Se incepe cu pragatirea umpluturii: se caleste un pic ceapa, se adauga orezul si un pic de apa, apoi morcovul dat prin...
Pulpe umpluteBucatile de pui se cresteaza cu un cutit ascutit. Crema de branza o amestecam cu coditzele de ceapa. Pieptul de pui se umple...
Piept de pui umplut, imbracat in baconGrosimea fripturii trebuie sa fie de cel putin 2.5-3 cm si trebuie sa aiba grasime pe margine si vinisoare de grasime prin...
Contrafile (antricot) de vita la gratarSe face un amestec din: 1 lingura de pasta de tomate, sare, piper, o lingura de ulei si condimente (busuioc, oregano,...
Piept de porc si ciuperci la gratarMai intai curat o oala de cartofi si-i pun la fiert . Intre timp pregatesc doua cepe, marar, faina alba si smantana : calesc...
Antricot de vitel pe gratar cu cartofi noiCotletul de porc cu sos de rosii si masline este un fel de mancare specific italian. O variatie a acestei retete se poate...
Cotlet de porc cu sos de rosii si maslineSe fierbe costita, apoi se taie cubulete, care se rumenesc in putin ulei, si se amesteca apoi cu urzicile fierte, pasirate...
Mancare de urzici cu costitaSe fierbe spanacul in apa cu sare, se toaca, se amesteca bine cu untul si laptele, se adauga perisoarele fierte si se lasa la...
Spanac cu perisoareCarnea se taie felii, se potriveste de sare si piper, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se introduce la cuptor. Se...
Rosii cu carne de vitaSe taie un capacel fiecarei rosii, se scobesc de miez si se sareaza. Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca tocatura...
Rosii umplute cu slanina si carne tocataMuschiuletul se marineaza 24 de ore. Se da prin masina de carne de 2 – 3 ori ca sa devina o compozitie pastoasa.
Biftec tartarSe curata muschiuletul de membrane, se sareaza, se da un praf de piper si se frige in ulei incins timp de 2 – 3 minute....
Muschiulet in foi de placintaPrazul se curata si se taie rondele subtiri. Se inabusa in unt, se sareaza si se lasa pe foc pana se inmoaie, fara sa se...
Friganele de prazPunem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea...
Gulas secuiesc (de Zalau)Mazarea se scoate din pastai si se spala. Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt. Se pune mazarea in apa...
Mazare scazutaSe taie vinetele pe lungime. Se presara cu sare, apoi se lasa circa o ora pe hartie pergament, sa se scurga. Dupa aceea, se...
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajitTaiem carnea in bucati de aprox. 1 cm. Se spala foarte bine. Se curate ceapa rosie si se taie marunt. Usturoiul se da prin...
Gulas la cazanVinetele umplute cu carne la cuptor sunt foarte gustoase. Pentru aceasta reteta de vinete umplute aveti nevoie de 6 vinete si...
Vinete umplute cu carne la cuptorSe toaca pieptul de pui pana cand se obtin bucati groase 1,25 cm. Se presoara sare si piper si se pun intr-o punga de plastic...
Piept de pui la gratar cu capsuniTaiem marunt ceapa, se caleste pe foc mic, se presara boia si se amesteca, se stinge cu 2 – 3 linguri de apa. Cand apa se...
Gulas originalTaiem costita felii groase de 1 cm, care se rumenesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. in acelasi vas se calesJ...
Legume cu costita afumataSe curata conopida de frunze, se spala, se desface buchetele si se fierbe in apa clocotita cu sare. Intr-un vas...
Conopida cu suncaSe calesc in putin ulei ardeii si ceapa, rosiile, decojite, curatate de seminte si taiate marunt, ardeiul iute si usturoiul...
Ghiveci de legume cu carneSe spala ardeii, dupa care se curata de seminte si cotor. Ceapa, tocata marunt, se caleste intr-o lingura de ulei incins,...
Ardei umpluti cu piept de pui si jambonPieptul de curcan se taie felii subtiri. Feliile de carne se presara cu sare si piper. Se prajesc si pe o parte si pe alta in...
Piept de curcan cu mozzarellaFileurile din pulpa de curcan le asezam in kukta. Turnam peste ele atatea pahare de apa, incat sa le acopere. Adaugam atatea...
