Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei la inchins si apoi faina. Se amesteca pina ce incepe sa se inchida la culoare. Se da...
Crochete bechamel
Se coc vinetele si ardeii, ca pentru o salata obisnuita de vinete sau salta de ardei copti. Atentie cind se coc ardeii iuti...
Salata de vinete iuti
Cartofi se fierb in coaja nu prea tare. Cepele se curata si se taie marunt dupa care se prajesc impreuna cu usturoiul intr-o...
Cartofi la cuptor cu usturoi si sana
Se topeste margarina, dupa care se adauga 250 gr. zahar, se amesteca in continuu pina se topeste zaharul, se lasa putin la...
Prajitura caramel
Se curata si se spala ciupercile, se desprinde piciorul de palarie si se lasa sa se scurga bine de apa. Se pun palariile...
Ciuperci umplute cu maioneza
Fasolea curatata si bine spalata se fierbe in apa sarata. Se strecoara, se lasa sa se raceasca si se taie bucatele mai mici....
Fasole pastai cu maioneza
Dovleceii se spala, se curata si se taie bucati potrivit de mari, apoi se fierb in apa sarata. Cind sint fierti, se scurg, se...
Salata de dovleceiCoq au vin este o mancare frantuzeasca traditionala. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de carne de cocos, un faina, coniac...
Coq au vin
Se detaseaza fileurile. Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in...
Carpaccio de saumon
Se fierbe orezul 15 min. in apa clocotita. Se rastoarna in strecuratoare si se clateste bine sub jet. Se scurge bine. Se...
Salata de orez
Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit...
Andive gratinate
Se pune uleiul intr-o tigaie la foc mic, se adauga fileurile de ansoa, ceapa si usturoiul tocate. Se lasa pina ceapa devine...
Sos Puttanesca
Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa citeva minute sa se prajeasca. Se...
Risotto cu dovleac
Se amesteca bine cele doua tipuri de brinza, ouale si verdeturile, daca este cazul. Se unge tava cu ulei, apoi se incepe...
Placinta macedoneana cu brinza
Se fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se...
Vitello tonnato
Se pune untul la topit intr-o oala, se adauga prazul tocat, se lasa sa se inmoaie fara sa se ingalbeneasca. Se adauga...
Potage parmentier
Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...
Dulceata de vinete cu nuci
Se pune o craticioara cu fundul gros pe foc mic, cu uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Cînd ceapa devine sticloasasa, se...
Sos curry de baza
Se pune vinul la fiert intr-o cratita cu 120 gr. zahar, vanilia, feliile de portocala si cele de lamiie. Cind incepe sa...
Piersici cu fragi si spuma de portocale
Se spala bine cartofii si se usuca intr-un stergar. Se curata cartofii si se taie felii subtiri (care nu se mai spala). Se...
Cartofi frantuzestiBoeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare...
Boeuf Bourguignon
Se freaca zaharul cu untul si vanilia taiata marunt. Se adauga smintina si untul amestecind bine, apoi bicarbonatul. Se...
Prajitura cu visine pufoasa
Caisele se taie sferturi. Se pun apa si coaja de lamiie sa fiarba. Se adauga orezul, zaharul, caisele si se lasa sa mai...
Caise cu orez
Biscuitii se inmoaie in apa un pic incalzita in prealabil. Margarina cu zaharul se amesteca bine, obtinind o crema pufoasa....
Biscuiti cu crema
Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.
Sos de mango
Se taie muschiul de-a lungul in 3 bucati fara a se patrunde la capatul gros. Se ia o fisie de cascaval, firul de usturoi si...
Muschiulet impletit
Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare,...
Mincare de dovlecei cu legume
Aluatul: Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se...
Galuste cu prune cu aluat cu gris
Toate legumele se taie in bucati mari. Se prajeste ceapa, apoi se adauga cateii de usturoi. Cind totul s-a aurit, se adauga...
Sos pentru spaghete
Se curata, se spala si se fierb dovleceii. Se lasa in strecuratoare sa se scurga foarte bine de apa (cel putin ½ ora), apoi...
Chiftelute de dovlecei
Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si...
Mincare de ciuperci cu rosii
Se taie carnea bucati potrivite si se prajeste cu untura. Se adauga ceapa tocata marunt, se lasa sa se prajeasca foarte...
Fasole verde cu carne de vaca
Se curata varza de primele foi exterioare si se scobeste coceanul. Se asaza varza intr-o oala cu apa sarata si se lasa sa...
Varza umpluta cu carne
Se prajesc inabusit bucatile de pui intr-o cratita cu untul bine infierbintat, adaugind cite 1-2 linguri de apa. Cind puiul...
Pui cu smintina
Se curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapte
Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se...
Choux a la crème (Gogosi cu crema)
Se curata, se spala si se taie felii subtiri citeva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau apa, timp de 10 minute....
Sos de ciuperci
Se taie carnea bucati si se prajeste in ½ lingura unt. Se da apoi de doua ori prin masina de tocat, impreuna cu franzela...
Budinca de carne cu sos de ciuperci
Se pune intr-un castron malaiul, faina, zaharul, sarea, bicarbonatul si uleiul. Se amesteca cu lingura, adaugind cite putin...
Budinca de malai pufoasa
Se taie dovleceii bucati si se fierb in apa sarata citeva minute, se strecoara bine si se dau prin masina de tocat, se...
Sufleu de dovlecei cu smintina
Se dau pe razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cind se moaie bine. Se strecoara, se adauga sare...
Supa de conopida
Se prajeste zarzavatul foarte fin taiat, in unt, impreuna cu faina. Se stinge cu apa, se adauga fasolea taiata bucati, sarea...
Ciorba de fasole verde cu legume
Se pun la fiert impreuna cu oasele de la carne, patrunjelul, morcovul, telina si o ceapa, taiate foarte marunt. Intre timp se...
Bors de dovlecei umpluti
Se curata cartofii noi si se pun la fiert cu un pahar cu apa si putina sare, timp de 10 minute. Se adauga untul si smintina...
Cartofi noi cu smintina
Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se...
Sos grecesc de usturoi
Brinza de vaci se amesteca cu smintina ,hreanul ras si mustarul. Ridichile si ceapa verde tocata se adauga compozitiei de...
Sos de hrean cu brinza de vaci
Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe...
Salata de castraveti cu mere
Se tine creierul in apa rece o ora, se curata de pielita si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se fierbe 15-20...
Salata de creier
Brinza de vaca, bine stoarsa de zer, se freaca cu untul si sarea. Se aleg rosii tari si rotunde, se taie un capac si se...
Rosii umplute cu brinza cu marar
Se prajeste ceapa in untura pina ce se ingalbeneste, se adauga faina, se mai prajeste putin, apoi se stinge cu zeama de...
Sos de tarhon
Ceapa curata se toaca, se amesteca apoi caperele si carnea tocata si se framinta. Se condimenteaza cu sare, piper si boia....
Perisoare pe rondele de castravete
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane