Se taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...
Papricas din carne cu boiaSe curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost...
Rata la cuptorSe spala foarte bine puiul, se pune sare si piper, dupa gust. Se unge o cratita de tuci, smaltuita, cu unt, se pune puiul si...
Pui cu lamiieIntr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si...
Cocos cu vinSe dezoseaza carnea si se taie in bucati late, apoi se infasoara fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Se fixeaza...
Pui cu ciuperciSe spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castravetiSe taie puiul in bucati, se spala, se zvinta foarte bine si se frige in tigaie in amestecul de unt si ulei. Se adauga ceapa...
Pui cu vineteSe desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul...
Pulpa de curcan la tavaSe alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...
Pui cu fasole verde si smintinaSe taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapaSe spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...
Pui cu bame si ceapaSe spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...
Pui cu maioranaSe pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....
Pui cu galusteSe taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind...
Pui cu sos ca la BuzauSe pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...
Pui cu legumeSe curata bine puiul, se taie in bucati care se rumenesc in uleiul fierbinte. Se pune carnea intr-o cratita. In aceeasi...
Pui cu mazareSe aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din...
Dovlecei umplutiSe spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc...
OstropelSe da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...
Medalion din piept de pasareSe alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...
Friptura cu sos de legumeSe taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Pui umplut cu orezSe curata carnea de pielite si se taie in felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare sa...
Escalop de vitelSe trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul...
Perisoare cu sos de smintina si ceapaSe incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca,...
Pui umplutSe incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensalSe incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensalSe freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...
Pui la cuptor cu sos de smintinaSe taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...
Escalop voievodalSe taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si...
Mincare cu cirnaciori si ciuperciSe taie cirnaciorii si ficatul in bucati de marimi egale. Se pun bucatelele de carne pe betisoare speciale, care se gasesc in...
Frigarui cu cirnacioriSe taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pina ramine de 1 cm grosime. Separat se pregateste...
Muschiulet de porcSe alege carne de la piept. Se scot coastele cu grija si, cu un cutit foarte bine ascutit, se desparte carnea pe trei...
Piept de minzat umplutSe toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintinaSe curata muschiul de pielite si zgirciuri, se pune intr-o craticioara cu feliile de morcov, ardeiul, foaia de dafin si se...
Muschi de vacaCarnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Ghiveci cu carneCarnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carneSe inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carnePuiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de puiDovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se...
Musaca de dovleceiSe taie carnea de minzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa...
Rulade de carne umpluteSe curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigareSe pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratarBamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...
Bame cu carne de vitaCartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofiSe umplu dovleceii cu carnea amestecata cu orez si verdeata si sde dau la cuptor. Cu zece minute inainte de a fi gata, se...
Dovlecei umpluti cu carne de pasareMuschiul curatat de pielite se impaneaza cu feliile de morcov si se inabusa cu apa si uleiul, acoperit, pina se fragezeste....
Muschi de vaca cu sote de morcoviSe pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...
Rasol de gaina cu legumeSe fierbe carnea de vaca cu zarzavatul ca si pentru rasol. Legumele, curatate, spalate, se fierb in apa cu sare si se scurg....
Carne de vaca cu legume si orezSe da carnea cruda prin masina impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu albusul, verdeata si sarea, pina...
Chiftelute fierte in aburiSe fierbe vrabioara impreuna cu morcovul taiat felii, in putina apa si sare, acoperit. Legumele, fierte separat si scurse, se...
Vrabioara de vaca cu legumeSe curata muschiul de pielite, se bate usor sa se inmoaie, dar nu se subtiaza, apoi se frige la gratar pe ambele parti. Nu se...
Muschi de vaca la gratarCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă