Se toaca ceapa si se caleste usor in unt. Se adauga rosiile taiate felii, putina apa si se fierb impreuna 10-15 minute, dupa...
Supa crema de rosiiSe curata guliile, se taie ca taiteii sau se dau prin razatoarea mare, se pun la fiert cu apa si sare. Se lasa sa fiarba...
Supa de gulii si cartofiCarnea de vaca si cea de gaina se spala, se taie in bucati si se pun la fiert cu apa rece. Dupa ce carnea a dat in clocot si...
Supa limpedeBurta si piciorul de vitel se spala in mai multe ape si se curata cu sare pina ramin albe. Se pun la fiert in 4 l. apa cu...
Ciorba de burta si picior de vitelZarzavaturile, curatate si spalate, se dau pe razatoare, varza se taie fideluta, fasolea se rupe in bucati, iar ceapa se taie...
Supa de legume verziSe pun intr-o oala la fiert cepele curatate, rosiile taiate bucati in apa cu sare. Cind ceapa este fiarta, se scoate din...
Supa de rosii cu ardeiSe pun la fiert, in apa rece cu sare, rosiile taiate felii, ardeii grasi taiati fidea, ceapa tocata marunt. Dupa cca 10...
Bors de dovlecel si ardei grasSe fierb din ajun resturi de carne si oase. Se ia bine spuma de la supa, se adauga morcovii, cepele intregi, piperul si...
Supa rece cu castraveti cruziCarnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia...
Bors cu slanina si varzaDupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, se taie marunt si se pune la fiert. Cind zarzavaturile s-au inmuiat, se adauga...
Supa cu zarzavaturiSe pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce...
Supa de fasole verde cu smintinaSe spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cind s-au inmuiat, se trec prin sita....
Supa de rosii cu zarzavaturiDupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu...
Bors de iepure vinatSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pun la fiert in apa rece, impreuna cu mazarea. Cind incepe fierberea, se...
Ciorba taraneasca de legumeSe pune la fiert fasolea in apa clocotita cu sare. Se rumeneste in ulei ceapa tocata marunt, se adauga faina si rosiile date...
Bors de fasole grasa cu rosii si smintinaMorcovul, patrunjelul si ceapa, curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor intr-o lingura de...
Ciorba de varza dulceZarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cind au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc, adaugind...
Supa de chimenCeapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un...
Bors de urziciSe rumeneste ceapa intr-o tigaie cu ulei incins si se adauga slanina taiata bucati. Se rad cartofii fierti reci si se pun in...
Supa din cartofi fiertiSe dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se...
Supa de conopida cu untCeapa taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cind incepe sa clocoteasca, se pune orezul...
Bors de stevie cu macrisSe prepara o omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si...
Ciorba de salata cu omletaSe pun la fiert cartofii impreuna cu zarzavaturile in apa rece sau calda cu sare. Cind s-au inmuiat bine, se dau prin sita...
Supa crema de cartofi cu legumeSe spala visinele, se oparesc si se dau prin sita. Se amesteca sucul de visine cu 1 litru apa, sare si zahar si se lasa sa...
Supa de visineSe caleste ceapa taiata marunt cu o lingura de unt si cind s-a inmuiat, fara a se ingalbeni, se toarna apa. Se pune la fiert...
Supa-crema de legumeDin ulei, ceapa si faina se face un rintas prajit, care se stinge cu ¼ l apa. Se adauga laptele, sarea si, cind da in...
Supa cu spanac si macrisSe curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi...
Bors de legumeDovleceii, curatati, bine spalati se taie felii subtiri si se fierb in apa pina se moaie. Se trec prin sita subtiind cu zeama...
Supa de dovlecei cu grisZarzavatul taiat foarte fin se prajeste in unt impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati si sarea,...
Bors de fasole verdeCarnea se spala, se curata de pielite si se pune cu apa rece la fiert, pe foc mic. Cind se ridica spuma, se aduna cu lingura...
Supa de carne de vita cu galusteSe rumeneste ceapa rasa in 2 linguri de ulei pe fundul oalei, dupa care se presara faina. Se stinge cu 1 litru apa, se adauga...
Ciorba de varza cu lapte batutSe curata si se spala zarzavaturile bine, apoi se taie dupa preferinta (sub forma de taitei, cuburi sau se dau pe razatoarea...
Ciorba de legume cu smintinaSe curata zarzavatul si ceapa, se taie marunt si se pune la fiert in apa rece cu sare. Rosiile se dau prin razatoare. Cind...
Bors de crap cu zarzavatSe spala frunzele de loboda si se taie fidea, iar ceapa verde se curata si se taie bucatele cu tot cu cozi. Loboda si ceapa...
Bors de loboda cu ceapa verdeSe curata prazul, se spala, se taie marunt, apoi se inabusa in ulei 2-3 minute. Se stinge cu ½ l lapte. Se adauga sare,...
Supa frantuzeascaGaina curatata si spalata bine se pune la fiert in apa rece cu putina sare, intr-o oala descoperita, la foc potrivit; dupa...
Supa de pasare cu taitei de casaCeapa, morcovul si patrunjelul se dau prin razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara...
Supa de ciuperci cu lapteZarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta, si se pun la fiert. Fasolea se curata, se spala si se taie subtire,...
Ciorba de fasole verde si legumeMorcovul, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate fideluta sau date pe razatoare impreuna cu ceapa curatate si...
Bors de lobodaCarnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da intr-un clocot, se adauga zarzavatul curatat, spalat si...
Supa de carne de vitaSalata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa...
Ciorba ardeleneasca de salataOrezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si se...
Supa de orezSe alege, se spala si se inmoaie fasolea din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote se schimba...
Bors de fasole boabeSe fierbe morcovul si in zeama in care a fiert se adauga orezul si rosiile, fierte separat si strecurate. Se lasa sa fiarba...
Ciorba de rosii cu orezSe fierb feliile de zarzavat in apa cu sare. Carnea de vaca se da prin masina si se amesteca cu o parte din albus, orez, sare...
Supa de perisoareSe rumeneste usor grisul intr-un vas smaltuit, fara grasime. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu supa de zarzavat...
Supa de zarvat cu gris rumenitCartofii curatati si taiati in cuburi se fierb in supa de legume impreuna cu ceapa taiata marunt. Rosiile curatate de coaja...
Supa pasata de rosii si cartofiSe curata spanacul, se spala si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clcote se ia de pe foc, se strecoara si se...
Supa-crema de spanacZarzavatul curatat si bine spalat se da prin razatoarea de zarzavat si se inabusa usor in unt impreuna cu firele de ceapa...
Bors de loboda cu legumeSe taie marunt ceapa si zarzavatul de supa si se pun la fiert. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga orezul curatat...
Bors de crapZarzavatul si ceapa, curatate si spalate, se dau pe razatoarea de zarzavat si se pun la fiert in apa 20-30 minute. Se...
Supa de varza dulceCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatPentru limba de vita pane carnea se curata, se spala, se opareste si se spala din nou cu apa rece. Ceapa, morcovii si telina...
Limba de vita pane