Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...
Bors de miel cu leustean si ceapa verdeMaruntaiele de la miel se fierb, se racesc si se taie foarte marunt. Se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat si cepele...
Supa de maruntaie de mielSe fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.
Ciorba de legume cu paste fainoase sau orezSe fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...
Bors de perisoare cu legume si smintinaSe pun intr-o oala cu untul, cartofii curatiti si taiati patratele si ceapa taiata marunt. Se lasa citeva minute la foc...
Supa de legume cu zdrenteSe taie crenvurstii in bucati de 1 cm si se fierb cu ½ l apa intr-o craticioara acoperita. Separat, se fierbe cu 1 ½ l...
Ciorba de crenvursti cu iaurtCeapa, morcovul, patrunjelul si varza se taie marunt si se inabusa in tigaie cu ulei sau unt, pina ce toate sint...
Supa de legume cu maslineSe curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...
Supa-crema de prazDeoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...
Ciorba de burtaSe caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge...
Ciorba ardeleneasca de perisoareSe curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si...
Supa de post cu cartofi si prazPentru 1 ½ l zeama de ciuperci, se fierb ½ kg ciuperci, curatite in 2 litri de apa, cu o lingurita de sare. Ciupercile se...
Supa meridionalaSe taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...
Bors rusescCeapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un...
Ciorba de perisoareSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita...
Ciorba de fasole uscata cu cartofiSe inabusa 10 minute ciupercile taiate felii subtiri, cu ceapa intreaga si untul. Se presara faina si se adauga 1 1/2 litru...
Supa de ciuperciSe pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...
Supa de rosii cu castravetiCarnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina...
Ciorba de perisoare a la grecSe fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...
Supa din carne de vitel si cimbruSe curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...
Bors de sfecla cu cartofi si smintinaSe taie carnea bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri apa cu sare. Se scoate spuma si se adauga zarzavaturile...
Ciorba de berbecSe taie zarzavatul ca fideluta. Se inabusa in unt cu ceapa 10 minute. Se adauga faina, se toarna 1 ½ litru apa calda si ½...
Supa de legume pasateMorcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...
Ciorba de varza acraCartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...
Supa de lapteSe taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...
Supa ungureascaSe taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...
Ciorba de carne de porcFasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta...
Supa de fasole boabe (crema)Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...
Bors de carne cu sfeclaSe spala ole si se pun la fiert in 2 ½ litri apa. Se scoate spuma si se lasa sa fiarba la foc moale ca sa obtina o ciorba...
Ciorba de oase de porcSe taie patratele mici cartofii, patrunjelul si morcovii curatati si spalati. Se inabusa in unt 15 minute, aestecind din cind...
Supa de cartofi si morcoviSe prajeste prazul, se pune bostanul care este dat prin razatoare mare, se pune apa, vegeta, sos de soia si se lasa la fiert...
Supa de bostanSe taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...
Bors ucraineanSe pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...
Supa cu cascavalSe curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...
Supa cu galuste de ficatSe taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg....
Ciorba greceascaCeapa curatata si taiata felii subtiri se pune sa se moaie intr-o cratita impreuna cu untul. Se amesteca sa nu se prinda sau...
Supa de ceapa si svaiterSe pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si...
Supa de cartofi gatita grecesteSe pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...
Bors de maruntaie de pasareSe taie in bucati puiul sau alta carne si se fierbe in doi litri apa cu o lingura sare. Cit timp fierbe carnea, se taie...
Supa de gulii cu carneSe fierb in doi litri de apa morcovul, patrunjeii si telina. Dupa ce au fiert circa ½ ora, se strecoara zeama in alta oala,...
Ciorba de cartofi cu smintina si legumeSe taie marunt ceapa si morcovul si se inabusa in ulei. Se pune apoi apa in oala si se lasa sa fiarba. Cind legumele au fiert...
Ciorba de oua cu iaurtSe fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec...
Supa de cartofi (crema)Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt,...
Ciorba de lamiieSe pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm...
Ciorba de cartofi si fasole verdeMorcovii si ceapa se taie ca fideaua si se pun la fiert pina cind se moaie morcovii. Se strecoara, apoi morcovii si ceapa se...
Supa de morcovi cremaSe fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofiSe taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...
Ciorba ruseasca cu smintinaCeapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...
Supa de ceapa si cascavalIntr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...
Supa cu patratele de ouSe curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...
Ciorba de sfeclaSe alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...
Bors de fasole boabeCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane