulei. Toarna compozitia in tava si pune...
Prajitura cu iaurtFaina, margarina, 150 g zaharul pudra, zaharul vanilat, pudra de cacao, un galbenus si praful de copt se amesteca, se...
Prajitura razuita cu cacaoSe taie o ceapa, se adauga ulei si se pune la calit dupa care se adauga dovleacul razuit si frunzele se marar maruntite. Se...
Mancare de dovleacSe spala 70 dg fasole verde si apoi se curata. Se taie in bucati de cate 1, 1,5 cm. Se taie o ceapa mica si se caleste in...
Mancare de fasole verdeSe curata 1,4 kg mazare si se spala. Se pune intr-un vas emailat si se adauga 1 lingura de ulei, 1 lingurita de sare, 1...
Mancare de mazare scazutaFierbe cartofii in coaja. Curata-i si aseaza un strat de felii de cartofi intr-o tava unsa cu ulei. Amesteca chefirul cu...
Cartofi frantuzesti cu branzaZdrobeste 2/3 din zmeura. Sfarama piscoturile, aseaza-le in 4 pahare si stropeste cate 1 lingura de lichior de migdale....
Crema de zmeura cu iaurt si vanilieCurata dovleceii, indeparteaza semintele, taie-i in bucati cat un deget fierbe-i pe jumatate in apa cu sare si otet, dupa...
Dovlecel cu cascavalFierbe fasolea verde impreuna cu usturoiul curatat in apa cu sare si aseaza-le intr-o strecuratoare sa se scurga. (Arunca...
Fasole verde cu cascaval si branzaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniO prajitura ciocolatoasa cu branza si cirese care merge perfect langa cafeaua de dimineata. "Retete de suflet"
Desert negresa cu branza si cirese