Racituri de curcanSe incinge cuptorul la 180°C/gaz 6. Se asezoneaza albusul. Se inmoaie puiul in ou, apoi se da prin nuca de cocos. Se asaza...
Pui cu cocos si salata de castravetiBateti feliile de vrabioara cu cioca de snitele pana cand se intind si se subtiaza, apoi presarati-le cu sare piper. Curatati...
Rulouri vita cu verdeturiCarnea de pui dupa ce condimenteaza cu sare si piper, se frige la foc mare pana se rumeneste, dupa care se scoate si se...
Copanele de pui cu bereCuratati de pielite si tendoane pieptul de pui, spalati-l, scurgeti-l de apa si stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati...
Rulada de pui cu spanacCuptorul se incinge la 200 °C. Se asaza ciocanelele intr-o forma de sufleu unsa. Se asaza alaturi masline si jumatati de...
Pui la cuptor cu rosiiSe decojesc fructele de avocado, se taie jumatati si se golesc de samburi. Se taie cuburi pulpa si se paseaza cu suc de...
Crema de avocado1.Bateti bucatile de piept de pui cu un ciocan de lemn pana cand au o grosime de aproximativ 1,2 cm. Puneti sare si piper si...
Piept de pui la gratarPieptul de pui se taie fasii ardeiul iute rotocoale , cel gras fasii ceapa se taie marunt , usturoiul feliute Se pune la...
Chicken Jalfrezi, pui indianSpalam spanacul si il fierbem pt 5 minute. Dupa ce il stoarcem il tocam marunt. Se pune intr-o cratita cu o lingura de unt,...
Spanac cu ficat de puiSe spala, se curata si se usuca puiul inainte de a fi uns cu unt. Cu o parte din unt se unge hartia de copt in care puiul va...
Pui la cuptorCuratam in prima faza ciupercile. Picioarele se scot si se toaca; se amesteca impreuna cu de branza de vaci, adaugand...
Friganele cu ciuperciSe pune pieptul de pui in apa la fiert cu 1 lingura de ulei si 1 lingura de condimente. Intr-o alta cratita pana ce pieptul...
Stufat de piept de puiSe spala spanacul, se stoarce si se oparaste si se toaca. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se caleste in 20 g de unt...
Rulada de vita cu spanac si stafideSe spala salata si se lasa sa se scurga. Se curata ceapa si se taie in rondele subtiri. Se curaja merele si se taie felii....
Ficatei de puiIntr-un vas se pune uleiul cat sa acopere fundul vasului, se adauga faina si se amesteca boine ca sa nu se faca mici...
Rasol din aripi de curcanSe fierbe carnea inabusit in putina apa si ulei. Intre timp se pun la fiert vinul, ceapa, rosiile curatate de coaja si tocate...
Friptura de vitaSe bat ouale si se adauga laptele, in acestea se pun feliile de paine la inmoi. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se...
Omleta cu carneSe taie carnea si se inabuse in untura, dupa care se adauga putina apa pana se inmoaie. Separat in restul de untura se...
Pui cu legumeCureti puii, ii speli si ii umpli cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatat de pielite si...
Pui surprizaBucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne. Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se...
Rulada din fleica de vitaDesfacem carnea din jurul osului doar pe o parte, astfel incat sa apara despicate ca un buzunar si sa fie umpluta. Batem...
Pulpa de miel umpluta cu ficatSpalam maruntaiele de miel si prapurele tinut la rece 40 min. Curatam ceapa si verdeturile, le spalam si le taiem marunt....
Dob de mielCalim ceapa in ulei iar cotletele impanate in slaninuta afumata taiata felii le prajim in acel amestec. Adaugam mai apoi...
Cotlet de miel italienescRulada din pulpa de berbecut este perfecta pentru o masa festiva. Umplutura cu spanac si leurda si ierburile aromate de...
Rulada din pulpa de berbecut cu spanac si leurdaPisam usturoiul. Spalam carnea si o frecam bine cu zeama de lamaie, usutoi pisat, cimbru. Peste carne punem felii subtiri de...
Friptura de miel la tavaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa