Carnea de miel, spalata si luata de pe oase, se taie bucati, se sareaza si se prajeste in tigaie. Cind este aproape prajita,...
Carne de miel cu tocana de legumeSe alege ceapa si usturoi tinar, pentru ca sa fie fraged. Se fac colacei sau se taie in bucati, se fierb si se adauga peste...
Stufat de miel cu ceapa si usturoiSe curata rata ca pentru mincare. Se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota si inima se taie in bucati, se inabusa in unt,...
Rata umplutaSe prepara din carne de pui, vitel sau vaca. Rosiile se oparesc, se curate de pielite si de seminte, se pun cu sare intr-o...
Rosii cu carnePartea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate. Se spala, se pune sare si se asaza in tava cu grasime. Se da la...
Miel la cuptorAtit ficatul cit si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn....
Ficat si rinichi de mielSe taie cotletele, se inmoaie in unt fierbinte pe ambele parti, apoi se tavalesc in brinza rasa. Se bate bine un ou, se dau...
Cotlete de miel la gratarSe curata carnea de pielite, se taie bucati se presara sare si piper, se pun intr-o cratita si se toarna vinul peste ele si...
Frigarui din miel dobrogeanSe amesteca bine carnea de porc macinata cu usturoiul tocat, piinea inmuiata si stoarsa, piper, sare si boia dupa gust pina...
Rulou de pui umplutSe ia carne de la piept si git. Se taie portii, se pun la fiert cu apa cit cuprinde, sare si o ceapa. Se face un sos alb...
Angemacht de mielSe taie carnea bucati. Se pune sa se rumeneasca intr-o cratita cu untdelemn si ceapa tocata. Se acopera. Dupa ce s-a rumenit...
Miel cu tarhonSe ia 1 kg carne din partea din fata a mielului cu costitele. Se spala, se taie bucati potrivite, se dau prin faina, ou si...
Miel paneDin tocatura de carne se fac perisoare potrivit de mari, ca o nuca, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura incinsa....
Perisoare din carne tocata cu smintina si boiaSe prajeste muschiul intreg in grasime intr-o cratita cu sare si piper. Se adauga ceapa taiata subtire, faina si se amesteca...
Muschi de porc in vin, la cratitaSe spala puiul, se presara cu sare si piper in interiorul puiului. Se umple o sticla (putin mai inalta decit puiul) cu apa....
Pui pe sticlaSe amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un...
Ardei umpluti (dietetici)Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se spala gisca, se sterge cu un servet. Se pipereaza si se sareaza pe dinauntru si pe...
Gisca la cuptorCarnea se taie bucati si se inabusa cu putina apa (sau se fierbe daca este batrina), ceapa si grasime. Se adauga castravetii...
Castraveti acri cu carneSe curata rinichiul de pielita si de grasime, se opareste in apa clocotita pentru ca sa-si mai mirosul si se taie felii....
Sote de rinichiPieptul de pui sarat si piperat in prealabil se prajeste pe gratar cu un strop de ulei. Sparanghelul, daca este crud, se...
Piept de pui a la RoquefortDaca muschiul este prea mare in grosime se taie in doua, dar sa ramana unite cele doua jumatati. Se cresteaza, iar in aceste...
Friptura de vitelCeapa si morcovii se taie rotocoale si se inabusa in putin ulei. Se taie cartofii, ciupercile si carnea bucatele. Se asaza in...
Specialitate de pui cu legume si brinzaSe pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, brinza,...
Specialitate cu mezeluri si brinzaSosul: Se pun toate ingredientele intr-o oala marisoara si se fierb la foc mic pentru 8-10 ore, amestecind din cind in cind....
Miel cu orezSe toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie (cratita), inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba...
Lasagna cu carne tocataSe spala pulpele si se usuca cu un servetel de hirtie. Se amesteca toate produsele, se ung pulpele si se lasa la marinat cel...
Pui cu vinSe inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin...
Ficat prajit cu sos de ciuperciSe spala carnea, se imparte in bucati care se prajesc in untura. Se adauga ceapa taiata marunt si se prajeste pina se...
Tocana ca la AbrudSe prajeste puiul in putin ulei pe ambele parti pina este rumenit; se scoate si se pune deoparte. Se pune slanina si se...
Pui cu ciuperci si slaninaSe rumeneste carnea in grasime si se adauga 2-3 linguri de vin, putin piper, sare si se fierbe inabusit, picurindu-se apa...
Arpagic cu carneLimba fiarta si curatata se taie in bucati, se tavaleste fiecare bucata in faina, apoi in ou batut si in pesmet Se prajeste...
Limba in pesmetCea mai frageda si mai gustoasa parte din pulpa este capacul; fricandoul se prezinta mai frumos, dar nu este atit de fraged....
Pulpa de vitel la cuptorSe fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se...
Budinca de fidea cu carneFoile de vita, spanac sau stevie se oparesc in apa clocotita cu sare. Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata fin si...
Sarmale in foi de vita, stevie sau spanacSe prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cit...
AnghemahtSe inabusa ceapa taiata felii subtiri, se adauga bulionul sau rosiile si se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si...
Tocana de ficatTot din ajun se spala si afumaturile si se pun la desarat. In ziua urmatoare se pune la fiert impreuna fasolea, ceapa taiata...
Fasole uscata cu afumaturiBudinca de creier si cascaval este o mancare deosebita. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de creier, cascaval si...
Budinca de creier si cascavalSe taie pieptul de gaina in felii si apoi se prepara umplutura astfel: ficatul, pipota, miezul de franzela muiat in lapte si...
Piept de gaina umplutCarnea se taie in cubulete. Grasimea se incinge. Se prajeste carnea intr-o tigaie, nu toata odata, pe foc mijlociu si se pune...
Mincarica cu carne si sfecla rosieSe prepara din pui, vitel, vaca, porc, berbec. Carnea tinara se inabusa cu ceapa, carnea mai batrina se fierbe, se picura apa...
Cartofi cu carne si rosiiSe taie carnea de vitel ceva mai groasa. Se da sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in momentul cind trebuie...
Snitel naturSe spala puiul (nu se portioneaza, se lasa intreg), se unge cu ulei, cu sare, cu piper si cu cimbru si afara si pe dinauntru...
Pui la pungaSe inveleste muschiul (sarat) cu un strat gros cam de 1 cm de mustar. Se pune intr-o tava cu grasime si se da la cuptorul...
Muschi la cuptor cu sos de mustarSe taie carnea dea curmezisul fibrelor, in bucati potrivit de mari, nici prea groase, nici prea subtiri. Se bat cu ciocanul...
Snitel vienezSe curata ficatul de vine si pielite, se presara cu piper. Se pun in cratita citeva cepe taiate fin, usturoi si cimbru,...
Ficat la cuptorSe taie puii bucati, se pune sare si piper si se pun in tigaie peste grasimea cit mai fierbinte. Imediat dupa ce s-a format...
Pui simplu la tigaieSe curata creierul de pielite si se tine in apa rece, pina ce iese tot singele. Se fierbe zarzavatul, foaia de dafin, piper...
Rasol de creierCarnea de vaca si seul se curata de pielite, se dau de 2-3 ori prin masina de tocat carne. Se adauga sare, piper, putin praf...
Mititei de vitaBiftecul se prepara numai din muschi fript la gratar. Se curata de pielite, se taie felii de 2 cm, se pun pe rind intr-un...
Biftec la gratar cu ciuperciAceste cantitati sint pentru 4-6 portii. Aluatul: Se amesteca rapid faina, sarea si untul in bucatele cu virful degetelor...
TacopajCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi