Pe jumatate de foaie, am presarat parmezanul ras, apoi am acoperit cu cealalta jumatate si presat usor cu sucitorul (ca sa...
Moristi cu parmezan si rosii uscateSe amesteca faina cu putina sare si se framanta repede un aluat din faina, bucatele de unt rece, ou si lapte. Se face o bila...
Quiche LorraineIntr-o tigaie puneti 15ml de ulei, ceapa taiat feliute, ciupercile taiate feliutze sau cubulete, ardeiul taiat feliute,...
Brinza Camembert la cuptorSe pune brinza peste speck ( "impletitura" din imagine) si se inchide "pachetelul"care se pune in forma de pus la cuptor. Se...
Tomini piemontesi allo speckCamembert-ul (intreg) se trece prin faina, ou si pesmet si se introduce in uleiul foarte fierbinte. Se tine in ulei doar cat...
Camembert prajit cu dulceata de afineAm facut aluatul. Am topit putin margarina, am pus faina, sare (dupa gust), am framantat in timp ce am adaugat si cele 4...
Quiche cu ceapa si suncaSe pun cca 160 gr unt sarat la topit. Se adauga faina cca 140 gr (depinde de faina). Se amesteca totul bine. Se adauga...
Rulada cu diverse umpluturiCeapa, usturoiul, coditele tocate le-am pus in ceva ulei la dinstuit apoi am pus rosia cuburi(am dat pielita jos) si...
Ciuperci umplute cu spanac1. Se spala rosiile si li se taie un capacel; apoi se scoate miezul din ele, se sareaza si se stropesc cu un pic cu otet. 2....
Rosii umplute cu fasoleIntr-un castron puneti galbenusurile de la cele 3 oua, smantana, faina si sarea. Le mixati cu mixerul apoi puneti peste...
Rulada cu unt si cascavalIndepartam coaja painii (eu am facut din 6 felii de paine proaspat facuta (a mers oarecum mai greu). Cu o lingurita curatam...
Mozzarella impachetataAm prajit in wok kaiserul taiat fasii, cand s-a topit toata grasimea am adaugat ceapa si ardeiul taiat cubulete si am lasat...
Tarta sarata cu ardei si kaiserFierbem orezul al dente in apa cu sare. În ultimul minut de fiert, adaugam morcovul razuit. Scurgem apa si adaugam o minuta...
Chiftelute de orez si legumeTofu l-am taiat cuburi si l-am pus putin la scurs, dupa care l-am pus intr-o tigaie si l-am "calit" (fara ulei)...
QuicheTofu se lasa la scurs cam jumatate de ora dupa care se taie / rupe in bucati; se presara sare si piper si apoi faina. Se...
Tofu PeperoncinoPastaile se fierb in apa cu sare. Se scurg, se lasa sa se racoreasca putin apoi se scot tecile, rezulta aprox. 3/4 cana de...
Mousse de soia verdePlacintele cu tofu si spanac se fac rapid si sunt foarte gustoase, unde mai pui ca sunt si o mancare delicioasa de post....
Placintele cu tofu si spanacSalata arugula cu parmezanul, usturoiul, sarea, piperul si uleiul de masline se mixeaza, iar la sfarsit dupa ce s-au...
Sandwich de pui in buzunar de pitaPepenele se curata de coaja, se taie in felii subtiri si se marineaza intr-un vas plat impreuna cu spumantul. Se tin timp de...
Pepene galben spumant cu somon afumatDupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in...
Vinete umplute cu fantezieUntul aromat cu verdeturi este o reteta simpla pentru care aveti nevoie de usturoi, frunze de buscuioc, amestec de condimente...
Unt aromat cu verdeturiAm preparat besamelul. Am pus 1 lg faina in putin unt topit, am lasat 1 minut, avand grija sa nu se innegreasca apoi am...
Rulada de clatite cu dovleceiStropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem...
Rulade de peste cu morcov si dovlecelRosiile umplute sunt foarte bune pentru un aperitiv, un bufet suedez sau doar o gustare langa un pahar de vin. Indepartam...
Rosii umpluteLaptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte...
Gnocchi RomanaCuptorul se incalzeste la 200°C. Cartofii se fierb cu tot cu coaja in apa cu sare apoi se scurg de apa si se curata de...
Oua in cuibCuptorul se incalzeste la 190°C. Conopida se opareste in apa fiarta cu sare 5 minute si se lasa sa se stoarca bine. Uleiul...
Conopida la cuptorVinetele se taie felii si se fac pe gratarul de pe aragaz. Se pun intr-un vas alternind straturi de felii de vinete, usturoi...
Vinete la gratarUMPLUTURA: Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui....
Crepe`s chinezestiSe decojeste 1,5 kg de sparanghel alb si se indeparteaza capertele lemnoase. Se fierb tijele 15-18 minute in apa cu sare, 1/2...
Clatite cu sparanghel si sauce maltaiseSe bat bine ouale cu faina, se adauga laptele sarea si piperul dupa gust si se pun apoi intr-un recipient la frigider pana a...
Yorkshire puddingO metoda foarte simpla prin care puteti transforma un mic dejun banal in ceva spectaculos de ziua indragostitilor.
Inimioare din cremvustiIntr-un castron se pun branza, ouale, laptele, uleiul si sarea si se amesteca cu o lingura. Cantitatea de faina se imparte in...
Crenvusti in aluatSe pregateste cuptorul la 120 de grade celsius sau la foc potrivit (pentru cuptor obisnuit) Untul se freaca cu Delikatul. Se...
Aperitiv curcubeuDrojdia se dizolva in laptele caldut, se adauga untul topit (abia caldut si el, nu fierbinte!) si zaharul. Se pune faina si...
Cosulete cu cascavalSe amesteca drojdia in laptele caldut, branza se da pe razatoarea mica si se face aluatul laptele trebuie adaugat tot. Se...
Cornuri picanteCrema de somon cu branza este un apertitiv potrivit pentru orice ocazie: de la o receptie cu pretentii si pana la o seara...
Crema de somon cu branzaSe amesteca bine spanacul cu ouale adaugate pe rand. Se adauga sare si piper apo si faina si se amesteca pana se omogenizeaza...
Rulada de spanac cu crema de branza si ardei rosuSe spala bine legumele. Dovleceii se taie felii nu prea groase, la fel procedam si cu morcovii. Intr-o craticioara se fierbe...
Saltimbocca de dovlecei si morcoviSe amesteca branza cu 1 lingura zahar, oul si cele 3 linguri de gris pana arata ca o crema. Cu lingura uda se aduna...
Gomboti cu branzaSe face o coca potrivita buna de intins subtire si se imparte in 3-4 bilutze egale. Se intinde cat se poate de subtire o...
Merdenele cu branza1. Cureti ciupercile de pielita si le indepartezi piciorusele. 2. Speli ciupercile si le pui intr-un castron cu apa calduta...
Ciuperci umplute1. Speli orezul, cureti usturoiul, ardeiul, iar pe acestea din urma le tai marunt. 2. Amesteci uleiul cu apa si imediat, pui...
Drob de morcoviSe taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In...
Dovlecei marinatiam fiert 125 g orez cu bobul marisor si lipicios(arborio), adaugand la fiert cate putina apa clocotita si o frunza de dafin...
Chiftelute (piftelute) din orez cu mozzarellaSe amesteca toate ingredientele. Astea sint foile brick! Se pune amestec pe fiecare foaie si se ruleaza. Se aseaza frumos...
Rulori cu brinza si praz, si foi brickChifle cu oua este delicioasa pentru micul dejun sau pentru o gustare.Va trebuie paine sau chifle, oua si sunca.
Chifle cu ouaOasele de maduva le-am rumenit singure in cuptor pina a inceput sa iasa uleiul din ele, cam 10-15 minute si le-am servit cu...
Oase de maduvaDaca aveti un os intreg ca mine, pe linga supa se mai pot face astea. Din carnea de pe oase am facut un aperitiv cu usturoi...
Salata carne de vita si verdeataProcesul tehnologic: - friganelele sunt din miezul painii si albusul oualor ramase afara din feliile scobite
Oua cu kaizer in paine, friganele cu cas1. se spala ciuperciule, se tau piciorusele si se toaca marunt 2. piciorusele taiate marunt se calesc impreuna cu ceapa si...
Ciuperci umplute cu tofuCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO plăcintă delicioasă, care te scoate din impas atunci când nu ai prea mult timp la dispoziţie, iar ingredientele sunt...
Plăcintă cu piept de pui şi legume