Supe si ciorbe

Supa de gulii
Supe de legume

Supa de gulii

Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...

Supa de gulii
Bors cu perisoare de peste
Borsuri

Bors cu perisoare de peste

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de...

Bors cu perisoare de peste
Supa-crema de varza de Bruxelles
Supe de carne

Supa-crema de varza de Bruxelles

Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...

Supa-crema de varza de Bruxelles
Ciorba de pui
Ciorbe

Ciorba de pui

Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, toate taiate marunt. Cind incepe zarzavatul sa...

Ciorba de pui
Supa-crema de conopida cu verdeata
Supe de legume

Supa-crema de conopida cu verdeata

Se fierbe conopida cu ceapa si verdeata. Dupa ce au fiert, se scoate ceapa si verdeata, iar conopida se da prin sita. Se face...

Supa-crema de conopida cu verdeata
Ciorba de bulion cu carne
Ciorbe

Ciorba de bulion cu carne

Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe...

Ciorba de bulion cu carne
Ciorba de berbec (reteta araba)
Ciorbe

Ciorba de berbec (reteta araba)

Se caleste ceapa taiata pestisori in cele doua linguri de ulei. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga rosiile, curatate...

Ciorba de berbec (reteta araba)
Ciorba de cartofi acrita
Ciorbe

Ciorba de cartofi acrita

Cartofii curatati si taiati in bucati se pun sa fiarba in apa rece, sare si ceapa taiata marunt. Cind au fiert, se adauga o...

Ciorba de cartofi acrita
Crema-supa de ciuperci
Supe de legume

Crema-supa de ciuperci

Ciupercile se curata si se spala, apoi 2/3 din ele se taie lamele subtiri si se pun la fiert cu apa rece. Dupa circa 10-15...

Crema-supa de ciuperci
Supa de pui cu usturoi si zdrente de ou
Supe de carne

Supa de pui cu usturoi si zdrente de ou

Puiul taiat bucati de pune la fiert in cinci litri de apa. Cind incepe sa clocoteasca, se alege spuma si se adauga morcovul...

Supa de pui cu usturoi si zdrente de ou
Supa de salata
Supe de legume

Supa de salata

Se curata ceapa si se taie rondele, se spala verdeata, salata se spala foaie cu foaie. Se caleste ceapa in putin ulei pina...

Supa de salata
Supa de legume rapida
Supe de legume

Supa de legume rapida

Mazarea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cind da in clocot se adauga morcovii si cartofii curatati, spalati si...

Supa de legume rapida
Bors de urzici cu orez si boia
Borsuri

Bors de urzici cu orez si boia

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind faina, boiaua si sarea. Se acopera cu apa si dupa ce da un...

Bors de urzici cu orez si boia
Supa cu omleta
Supe de carne

Supa cu omleta

Se sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...

Supa cu omleta
Ciorba de rosii cu fasole
Ciorbe

Ciorba de rosii cu fasole

Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint...

Ciorba de rosii cu fasole
Supa cu pateuri cu carne
Supe de carne

Supa cu pateuri cu carne

Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...

Supa cu pateuri cu carne
Bors de fasole uscata cu minatarci
Borsuri

Bors de fasole uscata cu minatarci

Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...

Bors de fasole uscata cu minatarci
Ciorba de rosii
Ciorbe

Ciorba de rosii

Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...

Ciorba de rosii
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Borsuri

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina

Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...

Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Supa cu brinza  supa de carne de vita sau pasare
Supe de carne

Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasare

Dupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...

Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasare
Supa crema de chimen
Supe de legume

Supa crema de chimen

Se incinge uleiul, se adauga faina, se lasa sa se rumeneasca putin si se adaunga chimenul pisat. Se stinge cu zeama de...

Supa crema de chimen
Supa de pasare cu legume
Supe de carne

Supa de pasare cu legume

Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...

Supa de pasare cu legume
Ciorba pescareasca
Ciorbe

Ciorba pescareasca

Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...

Ciorba pescareasca
Supa de orez cu ceapa
Supe de legume

Supa de orez cu ceapa

Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei de masline, dupa care se adauga apa, orezul, vegeta si putin zarzavat. Cind...

Supa de orez cu ceapa
Ajo blanco (Gazpacho alb)
Supe de legume

Ajo blanco (Gazpacho alb)

Migdalele se pun in apa clocotita 2 minute, se scot si apoi se curata de coaja. Piinea de tara (piine normala, nu bagheta) se...

Ajo blanco (Gazpacho alb)
Ciorba de rosii cu smintina
Ciorbe

Ciorba de rosii cu smintina

Se spala rosiile, se rup si se pun la fiert cu 0,5 l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe razatoarea...

Ciorba de rosii cu smintina
Supa cu orez si smintina
Supe de carne

Supa cu orez si smintina

Se face o supa de carne si se strecoara. Separat se fierbe orezul in apa sarata. Cind este fiert, se strecoara, se spala cu...

Supa cu orez si smintina
Bors de berbec
Borsuri

Bors de berbec

Se taie carnea bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate in doua...

Bors de berbec
Supa cu zdrente
Supe de carne

Supa cu zdrente

Se bat ouale spuma cu furculita, se adauga faina putin cite putin si sarea. Se freaca cu lingura pina cind se obtine o...

Supa cu zdrente
Ciorba ruseasca fara carne
Ciorbe

Ciorba ruseasca fara carne

Morcovul, patrunjelul si ceapa se taie ca taiteii si se pun la fiert. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga fasolea taiata...

Ciorba ruseasca fara carne
Supa cu galuste de gris
Supe de carne

Supa cu galuste de gris

Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta...

Supa cu galuste de gris
Ciorba de dovlecei
Ciorbe

Ciorba de dovlecei

Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...

Ciorba de dovlecei
Supa de carne de vaca
Supe de carne

Supa de carne de vaca

Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...

Supa de carne de vaca
Bors de fasole verde cu ardei
Borsuri

Bors de fasole verde cu ardei

Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...

Bors de fasole verde cu ardei
Supa de rosii
Supe de legume

Supa de rosii

Se caleste usor ceapa tocata, impreuna cu morcovul, intr-o oala incapatoare, timp de 5 minute, pina se auresc. Se adauga...

Supa de rosii
Supa-crema de conopida
Supe de legume

Supa-crema de conopida

Se fierb cartofii si conopida in apa cu sare. Bine fierte, se trec prin sita, afara de citeve mici buchetele de conopida,...

Supa-crema de conopida
Ciorba de zarzavat si legume
Ciorbe

Ciorba de zarzavat si legume

Tot zarzavatul se curata si se taie: ceapa se taie marunt, morcovul, patrunjelul si telina in fire subtiri, dovleceii,...

Ciorba de zarzavat si legume
Supa de porumb
Supe de legume

Supa de porumb

Jumatate din cantitatea de porumb se face piure. Rosiile se oparesc si se taie bucatele. Ceapa se toaca si se caleste citeva...

Supa de porumb
Gazpacho (Supa rece de rosii)
Supe de legume

Gazpacho (Supa rece de rosii)

Rosiile se curata de pielita "la rece", iar castravetii se curata de coaja. Se pregatesc cu mixerul cu cutit,...

Gazpacho (Supa rece de rosii)
Bors de dovlecei dres cu smintina
Borsuri

Bors de dovlecei dres cu smintina

Se pune la fiert in apa ceapa taiata foarte marunt cu morcovul si patrunjelul taiati subtire. Dupa ce zarzavatul a fiert, se...

Bors de dovlecei dres cu smintina
Ciorba ruseasca cu carne
Ciorbe

Ciorba ruseasca cu carne

Se pune carnea taiata bucati la fiert pe foc mic. Se spumeaza pina nu se mai ridica alta spuma; se pune sarea si se lasa sa...

Ciorba ruseasca cu carne
Supa de rosii  cu legume
Supe de legume

Supa de rosii cu legume

Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...

Supa de rosii cu legume
Bors de crap rapid
Borsuri

Bors de crap rapid

Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...

Bors de crap rapid
Supa de zarzavat cu smintina
Supe de legume

Supa de zarzavat cu smintina

Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...

Supa de zarzavat cu smintina
Ciorba de dovleac
Ciorbe

Ciorba de dovleac

Se curata dovleacul, se taie bucatele si se pune la foc cu apa rece si sare. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga ceapa...

Ciorba de dovleac
Potage parmentier
Supe de legume

Potage parmentier

Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...

Potage parmentier
Supa de conopida
Supe de legume

Supa de conopida

Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...

Supa de conopida
Ciorba de fasole verde  cu legume
Ciorbe

Ciorba de fasole verde cu legume

Se prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...

Ciorba de fasole verde cu legume
Bors de dovlecei umpluti
Borsuri

Bors de dovlecei umpluti

Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...

Bors de dovlecei umpluti
Bors de vitel
Borsuri

Bors de vitel

Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...

Bors de vitel
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Supe de legume

Supa de ciuperci cu zarzavaturi

Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si...

Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
1
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Limba de vita pane
3
Mancaruri cu carne

Limba de vita pane

Pentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...

Limba de vita pane
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea