Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se...
Ardei umpluti cu orez
Se face un sirop gros din apa si zahar, se da deoparte si, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine cu siropul de fragi. Se...
Inghetata de fragi cu frisca
Se coc vinetele si gogsarii, se pun la scurs, se toaca, se pun intr-un vas mare si se amesteca cu oettul, uleiul, zaharul si...
Salata de vinete cu gogosari
Rosiile se scobesc de miez dupa ce se taie la fiecare un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se...
Salata de rosii umplute cu varza alba
Se coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga pe o planseta de lemn. In acest timp se fierb rosiile si se trec...
Salata de vinete prajite
Se fierbe conopida intreaga. Cind este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu...
Conopida cu oua
Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou,...
Biftec tartar
Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...
Budinca de clatite cu brinza
Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosii
Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...
Bors de fasole uscata cu minatarci
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...
Ciorba de rosii
Blat1: 5 albusuri se bat spuma cu 150 gr. zahar pudra, 3 linguri de mac macinat, 2 linguri faina, 1/2 praf de copt. Se coace....
Prajitura Furnicuta
Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....
Salata de ton cu ceapa
Se coc ardeii si vinetele, se curata si se toaca marunt. Se amesteca si rosiile taiate, se bate cu ulei apoi se adauga...
Salata Gozva
Se freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....
Prajitura "Zi si noapte"
Crema: 1/2 lapte si 3 linguri de faina se amesteca si se pun intr-un vas pe foc, amestecindu-se cu telul pina se obtinem o...
Prajitura "Alba ca zapada"
Ardeii spalati, curatati si scursi de apa, se pun intr-un vas (lighean). Pe o coala mare de hirtie sau in alt vas se amesteca...
Ardei pentru umplut
Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...
Aperitiv Zestran
Piersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...
Crema de piersici
Se aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca...
Desert din mere, prune si lapte
Nucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca...
Fursecuri cu nuci sau migdale
Vinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste....
Drob de vinete
Carnea de pui se taie in fisii sau cubulete si se acopera cu sosul de soia; se lasa la marinat 2 h la temperatura camerei sau...
Pui cu sos soia
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si cu zeama de lamiie pina devine ca o maioneza. Se...
Chec cu cacao
Varza rosie se taie fideluta fina, apoi se framinta putin cu sare. Se adauga la varza carnea de pui taiata cubulete mici,...
Salata rosie
Se taie rosiile in jumatate, se scobesc, miezul se amesteca cu porumbul, maioneza si mustarul, se adauga sare si piper. Cu...
Rosii umplute cu porumb
Un avocado copt(moale) se curata, se scoate simburele. Se paseaza bine cu o furculita si se adauga sarea, piperul si otetul;...
Piure de Avocado
Se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cit s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si...
Ciulama de pui cu ceapa
Se curata cartofii si se scobesc cu ajutorul cutitului special sau in lipsa acestuia cu un briceag. Carnea tocata se amesteca...
Cartofi umpluti cu carne
Se curata guliile de coaja, se scobeste miezul. Se caleste ceapa in ulei incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa...
Compot de prune
Perele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pina a doua zi, cind...
Compot de pere si coarne
Se inmoaie usor biscuitii in laptele indulcit si se asaza unul linga altul pe un platou drptunghiular. Se prepara crema: se...
Prajitura de biscuiti cu crema de fructe
Se pune la fiert apa cu vinul, zaharul si vanilia. Cind da in clocot se adauga grisul presarat si se amesteca mereu pina...
Budinca de gris cu vin
Se freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonez
Se pune in oala cu apa, ceapa, morcovul si patrunjelul taiate foarte subtire impreuna cu oasele de la carne. Se lasa sa...
Bors de vita cu perisoare, dres cu smintina
Dupa ce s-a pregatit supa de carne, se strecoara. Se rade brinza in castronul de supa si se toarna peste ea supa fierbinte si...
Supa cu brinza supa de carne de vita sau pasare
Ceapa taiata felii se inabusa in unt, se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate in bucati. Se lasa pina scade apa. Se...
Tocanita de ciuperci si rosii
Se oparesc vinetele, se taie felii mai groase in lungime, se asaza in cratita sau in tava peste un rind de rosii curatate de...
Vinete cu sos de rosii
Se asaza in cratita un rind de rosii si verdeata. Deasupra se pune pestele taiat bucati si apoi un alt strat de rosii,...
Crap cu rosii
Se rumeneste putin carnea in untura, intorcind-o pe toate partile. Se adauga un morcov curatat si taiat in jumatate, o ceapa,...
Friptura inabusita
Portocalele se curata de coaja si se desfac in felii care se taie in doua fiecare. Merele se spala si se taie...
Salata "Curcubeu"
Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Se rupe ciocolata si se topeste intr-un castron asezat deasupra unei cratite cu apa care fierbe mocnit. Nu se...
Sufleu de ciocolata aromat
Se pune laptele impreuna cu o lingurita de zahar la fiert. Galbenusurile se freaca separat cu zaharul ramas si vanilia....
Lapte de pasare cu vanilie
Se amesteca ingredientele, se fierbe amestecul, se raceste si se toarna in borcan. Se pune celofan, se leaga si se pastreaza...
Struguri in otet
Se curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa...
Salata de ciuperci
Se sterg gogosarii si se pun la copt. Cind sint copti se pun intr-un vas, se presara cu sare si se acopera cu un capac. Dupa...
Salata de gogosari
Se fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si...
Conopida cu parmezan
Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se...
Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate
Fileul de gaina se fierbe si se taie felii. Ceapa se tine in sare, pentru a se scoate iuteala, si se taie marunt. Ciupercile...
Salata de gaina cu ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane