Se prajesc bucatile de pui in ulei bine incins. Intr-o cratita se rumeneste faina, se adauga ceapa taiata marunt, boia de...
Pui cu conopidaPuiul se taie bucati, se pune intr-o oala mica, se toarna apa cit sa acopere carnea si cind da in clocot se adauga sare si...
Pilaf de pui cu untCarnea(muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g, se...
Biftec cu ouCarnea (muschi de vaca) se spala, se curata de tendoane, se taie in curmezisul fibrelor in bucati de aproximativ 100-150 g,...
Biftec de vitaSe alege carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si...
Carne de vaca cu sos picantSe taie carnea felii potrivit de groase, in curmezisul fibrelor. Se bat feliile usor cu ciocanul de lemn. Se sareaza, apoi se...
Snitel vienez de vitelSe iau antricoate de porc, de berbec sau de vitel, se spala, se curata si se taie cotlete (cu osul respectiv). Fiecare cotlet...
Cotlet pane si naturCreierul se tine in apa rece 30-40 minute, dupa aceea se curata de pielita de deasupra, se pune in cratita, se toarna apa...
Creier prajitSe alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite 80-100 gr., se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si se...
Carne de vaca inabusita cu ceapa si cartofiSe curata muschiul se sterge si se impaneaza sau se inveleste cu slanina si se leaga cu sfoara dindu-i o forma regulata. Se...
Muschi de vaca la tavaFasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime,...
Costita cu fasole albaSe pune carnea intr-o cratita cu untura, cu ceapa taiata bucati si se prajeste totul impreuna. Se adauga bulion, sare si o...
Budinca cu carneMuschiul bine curatat de pielite se impaneaza cu usturoi, se leaga cu sfoara curata pentru a putea fi taiat in felii...
Muschi la tavaLa puii curatati si spalati se prind picioarele sub pielita din partea de jos a abdomenului, se presara cu sare, se ung cu...
Pui fripti la cuptorCea mai buna carne pentru pirjoale sint antricoatele, desi sint bune si celelalte parti (in afara de cele pentru supa)....
PirjoaleSe taie carnea bucati, se prajeste in grasime fierbinte, se asaza in cratita, se adauga ceapa, 1-2 patlagele rosii, o lingura...
Mincare cu carne si patlagele vineteSe alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura...
Tocana cu rosii si ardeiSe pregateste puiul pentru friptura: se spala, se lasa intreg, dar se zdrobesc oasele in dreptul sirei spinarii pentru a lua...
Pui la capacSe prajeste intr-o cratita muschiul intreg in grasime, cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc la cratitaSe desfac oasele, iar carnea se curata de vine fara sa i se strice forma. Se presara sare si piper. Friptura se pune intr-o...
Vrabioare la cuptorSe taie carnea cruda in felii, care se bat usor cu ciocanul, se presara pe ambele parti cu sare si piper, apoi se bat in...
Snitel vienez cu lamiieSe taie cirnatii in bucati si se prajesc in untura incinsa. Se toarna deasupra sos cu bulion de rosii si se lasa acoperiti pe...
Cirnati de porc cu sos de rosiiSe taie felii de carne ca pentru snitele, se bat cu ciocanul de lemn, fara sa se rupa, se indreapta marginile, se presara cu...
Rulada cu slanina afumataDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa. Se...
Perisoare cu smintina in sos albCarnea si grasimea se curata, se spala, se taie in bucati, se toaca cu masina si se amesteca cu usturoiul cojit si pisat si...
Mititei din carne de vitaSe curata puii, se taie in doua sau in patru, se presara cu sare si piper, apoi se da fiecare bucata in faina in ou si in...
Pui paneLimba fiarta se lasa sa se raceasca, se taie felii si se presara cu putin piper. Se asaza apoi feliile de limba intr-o...
Limba cu maslineSe taie carnea in bucati potrivite care se pun sa se rumeneasca cu untura si cu ceapa taiata marunt. Se amesteca din cind in...
Bame cu carne de porcCarnea de berbec (piept sau spata), spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind...
Carne de berbec cu tocana de legumeSe taie carnea bucati mici si se trece prin masina de tocat impreuna cu miez de piine alba muiat si stors. Se amesteca cu...
Chiftelute marinateFicatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un...
Ficat prajitLimba se spala in citeva ape si se tine in apa rece cel putin 1 ora. Se scoate apoi, se asaza in cratita, se toarna apa calda...
Limba rasolSe curata muschiul de pielite si de grasimea in plus, se taie in felii rotunde, se pune fiecare bucata intr-un tifon, se bate...
Biftec la tavaSe alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se...
Coasta de porc umpluta cu mereSe fierb taiteii in apa cu sare, se amesteca cu untura, cu sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile batute spuma si cu...
Budinca de taitei cu cirnati afumatiSe curata de coaja guliile intregi si se taie in partea de sus un capacel. Se pun intr-o oala si se toarna apa clocotita cit...
Gulii umplute cu carne de vacaSe curata bucata de muschi de pielite si se aplatizeaza cu cutitul, apoi se bate putin cu ciocanul de snitele. Separat, se...
Muschi umplutSe taie carnea in bucati care se rumenesc in unt impreuna cu ceapa tocata, apoi se adauga putina boia de ardei dulce. Se pune...
Papricas de puiSe rumeneste in unt ceapa tocata impreuna cu ficatul si pipota de gaina. Se acopera vasul si se lasa pe foc mic. Cind apa...
Mincare de gutuiSe taie carnea, se toaca ceapa si se caleste totul in ulei timp de 10 minute. Se adauga mazarea, se pune apa cit sa acopere...
Mincare de mazare cu carneSe aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala...
Ardei umpluti cu carneBucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare...
Cotlete de porc cu sos de vinSe taie carnea in bucati si se prajeste in grasime. Se fierb in apa clocotita 5 minute bamele, care se limpezesc apoi cu...
Pui cu bame si borsSe toaca ceapa si se pune intr-o cratita cu unt sau cu ulei, se aseaza deasupra carnea taiata felii, se acopera vasul si se...
Budinca din carne de vacaSe spala carnea si se pune la fiert cu apa multa (sa treaca de patru degete peste carne), se adauga o ceapa si se lasa sa...
Piftie de gisca (sau curcan)Se dau prin masina de tocat de doua ori pieptul de gisca si piinea. Se taie ficatul in felii potrivite. Se toaca marunt ceapa...
Piept de gisca cu ciuperciSe taie rata, se curata si se spala foarte bine. Se rumeneste intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, se pune intr-o...
Rata cu portocaleSe taie slanina in cuburi mici, care se calesc la foc iute, atit cit sa se auresca putin. Se adauga ceapa data pe razatoare,...
Cotlete de porc cu smintinaSe alege varza cu frunze subtiri, se toaca bine carnea, oprind citeva felioare din ceafa afumata. Se fierbe orezul pe...
Sarmalute moldovenestiSe sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de...
Friptura de porcSe aleg cotlete frumoase, se ung cu putin ulei, se indeparteaza eventualele parti grase, se dau cu putin piper si boia de...
Cotlet surprizaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă