Supe si ciorbe

Ciorba de peste dreasa ca la Sulina
Ciorbe

Ciorba de peste dreasa ca la Sulina

Morcovii, ceapa si albitura se curata, se spala, se taie julien si se calesc in ulei, prin inabusire, pina ce incep sa se...

Ciorba de peste dreasa ca la Sulina
Ciorba taraneasca cu carne
Ciorbe

Ciorba taraneasca cu carne

Se taie cepele si morcovii in felii, se pun la fiert impreuna cu carnea de pasare sau vita. Se adauga sare. In timpul...

Ciorba taraneasca cu carne
Ciorba de peste cu praz
Ciorbe

Ciorba de peste cu praz

Se rumeneste in ulei ceapa, prazul, telina si se stinge cu 3 litri de apa. Se pune sare, piper si usturoiul strivit. Cind au...

Ciorba de peste cu praz
Ciorba de cartofi cu  tarhon
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu tarhon

Se pun la fiert 2 litri de apa cu carnea si se spumuieste, se pune sare. Cind e pe jumatate fiarta carnea se adauga...

Ciorba de cartofi cu tarhon
Supa cu gulii cubulete
Supe de legume

Supa cu gulii cubulete

Se rumeneste in ulei ceapa taiata marunt, precum si zarzavatul de supa dat prin razatoarea cu gauri mari. Se adauga faina, se...

Supa cu gulii cubulete
Supa cu cus cus
Supe de carne

Supa cu cus cus

Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa...

Supa cu cus cus
Ciorba de potroace cu orez
Ciorbe

Ciorba de potroace cu orez

Se fierb aripile, labele, gitul si pipota taiate in bucati potrivite. Se adauga morcovul, patrunjelul, telina si ceapa taiate...

Ciorba de potroace cu orez
Bors cu peste
Borsuri

Bors cu peste

In bors se pune ceapa, patrunjelul si piperul si se lasa sa fiarba. Se spala si se curata bine pestele, se taie apoi in...

Bors cu peste
Supa crema de cartofi cu praz
Supe de legume

Supa crema de cartofi cu praz

Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie in patru. De asemenea, prazul curatat se taie bucatele. Se pun toate la...

Supa crema de cartofi cu praz
Supa de zarzavat
Supe de legume

Supa de zarzavat

Se fierbe zarzavatul in apa sarata timp de 40-50 minute la foc mic. Se strecoara pastrind numai zeama. Se pune din nou la foc...

Supa de zarzavat
Ciorba de carne de vitel
Ciorbe

Ciorba de carne de vitel

Se taie carnea (poate fi si de miel sau vaca) in bucati potrivit de mari si se pune la fiert in apa rece cu sare. Cind da in...

Ciorba de carne de vitel
Bors de fasole uscata
Borsuri

Bors de fasole uscata

Fasolea se spala si se pune la muiat din ajun. A doua zi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a dat primul clocot se arunca...

Bors de fasole uscata
Supa de ou cu marar si usturoi
Supe de legume

Supa de ou cu marar si usturoi

Costita taiata cubulete se caleste impreuna cu morcovii in putin ulei. Apoi se toarna 2-3 l de apa si se lasa pina ce morcovi...

Supa de ou cu marar si usturoi
Bors de sfecla si cartofi
Borsuri

Bors de sfecla si cartofi

Se curata sfecla, se taie fire lungi, se da sare si se lasa sa stea putin ca sa lase zeama. Se stoarce, se pune la fiert cu...

Bors de sfecla si cartofi
Supa-crema de orez
Supe de legume

Supa-crema de orez

Se inabusa ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt, se adauga orezul, sarea, apoi apa sau zeama de oase si se lasa sa...

Supa-crema de orez
Ciorba de potroace cu leustean
Ciorbe

Ciorba de potroace cu leustean

Se pune carnea la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si foarte putina sare. Se pune apa atit cit sa acopere bine bucatile...

Ciorba de potroace cu leustean
Supa - crema de telina
Supe de legume

Supa - crema de telina

Se fierb ceapa si telina; cartofii se pun mai tirziu la fiert. Se trec toate prin sita, apoi se adauga zeama in care au...

Supa - crema de telina
Bors de peste cu leustean
Borsuri

Bors de peste cu leustean

Se fierbe zarzavatul taiat fire lungi si ceapa taiata marunt, in apa cu sare. Se adauga borsul, dupa ce zarzavatul este bine...

Bors de peste cu leustean
Ciorba de pui
Ciorbe

Ciorba de pui

Se pune ceapa la fiert cu apa rece. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul taiat subtire, putin orez si o parte din...

Ciorba de pui
Bors de perisoare cu carne de vitel
Borsuri

Bors de perisoare cu carne de vitel

Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa taiata marunt si inabusita, miezul de franzela muiat si stors...

Bors de perisoare cu carne de vitel
Supa - crema de morcovi
Supe de legume

Supa - crema de morcovi

Se taie morcovii ca fideaua si se pun la fiert impreuna cu ceapa taiata foarte marunt. Cind s-au inmuiat, se strecoara si se...

Supa - crema de morcovi
Ciorba de varza acra dreasa cu smintina
Ciorbe

Ciorba de varza acra dreasa cu smintina

Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor cu uleiul. Se adauga...

Ciorba de varza acra dreasa cu smintina
Supa de mere acrisoare
Supe de legume

Supa de mere acrisoare

Se curata merele, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se...

Supa de mere acrisoare
Bors de cartofi  cu verdeata
Borsuri

Bors de cartofi cu verdeata

Se curata zarzavatul, se spala si se taie patratele. Se prajeste ceapa in ulei si cind s-a rumenit se adauga zarzavaturile...

Bors de cartofi cu verdeata
Ciorba de zeama de varza
Ciorbe

Ciorba de zeama de varza

Se pune la fiert intr-o oala mai mare aproximativ 3-4 litri de apa, iar cind incepe sa fiarba se pune carnea taiata bucatele,...

Ciorba de zeama de varza
Crema-supa de sfecla
Supe de legume

Crema-supa de sfecla

Sfecla si zarzavaturile se curata, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mici. Se pastreaza doua linguri de sfecla rasa,...

Crema-supa de sfecla
Supa de rosii cu galusti
Supe de legume

Supa de rosii cu galusti

Tocati marunt ceapa, caliti-o in ulei, dupa 5 minute adaugati morcovul ras, apoi stingeti cu supa de oase. Lasati sa...

Supa de rosii cu galusti
Supa-crema de ciuperci cu carne de pasare
Supe de carne

Supa-crema de ciuperci cu carne de pasare

Puiul curatat si spalat se pune la fiert intreg, in apa rece cu putina sare. Cind este gata se scoate, se detaseaza carnea de...

Supa-crema de ciuperci cu carne de pasare
Supa crema de dovleac pentru Halloween
Supe de legume

Supa crema de dovleac pentru Halloween

Supa crema de dovleac este delicioasa, mai ales cea facuta din dovleacul pentru placinta. In plus dovleacul este simbolul...

Supa crema de dovleac pentru Halloween
Supa piure de telina
Supe de legume

Supa piure de telina

Telina taiata subtire se fierbe citeva minute in apa clocotita. Se scoate, se scurge si se pune intr-o cratita cu o lingura...

Supa piure de telina
Supa simpla  cu unt
Supe de legume

Supa simpla cu unt

Se pune la fiert apa, impreuna cu untul, sarea, putin piper, usturoiul, foaia de dafin, putin cimbru si patrunjel. Se lasa sa...

Supa simpla cu unt
Bors de fasole cu marar
Borsuri

Bors de fasole cu marar

Se pune fasolea la fiert. Dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa, dar se pune alta tot fierbinte. Se adauga morcovul...

Bors de fasole cu marar
Bors de cartofi simplu
Borsuri

Bors de cartofi simplu

Se pun la fiert intr-o oala apa, morcovul intreg si o ceapa taiata marunt. Cind au inceput sa fiarba, se adauga cartofii...

Bors de cartofi simplu
Ciorba de fasole boabe cu cimbru
Ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu cimbru

Se pune din ajun fasolea intr-un vas cu apa calduta ca se se moaie. Trebuie sa stea astfel cel putin 12 ore. A doua zi se...

Ciorba de fasole boabe cu cimbru
Ciorba de cartofi si sfecla dreasa cu smintina
Ciorbe

Ciorba de cartofi si sfecla dreasa cu smintina

Se curata si se taie ca taiteii sfecla, apoi se pune la foc intr-o oala cu apa impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt....

Ciorba de cartofi si sfecla dreasa cu smintina
Bors de perisoare cu rosii
Borsuri

Bors de perisoare cu rosii

Se pune la fiert intr-o oala apa, morcovul, patrunjelul, ceapa taiata marunt si osul de la carne, lasind sa fiarba bine. Se...

Bors de perisoare cu rosii
Ciorba de vitel cu varza
Ciorbe

Ciorba de vitel cu varza

Se fierb bucatile de carne si se ia spuma de deasupra. Se pune morcovul, patrunjelul si ceapa taiata marunt la fiert, iar...

Ciorba de vitel cu varza
Supa crema din legume cu smintina
Supe de carne

Supa crema din legume cu smintina

Se fierb legumele, taiate in bucati mari, in 2 litri de apa cu sare si putin ulei. Cind sint gata, se trec prin sita si se...

Supa crema din legume cu smintina
Supa deasa de cartofi preparata greceste
Supe de legume

Supa deasa de cartofi preparata greceste

Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind...

Supa deasa de cartofi preparata greceste
Romburi pentru supa
Supe de legume

Romburi pentru supa

Se fierb cu o zi inainte cartofii in coaja, se curata, se rad. Margarina se freaca, se amesteca cu cartofii rasi, se adauga...

Romburi pentru supa
Supa crema de cartofi (dietetica)
Supe de legume

Supa crema de cartofi (dietetica)

Se pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai...

Supa crema de cartofi (dietetica)
Supa din cartofi (dietetica)
Supe de legume

Supa din cartofi (dietetica)

Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati...

Supa din cartofi (dietetica)
Supa de chimen cu lapte
Supe de legume

Supa de chimen cu lapte

Se fierbe chimenul cu morcov si verdeata cu 1 litru apa si sare. Se strecoara apoi zeama si se ingroasa cu faina desfacuta in...

Supa de chimen cu lapte
Supa de ceapa cu parmezan
Supe de legume

Supa de ceapa cu parmezan

Se taie cepele in felii foarte subtiri si se pun la foc intr-o oala cu o lingura de unt. Trebuie avuta multa grija pentru ca...

Supa de ceapa cu parmezan
Supa de mere cu taitei
Supe de legume

Supa de mere cu taitei

Se curata merele, se inlatura partea cu simburi, se taie cuburi si se fierb in apa impreuna cu zaharul si sarea. Cind sint...

Supa de mere cu taitei
Bors de gulii
Borsuri

Bors de gulii

Se fierb legumele taiate fideluta in apa rece cu sare. Cind sint fierte pe jumatate, se adauga pastele fainoase. La sfirsit,...

Bors de gulii
Supa cu patratele de parmezan
Supe de carne

Supa cu patratele de parmezan

Se freaca doua galbenusuri cu parmezanul si sarea. Se adauga apoi albusurile batute spuma cu cele doua linguri de faina. Se...

Supa cu patratele de parmezan
Supa cu carne si cartofi (dietetica)
Supe de carne

Supa cu carne si cartofi (dietetica)

Carnea se taie in bucati potrivite, se pune la fiert in 2 l de apa, se spumeaza. Cind este pe jumatate fierta, se adauga...

Supa cu carne si cartofi (dietetica)
Supa de varza creata
Supe de carne

Supa de varza creata

Se alege o varza creata, se scoate primul rind de frunze, se taie varza in patru, se inlatura cotorul si partea tare din...

Supa de varza creata
Supa de cartofi cu carne
Supe de carne

Supa de cartofi cu carne

Se taie carnea bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala mare cu 2 litri de apa. Cind carnea este pe jumatate fiarta,...

Supa de cartofi cu carne
Bors de sfecla
Borsuri

Bors de sfecla

Sfecla rosie se curata, se taie fidea si se pune la fiert in apa rece cu sare, sa nu-si piarda culoarea, si ceapa tocata. Se...

Bors de sfecla
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea