Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...
Friptura de porc400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...
Rulouri de branzaSe pune mazarea la fiert. Pieptul de pui se taie fasii si se caleste in putina grasime. Se potriveste gustul cu sare, piper...
Pui cu sos de mazare verdeSe curata bine puiul, se taie bucati, si se sareaza. Se incalzeste untul intr-o tigaie. Se prajeste usturoiul zdrobit si se...
Pui cu cireseRosiile se spala si li se taie cate un capacel in partea dinspre codita, li se scoate miezul cu o lingurita. Rosiile golite...
Rosii umplute pe gratarIngredientele se amesteca bine, se formeaza chiftele si se prajesc in ulei.
Chiftele cu rosiiParizerul taiat felii se pune pe fundul unei tavi presarat cu cascaval ras, apoi boabele de porumb, se acopera cu zucchini...
Zucchini gratinatiMaruntaiele bine curatate si spalate se acopera cu apa si se pun la fiert. Se adauga frunza de vita de vie, piper si sare....
Mancarica din maruntaie de curcan ca la SzatmarSe taie pulpa de porc felii, se bat si se sareaza. Se feliaza ceafa, cascavalul si se pun deasupra feliilor de pulpa. Se...
Snitel cu cascaval a la AvasaliaSe lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoiSe taie slanina proaspata si se frige pentru jumere. Ingredientele se taie bucati mici si se amesteca bine intr-un vas mare....
Sarmale campioaneCuratam castanele, le punem intr-o cratita si adaugam atata apa cat sa le acopere. Presaram Delikat, punem margarina, apoi le...
Rata umpluta cu castaneArdeiul taiat in rondele si rosia in bucati (iarna se foloseste ghiveci) se pun intr-un vas termorezistent cu ulei. Pulpele...
Pulpe de pui cu pireu de morcoviSe spala ouale si se fierb in apa cu sare cca 10 minute pana devin tari, apoi se pun in apa rece si de decojesc, se tai cele...
Pateu de carne si ouSe curata pulpele de piele si se tai in 2 bucati. Se curata ciupercile si se tai felii, se curata ceapa si se taie rondele....
Pulpa de pui cu ciuperciSe curata merele si perele, se scoate miezul si se tai cubulete. Fructele si ficatul de pui se adauga peste untul topit, la...
Curcan umplut cu fructeSe pune jumatate de ceapa taiata rondele la calit, se adauga carnea taiata felii subtiri, se condimenteaza cu sare si piper,...
Varza cu struguriSe curata ciolanul, jumatatea interioara a ciolanului, se sareaza, se ruleaza si se leaga, cum se leaga si sunca de obicei....
Ciolan de porc cu mustSe fierbe ciolanul condimentat cu sare si piper impreuna cu usturoii, ceapa, foaia de dafin. Dupa ce devine moale, se scurge,...
Ciolan prajitSe macina bucatile de piept de pui dezosate si curatate de piele. Se amesteca cu albusurile de oua batute spuma, cu frisca...
Piept de pui cu nucsoara si suncaIntr-un vas jena se pun fasiile de slanina afumata, peste ele se pun bucatile de carne de pui si se sareza. Se amesteca pasta...
Pui in sos picantSe pun pulpele in tigaie, se sareaza si se condimenteaza. Se tai cartofii si se pun langa carne si se presara cu usturoi. Se...
Pulpe de pui cu lamaiePieptul de pui se dezoseaza, se curata de piele si se tai fasii lungi. In fiecare bucata de piept de pui se ruleaza cate o...
Rulada din piept de pui cu carnatiSe prajesc feliile de slanina, iar in uleiul ramas se caleste ceapa. Se ia de pe foc, se adauga boia, carnea de porc taiata...
Ciolan la ceaunSe curata cartofii si se tai cuburi. La ceapa calita in ulei, se adauga boia. Se amesteca ceapa prajita, cartofii cubulete,...
Burta de porc umpluta cu cartofiCartofii se curata de coaja, se spala, se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe...
Piept de pui cu cartofi si smantana la cuptorJumatate din cantitatea de piept de pui se spala, se usuca, se sareaza si se condimenteaza cu piper proaspat macinat. Intr-o...
Piept de pui mexicanCarnea de tipar se curata de piele, carnea se taie felii, se condimenteaza cu sare, piper, boia, se toarna uleiul si se lasa...
Tipar la protapCeapa tocata marunt se caleste in untura, se presara cu boia, se adauga carnea taiata fasii, se sareaza,se amesteca si se...
Tocanita de BrasovSe spala carnea, se zvanta si se taie in fasii late de cca 2 – 3 cm si lungi de 4 – 5 cm. Slanina se taie in fasii...
Tocanita cu muschiulet de porcPulpele de pui se sareaza, se presara cu oregano si rozmarin, se marineaza o jumatate de ora, se rumenesc pe ambele parti, se...
Pulpe de pui italieneCarnea se macina de doua ori,se condimenteaza abundent cu maghiran, sare si piper. Se formeaza perisoare de marimea unei...
Perisoare italieneSe incinge uleiul intr-o oala, se caleste ceapa tocata marunt. Se ia oala de pe foc, se presara boia si amesteca cu 2 linguri...
Gulas cu sunca taraneascaCu o zi inainte de a pregati acest fel de mancare, se fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Se...
Muschi de vita in stil classicSe ia pieptul se pui, se dezoseaza, se trece prin piper si se taie fasii subtiri. In uleiul incalzit se „arunca” ceapa...
Piept de pui cu coniacArdeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se...
Ardei umpluti prajitiPieptul de puis e taie pe langa os si se impaneaza cu o felie de carne afumata. Se presara cu condimentul de gratar si cu...
Piept de pui estivalCarnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul...
Iepure MarengoSe spala puiul, se sterge si se taie in 6 bucati mari (piept, pulpe, aripi, spate ). Se curata ghimbirul si se trece prin...
Pui prajit a la China cu salataToaca carnea de pui, rade merele, toaca marunt ceapa. Inmoaie chifla in lapte si stoarce-o. Adauga la carnea tocata merele,...
Rulada de pui cu mereCondimenteaza carnea cu 1-2 zile inainte. Pune-o intr-o tava, toarna 200 ml de apa, acopera cu folie de aluminiu si...
Costita la cuptorBate usor feliile de cotlet, unge o felie cu putin mustar si aseaza o alta felie peste. Gaureste cu un cutit ascutit fiecare...
Cotlet de porc cu slaninaSe taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe...
Friptura de oaie cu coniacSe inmoaie chiflele in lapte. Castanele se fierb, se curata si se paseaza, apoi se adauga carnea tocata, chiflele stoarse si...
Curcan cu castaneFrecam gasca cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Inchidem deschizaturile. Asezam gasca intr-o oala si o...
Friptura de gasca cu sos de portocalePrajim feliile de carne intr-o tigaie unsa cu ulei, pe partea cu vin 10 minute, apoi le intoarcem si le prajim 20 de minute...
Friptura de rata cu mere si varzaTaiem pieptul de pui in 4 bucati. Batem putin feliile. Le presaram cu condimente si le prajim in ulei. Pieptul de pui astfel...
Piept de pui in stil hawaianCuratam ratele si le presaram cu sare si piper atat pe interior cat si pe exterior. Le umplem cu gutaile taiate felii, pe...
Friptura de rata cu gutaiCalim ceapa taiata marunt in untura. Adaugam praful de boia, amestecam si diluam cu putina apa, prajim pana se evapora apa....
Tocanita de vitel cu galuste cu ouIndepartam pielea si dezosam pieptul de pui, batem putin feliile. Pe jumatatile feliilor de carne punem o felie de sunca si o...
Piept de pui in folie de aluminiuIncalzim untura in tigaie. Calim in ea ceapa taiata marunt si adaugam slanina taiata fasii si le calim impreuna 5 minute....
Fasii de piept de puiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzAdor ciupercile de padure, imi plac si ori de cate ori am ocazia, le savurez cu mare pofta in preparate diverse.
Tocanita de galbiori cu sos de smantana si usturoi