Se da carnea cruda prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, apoi se amesteca cu apa si sarea pina se...
Chiftelute cu pireu de cartofiCarnea se taie in felii potrivit de groase. Fiecare felie se bate cu ciocanul pentru snitele, se unge cu ulei, se presara cu...
Snitel picantCarnea se curata de pielite, se spala si se taie in 4-5 felii groase cam de 0,5 cm. Se bat usor ca pentru snitele, se...
Rulada de carne cu legumeSe curata puii si se taie in bucati care se inabusa in unt. Se presara sarea si se toarna cite putina apa ca sa fiarba...
Pui cu smintina si mararSe bat usor feliile de muschi si se pun sa se inabuse cu zarzavatul taiat felii, ulei si putina apa cu sare; se lasa pina se...
Muschi de vaca cu sos de zarzavat si macaroaneSnitelele batute se sareaza, se fierb acoperite cu putina apa, sucul de ceapa, uleiul si morcovul ras. In timpul fierberii,...
Snitele cu sos tomat si macaroaneSe fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa si...
Chiftelute de ficatSe fierbe limba inabusit, cu putina apa, aproximativ 2 ore la foc redus. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita cu...
Limba inabusitaSe curata puiul, se taie in bucati si se inabusa in putin ulei. Separat se caleste ceapa in ulei, se pune faina, se rumeneste...
Pui cu rosiiMuschiul spalat si zvintat bine pe un prosop, se impaneaza cu bucatele de costita si usturoi. Se asaza apoi pe gratarul uns...
Muschi de porc la gratarMuschiul de porc si de vaca se taie in bucati potrivite, ceapa, rosiile si ardeii se taie felii mai groase. Se insira pe...
Frigarui cu rosii si ardeiSe pune ceapa la prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura...
Papricas ardelenesc de puiPuii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga...
Pui haiducescBucata de cotlet spalata se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare...
Cotlet de porc cu sos de vinSe curata pasarea, se spala si se pune la fiert cu ceapa, morcovul si telina. Separat, se fierb ciupercile taiate felii, in...
Ciulama de pasare cu ciuperciSe taie antricoatele, lasindu-le cite putina grasime la partea exterioara, se ung cu ulei si se pun pe gratarul bine incins,...
Antricot de vaca la gratarSe prepara la inceput sosul punind toate zarzavaturile (si ceapa) la fiert cu putina apa. Cind sint fierte se paseaza si...
Snitel cu sos de legumeSe pune la fiert carnea de pasare cu apa rece si sare si cind incepe sa clocoteasca, se lasa sa fiarba la un foc incet. In...
Pilaf de pasareSe da carnea prin masina si se amesteca cu verdeata si putin cimbru. Cartofii curatati se fierb in apa cu sare, se scurg, se...
Musaca de cartofi cu carne tocataSe fierbe carnea in apa cu sucul de ceapa, ardeiul taiat si sarea. Inainte de a fi carnea fiarta complet, se adauga rosiile...
Papricas cu carneSe curata muschiul de pielite si se pune intr-o cratita smaltuita, cu zarzavatul curatat, taiat felii si putina sare. Se...
Muschiulet de vacaSe curata carnea de pielite si zgirciuri, se inteapa cu cutitul din loc in loc si se impaneaza cu citeva felii de zarzavat...
Rasol impanatSe trece carnea de 3 ori prin masina de tocat, se adauga sare, piper, bicarbonat si cimbru. Separat se prepara un sos de...
MititeiSe curata puii, se spala si se freaca cu sare pe dinauntru si pe dinafara. Se pun intr-o tava cu untura si zeama de carne si...
Pui la tavaSe curata si se sterge pulpa, se leaga cu sfoara, se da sare, se asaza in tava si se stropeste bine cu untura fierbinte. Se...
Pulpa de vitel friptaSe taie si se aleg bucatile mai carnoase (piept, pulpe etc.) si li se da forma de cotlet batindu-le peste tot. Se sareaza, se...
Cotlete de pui paneSe curata muschiul de vine si pielite, se taie in bucati mici cuburi (3-4 cm) se pune pe o farfurie, se presara cu piper,...
Frigarui de muschi de vacaSe taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii...
Sote de berbecSe alege piept sau spinare de berbec, se taie in bucati. Cartofii se curata, telina si ceapa se taie felii. Se asaza totul...
Mincare de berbecInima sau ugerul se spala, se taie in cuburi de cite 30-40 gr., se spala din nou, se presara cu sare si piper si se prajeste...
Gulas din inima de vacaSe taie felii de carne de aceeasi grosime, se sareaza putin, se pune piper si se bat cu ciocanul sa se fragezeasca. Snitelele...
Snitel paneSe fierbe inabusit in ulei si putina apa carnea taiata in bucati potrivit de mari, impreuna cu ceapa. Cind carnea este...
Cartofi cu carneSe spala si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind...
Frigarui de porc inabusiteCarnea taiata in bucati potrivite se rumeneste in ulei incins. Se adauga apoi usturoiul pisat, sarea, piperul, cimbrul si...
Carne de porc cu usturoi si rosiiIntr-o cratita, se prajesc cotletele in ulei incins. Intre timp, rosiile curatate de pielita si seminte se dau intr-un...
Cotlete cu sos picantSe scoate cu grija muschiul, se spala si se tamponeaza cu un prosop foarte curat. Se taie apoi in felii groase, care se pun...
Miel cu smintinaSe curata ceapa si usturoiul, se spala foarte bine si se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se pun intr-un vas si se oparesc...
Stufat de mielSe scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-un vas de Jena. Se freaca bine carnea cu...
Friptura de miel invelitaSe alege carne macra, se spala foarte bine, apoi se impaneaza cu fisii de costita, felii de morcovi, de telina. Se sareaza si...
Friptura de miel glasataSe alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera...
Pulpa de miel umplutaSe alege carne macra de la pulpele din spate, se curata de pielite, se taie, apoi se trece prin masina de tocat. Se toaca...
Sarmalute de mielSe taie carnea in bucati potrivite si se inabusa in ulei pe foc mic, intr-un vas acoperit cu capac. Cind incepe sa se...
Miel cu spanacSe spala carnea si se taie in bucati potrivite, care se rumenesc in unt sau in ulei. In grasimea ramasa se pun firele de...
Stufat de iedSe spala si se curata carnea de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca in ulei sau in unt. Separat,...
Miel cu verdeturiSe taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins...
Sfiriiala DobrogeanaCarnea de berbec se taie in bucati mici, se presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata marunt....
Pilaf cu carne de berbecSe ia carne amestecata de porc si de vaca. Se da carnea prin masina de tocat, se adauga orez ales si spalat, ceapa tocata...
Sarmale cu carneCarnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper...
Frigarui din carne de berbecSe spala, se scutura si se toaca patrunjelul. Se toaca frunzele de hasmatuchi. Se amesteca untul cu crema de brinza,...
Piept plin cu crema de branzaSe curata broccoli, se spala si se desparte in buchetele, care se fierb in apa cu sare 5 min. Se trec printr-un jet de apa...
Costite de miel in sos de vinCarnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora....
Snitel cu brinzaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzCea mai bună mâncare în copilărie era șnițelul de pui pe care îl pregăteau mamele și de care nu ne...
Șnițele de pui - Rețeta clasică gustoasă