Morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua se pun la fiert cu apa. Cind zarzavatul este fiert pe jumatate, se adauga...
Bors de pui cu zarzavaturi
Se toaca varza ca fideaua, se freaca cu putina sare si se opareste. Se lasa sa se scurga bine de apa si se da prin masina de...
Chiftelute de varza si marar
Se taie carnea in bucati potrivite, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se acopera cu apa calda si se lasa sa...
Varza dulce cu carne de vaca
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita la fiert impreuna cu uleiul, lasind-o sa se inmoaie putin. Se adauga bulionul,...
Tocana cu ceapa si carne de porc
Antricoatele (fara os) se bat cu ciocanul de lemn, pina se subtiaza foarte mult; se taie fiecare in doua - trei bucati, se...
Musaca din cartofi si antricot
Se da brinza prin sita sau prin masina de tocat. Se freaca bine cu untul, se adauga chimenul si boiaua, se pune sare daca...
Brinza cu chimen
Se fierb macaroanele in apa sarata si se lasa sa se scurga. Se taie ceapa marunt, se prajeste in untura sau in unt pina...
Budinca de macaroane cu carne si oua
Dupa ce li se scot simburii, visinele se pun cu putin zahar sa se scurga, timp de o ora. Se freaca untul spuma, se adauga...
Budinca de visine cu vanilie
Se taie pieptul de pui marunt, se rumeneste in margarina sau unt. Se adauga smintina, cca. 100 gr, si alte 30 gr.margarina....
Teriaki
Intr-un vas adinc se bate oul cu sucul de la o jumatate de lamiie. In alt vas, se amesteca faina cu praful de usturoi si cu...
Pui fracasse
Se dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga...
Ciocolata de casa cu alune si stafide
Guliile tinere se curata, se spala, se dau prin razatoarea cu gauri mici, se sareaza si se stropesc cu ulei. Ceapa sau prazul...
Salata de gulii
Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, ca sa-si schimbe culoarea. Se aleg bine pielitele cu o furculita, se...
Salata de icre de crap cu ceapa
Se scot piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu oua jumari si smintina
Se topeste ciocolata in lapte fiert si se adauga zaharul. Se freaca galbenusurile si se toarna cite putin ciocolata topita in...
Parfe de ciocolata cu frisca
Se bat cu telul cele 3 albusuri la fel ca pentru bezele, dupa care se adauga pe rind, batind continuu, mierea, zaharul,...
Fursecuri simple cu miere si nuci
Se freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacao
Se pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema cu alune sau nuci pralinate
Se incinge grasimea, se adauga faina si se stinge cu zeama de carne. Se taie felii subtiri castravetele, se adauga la acest...
Sos de castravete
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu amidonul si cu praful de copt. Albusurile se bat bine cu...
Tort simplu
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul si se adauga zaharul si praful de copt. Galbenusurile se...
Prajitura cu visine
Se spala bine inima, se taie in cuburi mici, se prajeste putin in cratita cu grasime si cu ceapa taiata foarte marunt, se...
Gulas de inima
Se taie carnea in cuburi mici, se sareaza si se lasa sa stea 30 minute. In acest timp se curata ciupercile si se taie bucati...
Ciuperci cu carne de porc
Puiul curatat si spalat se taie bucati, se asaza intr-o cratita impreuna cu sarea si se toarna apa ca sa acopere bucatile. Se...
Anghemaht de pui
Carnea taiata bucati se da prin masina de tocat impreuna cu o ceapa cruda, piinea muiata si bine stoarsa de apa si doua cepe...
Pirjoale moldovenesti cu untura
Pestele, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea 15-20 minute. Apoi se sterge fiecare bucata cu...
Plachie de crap in vin
Se freaca galbenusurile cu zaharul, smintina, faina, coaja de lamiie si la urma se adauga albusul batut spuma. Se toarna in...
Budinca de smintina
Se prepara o nuga rumenita din zahar tos si nuci. Rece, se trece prin masina. Se bat albusurile cu zaharul pudra pe baia de...
Sufleu de zahar ars
Se spala bine ridichile si se taie rotogoale subtiri. Galbenusul de ou se da prin sita si se freaca cu smintina, apoi se...
Salata de ridichi de luna
Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun...
Oua umplute cu brinza de oaie
Feliile de parizer cu coaja se prajesc usor in untura numai pe o parte. Marginile feliei se string si formeaza o cupa. Cupele...
Cupe de parizer umplute cu legume
Se fierbe spanacul in apa sarata, se scurge, se toaca marunt si se lasa la o parte. Intr-un vas se prajeste putin faina cu...
Sufleu de spanac cu sunca
Se fierb macaroanele, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se amesteca cu macaroanele...
Budinca de macaroane cu sunca
Se spala spanacul, se alege si se pune la fiert cu apa. Dupa ce a dat citeva clocote, se ia de la foc si se trece totul prin...
Supa de spanac cu friganele
Se fierb maruntaiele cu zarzavatul si ceapa, taiate marunt. Se spumeaza si se adauga sare. Cind carnea este fiarta, se adauga...
Ciorba de potroace acrita cu varza
Se taie varza foarte fin, ca fideluta, se pune la fiert, cu laptele pina se moaie bine. Se strecoara, se asaza pe o farfurie...
Varza cu smintina
Se bat oale cu laptele si se adauga dovlecelul si telemeaua rase pe razatoarea mare. Se pune faina astfel incat compozitia sa...
Clatite cu dovlecei
Se fierbe laptele si se adauga 2 pliculete zahar vanilat,se acopera si se lasa la parfumat cateva minute. Albusurile se bat...
Lapte de pasare acu vanilie si rom
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste...
Pizza '4 anotimpuri'
Se transeaza puiul. Intr-o cratita se pune ulei (2 linguri) apoi ceapa taiata feli, usturoiul taiat marunt, morcovul taiat...
Pui cu masline
Dovleceii se dau prin razatoarea mare. Separat se fierbe apa cu sare si 1 lingura ulei. Se pun dovleceii in apa clocotita si...
Supa de vara cu dovlecei
Spanacul proaspat se curata, se spala in cit mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert...
Salata de spanac cu smintina
Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4...
Dulceata de nuci verzi
Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la...
Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura
Se pune mierea intr-un vas la foc mic si se amesteca pina devine lichida. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca si se...
Turta dulce cu nuci
Se pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se...
Tort de cacao
Se fierbe laptele cu zahar, amidonul se amesteca cu lapte rece si se toarna in laptele clocotit, amestecind mereu. Se las sa...
Crema de lapte cu portocala
Din spanac se face un pireu. Se freaca galbenusurile cu sarea, se adauga pireul de spanac si faina, apoi albusurile batute...
Rulada de piure de spanac
Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata fin, se amesteca cu miez de franzela muiat in lapte si stors, piper,...
Crap umplut cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane