1. Se curata ficatul si pipotele. Se spala si se fierb 15 minute in apa cu sare, iar apoi se scurg de zeama si se lasa la...
Drob de curcanSe curata carnea, se spala, se usuca si se aseaza intr-un vas potrivit ca marime. Se amesteca toate ingredientele pentru...
Pulpa de miel glasataSe curata rasoalele de pielite si tendoane, se spala si se lasa la fiert in apa cu sare 45 de minute. Din cand in cand se...
Rasol de miel la cuptor1. Se amesteca carnea, ficateii si pipotele tocate, ceapa taiata marunt si 4 oua crude. Se caleste partea alba de la praz...
Drob in crusta de bacon1. Se taie ciupercile marunt si se calesc in 2 linguri de ulei impreuna cu ceapa tocata fin si ardeiul taiat fasii. Cand...
Chec din carne de vitaSe pune pe foc otetul, zaharul si ceapa pana se caramelizeaza. Se adauga zeama de vaca, sucul de portocale, sarea si piperul...
Carne de vitel in sos de portocalePentru inceput, se prepara rizotto: se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Jumatate din catitatea de ulei de...
Piept de pui umplut cu rizottoSe portioneaza pieptul de pui (parte mai groasa, cam 6 buc, la 3 piepti de pui mari), apoi se intind usor cu ciocanul de...
Portofele din piept de puiSe taie carnea in 8 felii pe cat posibil egale, care se bat cu ciocanul pentru snitele, se sareaza si se pipereaza. Se ung...
Rulouri de piept de curcan cu prune si gutuiProcedeul dezosarii poate parea inspaimantator de complicat, dar va asigur ca nu e deloc asa. De fapt nu cred sa dureze mai...
Rata dezosata umplutaApa pentru marinata (1,5 litri) se da in clocot cu sarea. Se trage de pe foc, se adauga ceapa, telina, morcovii si...
Friptura de vita marinataSe incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si...
Felii de vita cu sos de vermut albIndepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si...
Aripi de curcan tandooriPapricasul de pui cu smantana este delicios, se prepara usor si poate fi servit alaturi de garnituri diferite. Pregateste...
Papricas de pui cu smantanaCarnea de bibilica este frageda si gustoasa, perfecta pentru o mancare deosebita, pentru o cina cu invitati sau una...
Bibilica cu merePentru inceput, puneti la inmuiat piperul rosu in vinul alb. Pentru a risipi orice temeri legat de faptul ca mancarea ar...
Piept de curcan cu sos de piper rosuIntr-o tigaie mare rumenesc un ardei gras rosu si ciupercile taiate felii cu usturoi dupa gust, sare, piper. Adaug o lingura...
Scallopine alla marsala (cotlet de vitel in sos de vin)Puneti porumbul, fasolea jumatate boabe,jumate zdrobita int-o tava medie. Pieptul de pui batut l-am rulat cu 2 feliute de...
Pui maryland la tava (reteta lui jamie oliver)Pieptul de pui se taie felii si se bate usor. Se face o umplutura din morcov, mar, sare piper, un praf de scortisoara. Pe...
Rulouri din piept de puiSe amesteca toate ingredientele,se baga aripioarele in compozitia obtinuta si se lasa la frigider pana a doua zi. Cand se...
Aripioare de pui la cuptorSe unge tava cu ulei de masline si se acopera cu felii de sunca. Se adauga spanacul oparit si condimentat cu sare, piper si...
Sunca gratinata in stil florentinPiept de pui cu lapte si lamaie este o reteta cu carne mai putin obisnuita prin alaturarea de lapte si lamaie, insa...
Piept de pui cu lapte si lamaieSe amesteca 2 linguri amidon cu o lingura ulei, apoi se tavalesc bucatile de carne prin el, apoi se prajeste bine pe toate...
Friptura de vacuta in sos cu bereIn timp ce fettuccinii sint la fiert se taie puiul bucatele mici. Baconul se taie lunguiet si subtirel. Se pun ciupercile la...
Pui fettucineSe amesteca toate si se toarna peste pui Am acoperit bolul cu folie si l-am pus la frigider cel putin 2 ore, dar nu mai mult...
Pui la cuptor cu marinada de otet balsamicSe apala maruntaiele de pui si se acopera cu apa, apoi se pun la fiert cu un praf de sare. n momentul cand da in primul...
Tochitura din maruntaie de puiSe spala prazul si se taie in bucati de 1 cm - 1,5 cm grosime. Acestea se oparesc in apa fiarta cu sare timp de 2 minute....
Mancare de praz cu carne de vitelSe aleg pulpele superioare de pui si se curata de piele. Se infasoara in feliile de bacon si se pun in tava. Le-am pus la...
Pulpe de pui cu bacon si legume la cuptorSe rade o ceapa pe razatoare. Se pune in cratita cu un pic de ulei. Se prajeste pina ceapa se face putin transparenta. Se...
Tocanita de cremvurstiSe caleste ceapa de apa cu usturoiul tocate, in 2 linguri de unt Se sareaza si pipereaza carnea pregatita. Amestecam cepa si...
Rulada de porc cu usturoiMuschiul de porc se taie in doua. Se adauga baconul, patrunjelul peste bacon, se adauga caisele uscate taiate in jumatati. Se...
Rulada de porc cu sos de caiseSe toaca marunt usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, iar usturoiul verde se taie bucatele. Se taie feliile de...
Ciolan afumat cu sos de soia (chinezesc)Se pune la topit untul (50 gr) intr-o tigaie. Apoi se trece carnea prin faina. Feliile de carne de vitel foarte frageda, se...
Scaloppine al marsala (fileuri cu vin)Am sarat si piperat carnea, am dat-o prin faina si am pus-o la prajit in unt. Am scos-o si am stropit-o cu putina zeama de...
Escalopini de puiBucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se aseaza intr-un vas potrivit de mare...
Cotlet de porc in sos de vinCarnea, taiata in bucati de marime mijlocie, se pune intr-o cratita de la suprafata, se presara, apoi cu 1/2 lingurita cu...
Iepure de vanat cu ceapaCalim, in lingura de ulei, carnea tocata, condimentam, apoi adaugam orezul care trebuie tinut 10 min.in apa clocotita....
Pulpe de pui umplute cu orezMiezul de paine se rupe bucatele si se introduce in blender/robot pana ies firmituri. Untul se freaca bine cu un praf de sare...
Muschiulet in crusta de piper mozaicSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaAm pus intr-o oala mai mult inalta decat lata bucata de carne si am turnat zeama de varza (am adus din tara). N-am acoperit...
Friptura de porc aromataIncalziti cuptorul al 180*C. Topiti untul si turnati-l in tava. Adaugati usturoiul. Asezati pieptul de pui in tava. Peste...
Pui cu sunca si ciuperciSe pune intr-un castron condimentul de pui, ketcapul se pune apa pana la mijlocul castronului, se amesteca compozitia....
Pulpe de pui la cuptorDin 5-6 cartofi se prepara un piure pufos(fiecare cum il prefera,eu l-am preparat cu o lingura de ulei de masline)....
Musaca in cosuletSe bat bine cele 2 fileuri de muschi de vitel, se ung cu putin ulei de masline. Se curata legumele si se taie toate...
Craciunella cu perjePrajim ceapa tocata si morcovul feliat in ceva ulei. Adaugam coastele, amestecam. Dupa vreo 5 minute,adaugam piperul si...
Fasole cu coaste afumateCotletul de porc in sos de patrunjel si vin este o mancare delicioasa potrivita pentru o cina deosebita sau romantica....
Cotlet cu sos de patrunjel si vinTaiati carnea felii subtiri (15 mm). Incingeti o tigaie cu o lingura de ulei de masline, puneti feliile la prajit la foc...
File de porc cu sos de piperIntr-un vas cu baza dubla, incingeti 1 lingura ulei, la foc mare. Adaugati carnea si presarati sare si piper. Prajiti timp de...
Mancare de fasole alba cu carne de porc si carnaticarnea de porc taiata bucatele se pune la prajit in putin ulei, se condimenteaza cu condiment chinezesc si cand e prajita se...
Porc cu alune si stafidePuiul cu mazare si morcovi in sos de smantana este o mancare delicioasa, usor de pregatit, perfecta pentru o masa echilibrata.
Pui cu mazare si morcovi in sos de smantanaSe decongeleaza aluatul de foi. Ciupercile uscate se inmoaie in apa calda. Se amesteca pesmetul cu branza de vaci, cubulete...
Vitel in mantou de foiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAm vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Ne plac snitelele tare...
Snitele de porc in crusta de cartofi