Se alege hasmatuchim, se spala si se taie marunt. Se caleste usor untul, se adauga faina si putin apa. Se lasa sa se fiarba...
Supa de hasmatuchi cu crutoaneaHasmatuchi creste la marginea padurilor la inceputul primaverii. Se foloseste pentru a da mincarii gust si aroma placuta, dar...
Supa de hasmatuchiCuratam zarzavatul, se taie felii groase si se pune sa fiarba in multa apa calda. Fierbem acoperit, la foc potrivit, cu...
Supa pasata de legumeCuratam cartofii . Ii spalam cu multa apa rece si se taie felii mari, apoi se pun sa fiarba intr-un litru de supa de carne...
Supa de cartofi noiCuratam varza, o spalam si o taiem fasii subtiri. Se freaca incet cu sare, se limpezeste cu apa rece, se lasa deoparte. Se...
Supa rapidaCuratam sparanghelul de partea tare, se spala in multa apa rece si se pune sa fiarba in supa de zarzavat care clocoteste....
Supa de sparanghelAlegem partea frageda de la frunzele de sparanghel, se spala in mai multe ape si se pune planta sa fiarba cu apa calda. Se...
Supa de sparanghel cu franzelaCuratam telinele si cartoful si se spala cu apa rece, apoi se dau pe razatoare. Se pun imediat in oala in care clocoteste...
Supa de telina cu lapteAlegem fasolea grasa, pestrita, care se tine la inmuiat in apa rece iteva ore, apoi se clocoteste si se limpezeste cu apa...
Ciorba de fasole boabe cu suc de rosiiSe curata ceapa si se taie pestisori. Se pune sa fiarba in apa calda si dupa zece minute se adauga un sos alb facut din unt...
Supa de ceapa a la francaiseCuratam dovleceii de coaja alba de deasupra, se taie pe lung si se golesc de seminte, apoi se taie cubulete mici. Dovleceii...
Ciorba de dovleceiCuratam dovleceii, se taie pe lung si se curata de seminte. II taiem cuburi mici, care se pun la fiert cu 1 1 de apa calda,...
Ciorba de dovlecei cu smintinaCuratam fasolea de capete si de codite, se rupe bucati mari de 3—4 cm, se spala cu apa rece si se pune la fiert cu apa...
Ciorba de fasole verdeAlegem fasolea, o spalam si o lasam in apa rece citeva ore, dupa care se arunca apa. Se pune apa proaspata, se da in clocot,...
Ciorba de fasole boabeTaiem zarzavatul de supa fideluta si il calim impreuna cu ceapa tocata marunt intr-o ceasca de ulei. Cind morcovii s-au...
Supa de cartofiSe curata ceapa, se taie pestisori si se caleste la foc mic cu o ceasca de ulei sau cu doua linguri de unt. Din cind in cind...
Supa de ceapaCuratam ciupercile apoi se taie felii subtiri si se lasa intr-o farfurie adinca, cu o lingura de faina presarata deasupra....
Supa de ciuperciTaiem cartofii curatati si se pun la fiert taiati cuburi. Telina o taiem dupa ce am curatatat-o si am spalat-o. Ceapa si...
Supa crema de cartofiTaiem carnea bucati apoi o prajim intr-o tigaie cu ulei. Punem sare si pier. Din cand in cand stropim carnea cu otet. Cand e...
Bors de oaie cu tarhonCiorbă de miel reţetă. Se pune apa intr-un vas adanc si se fierbe in clocot. Se adauga morcov, telina, ceapa toate tocate...
Ciorbă de miel reţetă a la BuzauSe lasa ciolanul in apa cateva ore, se arunca apa, se pune la fiert in apa rece cu sare. Aprox dupa 1 ora se adauga legumele...
Ciorba de legume cu ciolanCiorbă de miel reţetă. Se fierbe capul de miel cam 35-40 min. in apa cu sare si se spumeaza (dupa ce incepe sa fiarba), se...
Ciorbă de miel reţetă cu macrisCalim intai putin zarzavatul Adaugam si varza taiata, mie imi place mult varza asta, atat ca aspect cat si ca miros in...
Ciorba de varza creata cu rasol si hreanSe taie zarzavaturile rondele si cubulete,prazul marunt si varza se curata de foile de deasupra. Patrunjelul se scoate sa se...
Ciorba de varza de bruxellesIntr-o oala se pun 3 lg ulei. Curatam zarzavatul, il taiem cuburi iar ceapa solzisori. Se pun toate in oala si se lasa la...
Bors de mielMorcovul, ceapa, pastarnacul, telina si un cartof le pune in 750 ml apa cu sare su 1 lg ulei. Cand e morcovul strecuram apa....
Supa crema de spanacCuratam carnea si o punem la fiert taiata bucatele, cu sare. Curatam radacinoasele, si le taiem cuburi. Ceapa o taiem felii....
Bors de miel cu varzaSe pot folosi si carnati proaspeti, indepartandu-le pielita. Calim cepa tocata, in ulei, impreuna cu usturoiul tocat si...
Supa de cartofi cu carnatiSe calesc: ceapa taiata marunt,usturoiul,morcovii (cubulete mici),apoi se adauga boabele de fasole ,mazarea si apa si se...
Supa de fasole boabe si cus-cusCeapa tocata, usturoiul si untul se pun intr-un vas sa se caleasca. Eu am pus un carnat afumat jumatate tocat si jumatate...
Supa ToscanaSe curata ceapa, se spala si se toaca mai mare.Se taie cubulete morcovii si pastarnacul. Puneti-le, impreuna cu ceapa, in...
Bors cu ciuperci si verdeturiCuratati radacinoasele si dati-le prin razatoare. Tocati ceapa marunt. Taiati rosiile in cubulete mari. Caliti legumele in...
Ciorba de pesteSe curata puiul, se taie bucati potrivite. Se spala si se pune la fiert in apa cu sare si piper. Adunati spuma ori de cate...
Ciorbita de pui cu fasoleSe spala verdeturile si se taie in fasii marunte. Puneti-le la fiert in 2 1 apa clocotita cu sare. Se taie cubulete baconul...
Supa de verdeturi cu hreanSe curata zarzavaturile si taie cubulete, felii, rondele. Taiati in fasii frunzele de gulii. Caliti zarzavaturile si frunzele...
Ciorba de zarzavatSe taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Adaugi piperul. Dai pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul, adaugi...
Ciorba picanta de legumeAmesteci carnea tocata cu orezul ales si spalat, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper. Cu mana usor umezita,...
Supa de perisoare a la grecSe spala frunzele. Se curata cartofii si ceapa. Puneti-le la fiert in apa cu sare. Cand s-au inmuiat suficient, scurgeti-le...
Supa de primavara cu galusteCiorbă de miel reţetă. Speli carnea si o pui la fiert, iei spuma. Adaugi zarzavatul curatat si taiat marunt. Cand totul...
Ciorbă de miel reţetăCiorbă de miel reţetă. Se pregateste astfel: Se curata de piele capul de miel, scoti creierul si ochii si il transezi. Din...
Ciorbă de miel reţetăSe taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga piperul si se da pe razatoare morcovul, telina, zdrobesti usturoiul,...
Ciorba picanta de legumeTaiati cubulete morcovul, telina, ardeiul gras, radacinile de patrunjel si pastarnac. Ceapa tocati-o marunt si caliti-o 2-3...
Bors de postCiorbă de miel reţetă. Se curata carnea de pielite si tendoane; se taie in bucati potrivite. O spalam si o punem la fiert...
Ciorbă de miel reţetăIntai si-ntai am pus la copt usturoiul, necuratat, in cuptorul preincalzit la 200 grade C, cam 35 minute, pana ce a fost...
Supa de cartofi si usturoi coptSe incinge uleiul intr-un vas mare si se caleste ceapa pana se inmoaie. Adaugam coriandru macinat si cartoful. Se adauga supa...
Supa rapidaSupa se prepara foarte usor mai ales daca aveti prin casa un blender sau un robot de bucatarie. Daca nu este indicat sa...
Supa salsa servita cu chipsuri tortillaSe da pe razatoarea mare morcovul, gulia curatata de coaja, telina. Ceapa se toaca marunt. Se caleste bine morcovul, se...
Supa de guliiSe pun ingredientele la fiert (mai putin pesto) timp de 7-10 minte (depinde cit de frageda e mazarea). Se da de pe foc, se...
Supa de mazareAm calit usturoi (cam putin, data viitoare pun dubla cantitate). Cand usturoiul s-a inmuiat am adaugat partea alba de la un...
Supa crema de usturoiCiorba se poate pregatii din bureti proaspeti, ciuperci de camp sau hribi. Se fierbe zarzavatul intr-o oala cu apa. Se aleg...
Bors cu ciuperciDe cu seara am pus in apa o punga de 250 de gr. de fasole uscata, apoi am pus-o sa fiarba schimbind apa de 2 ori. In alta...
Bors de fasole cu sfecla rosieCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castraveti