Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai...
Cap de vitel cu maionezaPiftiile se pot face din picioare si urechi de porc si din picioare de vitel. Mai gustoase sint amestecate. Se pun la fiert...
Piftii de porc sau vitelSe fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune...
Piftii de pasareIntindem 4 bucati de folie de aceeasi marime una langa cealalta si punem in fiecare o felie de ceafa de porc condimentata cu...
Friptura talharuluiOparim carnea 5 minute in apa sarata cu otet, apoi o spalam cu apa rece si o taiem cubulete. O punem intr-un ceaun si turnam...
Gulas irlandez cu carne de oaieUngem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varzaCuratam usturoiul si il pisam. Amestecam carnea macinata cu usturoiul, sarea, piperul, chimenul, praful de boia si pasta de...
Rulada de curcan umpluta cu carnatPunem intr-un vas uns, rezistent termic, ardeii curatati si taiati in jumatati si ii umplem cu amestecul de cartofi cu ceapa....
Ardei prajiti cu cartofiPresaram fileul de porc cu sare si piper, 3 felii le presaram si cu parmezan razuit si cu busuioc proaspat. Tragem carnea pe...
Carne de porc cu zuchiniTurnam vinul rosu peste prune, adaugam scortisoara si lasam la macerat 12 ore. Curatam o ceapa rosie, telina si morcovii si...
Carne de vanat cu pruneDezosam carnea de pui. O presaram cu sare, nucsoara si putin cimbru pe fiecare parte. O punem pe o farfurie, o infoliem si o...
Piept de pui prajitTaiem nervurile frunzelor de varza si le oparim in apa fierbinte. Punem carnea intr-un vas. Inmuiem chiflele in apa rece, le...
Sarmale BavariaFeliem carnea in fasii subtiri cat degetul si o prajim 2 minute in putin unt. Condimentam cu sare, piper, cuisoare si...
Tocana de carne de vanat cu mereSpalam carnea, o scurgem, taiem picioarele in doua pe lungime. Taiem rasolul in bucati de jumatate de cm si slanina in...
GulasTaiem ingredientele cubulete. Legam condimentele intr-un saculet de condimente, le punem in vinul rosu, adaugam jumatate de...
Pulpa de gasca beataCrestam cotletul cu un cutit ascutit, cu miscari din dreapta spre stanga adancim crestaturile. Taiem ceafa de porc si slanina...
Cotlet umplut in mod maghiarSpalam puiul, il taiem bucati, il frecam cu sare si piper. Folosim doar carnea de pe pui, oasele le vom folosi la altceva....
Pui cu usturoi si mamaligaCrestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperciTaiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod BacskaTaiem in bucati carnea de curcan si o fierbem in atata apa cat sa o acopere. Condimentam cu sare si piper, acoperim cu un...
Tocanita de curcan cu mereFasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se scurge de apa in care a stat si se umple...
Iahnie cu carnatiTaiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasoleTaiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajitFrecam pulpele cu condimente, le prajim intr-o oala unsa cu ulei, le acoperim cu un capac sa lase zeama si sa se inmoaie....
Pulpe de puiTaiem bucati carnea spalata si curatata. Prajim ceapa rosie taiata marunt in untura topita intr-un ceaun. Presaram cu boia si...
Tocana de miel cu galusteAurim usor ceapa si usturoiul (sau punem fulgi de usturoi deshidratat), adaugam ficateii si condimentele si lasam la capac....
Ficateii mei preferatiInmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina...
Fasole cu afumaturaPunem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem...
Caltabos cu ficat si plamanCuratati, spalati si opariti picioarele de porc, dupa care puneti-le la fiert intr-un vas mai mare, cu 5 litri de apa. Cand...
Piftie cu ciuperciAlegeti ciuperci frumoase si tinere pe care le spalati sub jet de apa rece, apoi le asezati pe un servet curat sa se zvante....
Ciuperci cu friganeleSe curata ceapa si, cu varful unui cutit, se face o crestatura adanca in jurul miezului, dupa care se fierbe circa 15 minute...
Ceapa umpluta cu salamSe curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/...
Ceapa umpluta cu carneSe curata ceapa si se scobeste cu o lingura, iar miezul se tocheaza marunt. Se pregateste umplutura, amestecand mararul,...
Ceapa umpluta cu carneCepele se curata si se oparesc in apa cu sare. Apoi se scurg pe o farfurie si se scobesc, pastrandu-se doar doua randuri de...
Ceapa umpluta (reteta italieneasca)Pieptul de pui se taie, se sareaza si pipereaza, se pune intr-o tava unsa cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 15...
Pui a la ProvenceFicatul il stergem, ceapa o taiem rondele groase si o prajim in ulei, apoi o punem la scurs. In uleiul ramas bagam...
Ficat cu ceapaSe spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa...
Ficatei cu sos de maioneza si mustarFicateii se spala si se taie in 2, dupa care se pun in lapte aproximativ 1 ora. Intre timp curatam ceapa si-o prajim in 2...
Ficatei festiviMusacaua cu carne si legume este delicioasa. Este cu atat mai buna cu cat folositi legume proaspete, de sezon, pline de savoare.
Musaca a la MAYAOstropelul il fac in general in ceaun de-ala de la bunica. Asa ca am pus ceaunul la incins pe aragaz, am taiat spatele de pui...
Ostropel de pui cu ciuperciFicatul trebuie bine sarat si dat cu un amestec de cimbru, piper si sumac, faina, ou batut si pesmet. Infainam ficatii. Ii...
Ficat paneSe bune burghulul intr-un castron, si peste se toarna 1/2 pahar de apa,se amesteca si se lasa 10-15 minute sa se umfle. Intre...
Kibbe (chiftele) prajitChiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in...
Kafta (chiftele) cu cartofiIntr-o tigaie punem 1 lingura de ulei. Lasam sa se incinga uleiul si adaugam semintele de pin. Le scoatem rapid ca sa nu se...
Moghrabieh (cus cus libanez)Amestecati toate ingredientele si cu mainile umede formati niste kofte(chiftele)si le dati o forma ca la mici,nu rotunda. Le...
Kofta (chiftele) tajineCarnea se pune la fiert in apa si se fierbe ptr aproximativ o ora. Apoi se inchinde uleiul si se caleste ceapa pina devine...
Salona cu carne de vitaIncindem uleiul intr-o tigaie si prajim puiul putin pana se rumeneste. Il scoatem si il punem intr-o tava pentru cuptor, apoi...
Pui cu masline (dajaj bi zaitoun)Am pus puiul si legumele intr-o tava, apoi sare, piper si un cub de maggi, apoi am pus apa cit sa acopere legumele, puiul...
Pui cu legumeBiryani este o specialitate culinara des intalnita in Liban, India, dar si in tari din Orientul mijlociu. In functie de...
Biryani de puiCurata puiul de tulei, parleste-l la flacara aragazului, pe toate partile si spala-l cu apa rece. Sterge-l cu un servet de...
Pui ca la BitinaSe ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda...
Chiftele cu cartofi prajiti (reteta Jamie oliver)Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa