Crapul, curatat si spalat, se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu un...
Marinata de crap aromata
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...
Dulceata de trandafiri
Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina...
Plachie de crap cu ceapa
Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la...
Scoici cu vin alb
Se fierbe smintina, se adauga parmezanul si se lasa pe foc pina se topeste. Se condimenteaza si set oarna sosul peste pastele...
Paste cu sos de smintina
Legumele se fierb separat, ouale de asemenea se fierb separat. Se prepara sosul din ulei, otet, sare, piper. Pe o farfurie...
Salata pariziana
Fasolea verde se curata, se spala, se rupe bucati si se pune la fiert in apa sarata care clocoteste. Se fierbe 15 minute, se...
Salata de fasole verde cu ceapa
Se spala ficatul, se sterge bine si se coace in cuptor. Cind este copt, se lasa sa se raceasca, apoi se rade pe razatoarea de...
Pasta de ficat copt
Se curata ciupercile, se spala si se desprind picioarele. Acestea se toaca cu cutitul, foarte marunt, se pun intr-o cratita...
Ciuperci umplute cu brinza de oi
Se spala rosiile, se taie in doua si se pun la fiert cu ½ l apa. Cind rosiile s-au muiat se strecoara prin sita. Se da pe...
Supa de rosii cu legume
Se coc ardeii, se curata de pielita, se spala cu apa rece si se taie fisii. Separat se face sosul de ulei, otet si sare, se...
Salata de ardei copti
Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie...
Zacusca de vinete si gogosari
Se caleste usturoiul in untul topit. Se caleste si faina, se adauga patrunjelul tocat si laptele si se fierbe pina se ingroasa.
Sos de patrunjel
Se presara faina pe suprafata de lucru. Se pun foi de placinta pina se obtine o grosime de 1-1,5 cm. Se taie in 12 patrate....
Pateuri cu brinza
Se curata morcovul. Se spala, apoi se taie cuburi. Se desface fasolea verde. Se spala si se taie in bucati mici. Se spala...
Pasta de piept de pui cu legume
Se taie rosiile feliute, se fierb cartofii in coaja dupa care se decojesc si setaie cubulete. Se taie castravetii si ardeii,...
Salata de vara
Intr-o oala se pun apa si sarea si se presara malaiul imediat. Se amesteca repede continuu, in timp ce apa si malaiul fierb...
Mamaliga cu brinza si smintina
Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins uns cu grasime, pe ambele...
Saramura dobrogeana
Se fierbe laptele cu vanilie. Pe aburi se pregateste crema: 3 galbenusuri se amestca bine cu 6 linguri de zahar, cind zaharul...
Inghetata Zica
Apa se pune la fiert cu sare, un strop de ulei, foaia de dafin si cu un catel de usturoi pisat. Cand da in clocot, se pune...
Orez a la CubanaSupa de peste este ideal sa fie facuta in casa din cap si coada de peste (de stinca sau de plaja) fiert cu o ceapa, o foaie...
Paella de marisco (de fructe de mare)
Carnea de pui se curata de piele, se dezoseaza si se taie cubulete de marime medie. Pastele (spiralele) se pun la fiert in...
Paste spirale cu pui si bere
Se taie varza foarte fin (sau se rade pe razatoare), se sareaza, se amesteca si se stoarce apoi se opareste cu otet. Separat...
Salata de varza rosie cu mere
Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se...
Vinete picante in aluat de clatite
Se pun stafidele intr-o cana cu apa sa se umfle. Se fierbe cus-cus-ul si se lasa sa se raceasca. Se taie cubuletele mici...
Salata racoroasa cu cus-cus
Se taie coditele de la vinete (de preferinta vinete subtiri care nu au seminte multe), se spala si se taie rondele de cca. 1...
Vinete marinate
Se amesteca 1 litru de apa cu sucul sau pulpa de fructe(de preferat cu diverse adaosuri), intr-un vas. Se strecoara bine prin...
Inghetata de suc de fructe
Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zaharul si putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca galbenusurile batute...
Parfait de cacao
Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...
Chec cu unt si cacao
Se curata dovleacul de coaja si seminte, se taie bucatele, se fierbe cu putina apa, zahar si sare. Cind este pe jumatate...
Desert din dovleac
Se freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu frisca
Se amesteca bine zaharul cu untul, se adauga albusul, frecind totul spuma. Se pune vanilia, alunele si faina, se amesteca...
Fursecuri cu ciocolata
Se impaneaza bucata de pulpa cu slanina taiata ca degetul mic. Slanina neafumata, doar tinuta la saramura, este buna. In caz...
Boeuf mode
Se taie toate legumele si se amesteca impreuna cu ouale taiate rondele si brinza taiata bucatele mici. Toate se sareaza si...
Salata cu oua si brinza
Daca este tinara se inabusa carnea cu ceapa, daca este batrina se fierbe mai mult, se adauga conopida desfacuta in buchetele...
Conopida cu carne
Se trece carnea, fiarta foarte bine in prealabil, ceapa inabusita si cartofii prin masina. Se amesteca cu piinea muiata in...
Rosii umplute
Se prajesc bucatile de pui in untura pina incep sa se ingalbeneasca. Se adauga ceapa foarte marunt taiata, 1 lingurita faina,...
Pui cu fasole verde
Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba in sos de smintina
Intr-o cratita se prajeste ceapa in unt pina cind se ingalbeneste. Se adauga mazarea, rosiile curatate de pielita si seminte...
Mazare cu rosii
O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe...
Dovlecei umpluti cu orez
Se spala conopida, se desface bucatele si se fierbe in apa sarata. Se strecoara si se asaza in salatiera. Se toarna peste ea...
Salata de conopida
Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa...
Budinca de sunca
Se unge usor cu unt si se presara cu pesmet fin, o forma rotunda sau o cratita. Pe fund se asterne in strat uniform o treime...
Budinca de gris cu mere si zahar vanilat
Se curata, se spala si se pune la fiert fasolea cu putina sare. Cind este gata, se strecoara si se lasa la o parte. Intr-un...
Sufleu de fasole verde
Se pune apa la fiert cu zarzavatul taiat marunt adaugind si orezul. Cind zarzavatul este aproape fiert, se adauga pestele (de...
Bors de crap rapid
Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, taiate ca fideaua, fasolea bucatele, cartofii cuburi. Dupa ce dau citeva...
Supa de zarzavat cu smintina
Se curata dovleacul, se taie bucatele si se pune la foc cu apa rece si sare. Dupa ce a dat citeva clocote, se adauga ceapa...
Ciorba de dovleac
Se spala si se toaca julienne legumele. Se prepara un sos de brinza - brinza dulce si brinza iute 1/3, iaurt gras, marar -...
Salata cu sos de brinza
Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din...
Marmelada de visine
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane