Supe si ciorbe

Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Ciorbe

Bors de miel cu leustean si ceapa verde

Se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare, capul intreg cu restul de carne taiata bucatele, mai intii bine spalate. Se ia spuma...

Bors de miel cu leustean si ceapa verde
Supa de maruntaie de miel
Supe de carne

Supa de maruntaie de miel

Maruntaiele de la miel se fierb, se racesc si se taie foarte marunt. Se amesteca cu sare, piper, patrunjel tocat si cepele...

Supa de maruntaie de miel
Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez
Ciorbe

Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez

Se fierb legumele taiate fideluta intr-un litru de apa cu sare. Dupa ce au fiert, se adauga fie orez, fie paste fainoase.

Ciorba de legume cu paste fainoase sau orez
Bors de perisoare cu legume si smintina
Borsuri

Bors de perisoare cu legume si smintina

Se fierb legumele in 1 ½ litru apa cu sare. Intre timp, se da carnea impreuna cu ceapa prin masina de tocat. Se amesteca...

Bors de perisoare cu legume si smintina
Supa de legume cu zdrente
Supe de legume

Supa de legume cu zdrente

Se pun intr-o oala cu untul, cartofii curatiti si taiati patratele si ceapa taiata marunt. Se lasa citeva minute la foc...

Supa de legume cu zdrente
Ciorba de crenvursti cu iaurt
Ciorbe

Ciorba de crenvursti cu iaurt

Se taie crenvurstii in bucati de 1 cm si se fierb cu ½ l apa intr-o craticioara acoperita. Separat, se fierbe cu 1 ½ l...

Ciorba de crenvursti cu iaurt
Supa de legume cu masline
Supe de legume

Supa de legume cu masline

Ceapa, morcovul, patrunjelul si varza se taie marunt si se inabusa in tigaie cu ulei sau unt, pina ce toate sint...

Supa de legume cu masline
Supa-crema de praz
Supe de carne

Supa-crema de praz

Se curata prazul, se taie in bucatele si se inabusa in unt 10-15 minute. Se adauga faina. Se toarna 1 litru apa, sare, piper...

Supa-crema de praz
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare...

Ciorba de burta
Ciorba ardeleneasca de perisoare
Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge...

Ciorba ardeleneasca de perisoare
Supa de post cu cartofi si praz
Supe de legume

Supa de post cu cartofi si praz

Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si...

Supa de post cu cartofi si praz
Supa meridionala
Supe de legume

Supa meridionala

Pentru 1 ½ l zeama de ciuperci, se fierb ½ kg ciuperci, curatite in 2 litri de apa, cu o lingurita de sare. Ciupercile se...

Supa meridionala
Bors rusesc
Borsuri

Bors rusesc

Se taie carnea bucati si se pune la fiert in 2 litri apa rece cu sare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga zarzavatul taiat...

Bors rusesc
Ciorba de perisoare
Ciorbe

Ciorba de perisoare

Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un...

Ciorba de perisoare
Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Ciorbe

Ciorba de fasole uscata cu cartofi

Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert cu apa rece. Cind da in clocot, se schimba apa cu alta calda, pregatita...

Ciorba de fasole uscata cu cartofi
Supa de ciuperci
Supe de legume

Supa de ciuperci

Se inabusa 10 minute ciupercile taiate felii subtiri, cu ceapa intreaga si untul. Se presara faina si se adauga 1 1/2 litru...

Supa de ciuperci
Supa de rosii cu  castraveti
Supe de carne

Supa de rosii cu castraveti

Se pun intr-un vas rosiile spalate si taiate bucati peste care se presara un praf de sare. Se acopera si se lasa sa fiarba...

Supa de rosii cu castraveti
Ciorba de perisoare a la grec
Ciorbe

Ciorba de perisoare a la grec

Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina...

Ciorba de perisoare a la grec
Supa din carne de vitel si cimbru
Supe de carne

Supa din carne de vitel si cimbru

Se fierbe carnea cu zarzavatul si se strecoara. Zeama se leaga cu faina rumenita usor in unt. Se adauga cimbrul. Se trece de...

Supa din carne de vitel si cimbru
Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Borsuri

Bors de sfecla cu cartofi si smintina

Se curata si se rade zarzavatul si jumatate din sfecla. Se fierb cu 1 ½ litru de apa cu sare si se adauga cartofii. Cind...

Bors de sfecla cu cartofi si smintina
Ciorba de berbec
Ciorbe

Ciorba de berbec

Se taie carnea bucatele si se pune la fiert intr-o oala cu 2 litri apa cu sare. Se scoate spuma si se adauga zarzavaturile...

Ciorba de berbec
Supa de legume pasate
Supe de legume

Supa de legume pasate

Se taie zarzavatul ca fideluta. Se inabusa in unt cu ceapa 10 minute. Se adauga faina, se toarna 1 ½ litru apa calda si ½...

Supa de legume pasate
Ciorba de varza acra
Ciorbe

Ciorba de varza acra

Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se taie marunt si se prajesc usor in ulei. Se adauga apa si se lasa sa...

Ciorba de varza acra
Supa de lapte
Supe de legume

Supa de lapte

Cartofii curatati si spalati se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Cind sint pe jumatate fierti se adauga laptele si se...

Supa de lapte
Supa ungureasca
Supe de carne

Supa ungureasca

Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote,...

Supa ungureasca
Ciorba de carne de porc
Ciorbe

Ciorba de carne de porc

Se taie carnea in bucati potrivite si se spumuieste si se adauga zarzavaturile curatite, spalate si taiate fideluta. Se lasa...

Ciorba de carne de porc
Supa de fasole boabe (crema)
Supe de legume

Supa de fasole boabe (crema)

Fasolea, aleasa si spalata, muiata de cu seara in apa caldura, se scurge de aceasta apa si se pune la fiert cu apa calduta...

Supa de fasole boabe (crema)
Bors de carne cu sfecla
Borsuri

Bors de carne cu sfecla

Se pune la fiert carnea spalata si taiata bucatele cu 2 ½ litri apa rece si sare. Se spumuieste, se adauga o sfecla taiata...

Bors de carne cu sfecla
Ciorba de oase de porc
Ciorbe

Ciorba de oase de porc

Se spala ole si se pun la fiert in 2 ½ litri apa. Se scoate spuma si se lasa sa fiarba la foc moale ca sa obtina o ciorba...

Ciorba de oase de porc
Supa de cartofi si morcovi
Supe de legume

Supa de cartofi si morcovi

Se taie patratele mici cartofii, patrunjelul si morcovii curatati si spalati. Se inabusa in unt 15 minute, aestecind din cind...

Supa de cartofi si morcovi
Supa de bostan
Supe de legume

Supa de bostan

Se prajeste prazul, se pune bostanul care este dat prin razatoare mare, se pune apa, vegeta, sos de soia si se lasa la fiert...

Supa de bostan
Bors ucrainean
Borsuri

Bors ucrainean

Se taie bucati de carne potrivite, se pun la fiert in 2 l apa cu putina sare si se spumuiesc. Se adauga cepele, radacinile de...

Bors ucrainean
Supa cu cascaval
Supe de carne

Supa cu cascaval

Se pun in oala 25 g unt, apoi un rind de cascaval ras, unul de felii subtiri de piine veche, pina se termina materialul. Pe...

Supa cu cascaval
Supa cu galuste de ficat
Supe de carne

Supa cu galuste de ficat

Se curata ficatul de vine si pielite si se trece prin masina de tocat. Apoi separat se freaca untul cu ouale pina se face o...

Supa cu galuste de ficat
Ciorba greceasca
Ciorbe

Ciorba greceasca

Se taie carnea in bucatele si se pune la fiert cu 1 ½ l apa cu sare. Se ia spuma si se adauga zarzavatul de supa intreg....

Ciorba greceasca
Supa de ceapa si svaiter
Supe de legume

Supa de ceapa si svaiter

Ceapa curatata si taiata felii subtiri se pune sa se moaie intr-o cratita impreuna cu untul. Se amesteca sa nu se prinda sau...

Supa de ceapa si svaiter
Supa de cartofi gatita greceste
Supe de legume

Supa de cartofi gatita greceste

Se pun la fiert cu 1 litru apa cartofii curatati, spalati si taiati bucati mici, impreuna cu ceapa si prazul taiate marunt si...

Supa de cartofi gatita greceste
Bors de maruntaie de pasare
Borsuri

Bors de maruntaie de pasare

Se pun maruntaiele, aripile si gitul sa fiarba cu zarzavatul taiat marunt si sare. Separat se fierbe orezul si se adauga cind...

Bors de maruntaie de pasare
Supa de gulii cu carne
Supe de carne

Supa de gulii cu carne

Se taie in bucati puiul sau alta carne si se fierbe in doi litri apa cu o lingura sare. Cit timp fierbe carnea, se taie...

Supa de gulii cu carne
Ciorba de cartofi cu smintina si legume
Ciorbe

Ciorba de cartofi cu smintina si legume

Se fierb in doi litri de apa morcovul, patrunjeii si telina. Dupa ce au fiert circa ½ ora, se strecoara zeama in alta oala,...

Ciorba de cartofi cu smintina si legume
Ciorba de oua cu iaurt
Ciorbe

Ciorba de oua cu iaurt

Se taie marunt ceapa si morcovul si se inabusa in ulei. Se pune apoi apa in oala si se lasa sa fiarba. Cind legumele au fiert...

Ciorba de oua cu iaurt
Supa de cartofi (crema)
Supe de carne

Supa de cartofi (crema)

Se fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec...

Supa de cartofi (crema)
Ciorba de lamiie
Ciorbe

Ciorba de lamiie

Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt,...

Ciorba de lamiie
Ciorba de cartofi si fasole verde
Ciorbe

Ciorba de cartofi si fasole verde

Se pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm...

Ciorba de cartofi si fasole verde
Supa de morcovi crema
Supe de legume

Supa de morcovi crema

Morcovii si ceapa se taie ca fideaua si se pun la fiert pina cind se moaie morcovii. Se strecoara, apoi morcovii si ceapa se...

Supa de morcovi crema
Supa cu galuste de cartofi
Supe de carne

Supa cu galuste de cartofi

Se fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...

Supa cu galuste de cartofi
Ciorba ruseasca cu smintina
Ciorbe

Ciorba ruseasca cu smintina

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...

Ciorba ruseasca cu smintina
Supa de ceapa si cascaval
Supe de legume

Supa de ceapa si cascaval

Ceapa se taie marunt si se inabusa in unt sau untura, pina cind devine aurie. Se adauga doua linguri de faina, apa, sare si...

Supa de ceapa si cascaval
Supa cu patratele de ou
Supe de carne

Supa cu patratele de ou

Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...

Supa cu patratele de ou
Ciorba de sfecla
Ciorbe

Ciorba de sfecla

Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...

Ciorba de sfecla
Bors de fasole boabe
Borsuri

Bors de fasole boabe

Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...

Bors de fasole boabe
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea