Mararul spalat se toaca. Se amesteca cu smintina si mustarul. Se curata usturoiul, se toaca si se adauga compozitiei de...
Sos aromat de mustar
Frunzele de busuioc spalate se toaca. Usturoiul se toaca marunt. Maslinele se taie cubulete. Brinza de capra se amesteca cu...
Sos picant cu brinza de capra si masline
Se face aluatul si se lasa la rece 1-2 ore, apoi se intinde o foaie grosuta, se taie patrate, se pun la mijloc citeva visine,...
Plicuri cu visine
Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul,...
Zacusca de ardei cu miere
Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie...
Tort de ciocolata “Daniela”
Crema englezeasca este usor de preparat, foarte aromata, si poate fi folosita cu succes la prepararea prajiturilor,...
Crema englezeasca
Se asaza pulpa intr-o oala pentru cuptor, (ceramica de fonta Jena). Se acopera2/3 cu apa fiarta, se adauga ceapa, prazul,...
Friptura de jambon cu sos de macese
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se taie sunca felii, se rade cascavalul. Se amesteca smintina cu galbenusurile si...
Budinca cu macaroane si sunca
Se trec capsunile prin sita pina se obtin patru pahare de pulpa. Se amesteca cu 300 g zahar pudra, un pahar de lapte si un...
Inghetata de capsuni, zmeura, fragi
Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...
Compot de caise
Caisele se spala bine in citeva ape apoi se pun intr-un tifon care se introduce pentru citeva secunde in apa clocotita, apoi...
Salata de caise cu albus
Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adaga vanilia si smintina, bicarbonatul si untul, se amesteca bine....
Pesmeti cu smintina si vanilie
Se trece prin sita brinza de vaca, se amesteca cu cele doua galbenusuri rascoapte, trecute de asemenea prin sita si cu cele 3...
Prajitura cu zmeura
Se fierb cartofii, se dau prin masina de tocat carne, se amesteca bine cu brinza rasa, faina si 2-3 oua intregi. Se presara...
Gnochi de cartofi
Ceapa taiata felii se inabusa in ulei, se adauga orezul si ½ pahar de apa si se lasa sa infloreasca pe jumatate, se adauga...
Varza dulce cu orez si rosii
Se da prin masina de tocat carnea impreuna cu cele doua cepe taiate marunt, crude sau rumenite in untura, miezul de piine...
Rulada de carne tocata
Puiul, curatat si spalat, se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o lingura de unt. Se adauga faina si se stinge...
Pui cu conopida si vin alb
Se fierb taiteii in apa putin sarata. Se strecoara, se spala cu apa rece, lasindu-i sa se scurga bine. Se amesteca apoi cu...
Taitei cu nuci
Se freaca galbenusul cu faina si uleiul, se adauga laptele, sarea, pina ce se obtine o coca de clatite. Se adauga apoi...
Creier in coca
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare si, cind s-au inmuiat, se scurg. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie...
Budinca de cartofi cu macaroane
Se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pina ce se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu...
Budinca de orez cu vin si scortisoara
Se fierbe conopida in apa sarata, se scurge cind este gata si se lasa la o parte. Se prajeste untul cu faina si se stinge cu...
Sufleu de conopida
Varza cruda se taie fidea, apoi se pune in salatiera, se sareaza si se pipereaza. Peste ea se toarna uleiul si otetul; se...
Salata de varza alba cu chimen
Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii rotunde, maslinele fara...
Salata portugheza
Se fierb tare ouale, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca...
Oua cu masline si salata verde
Se curata, se spala si se taie bucati mari ciupercile. Pe fundul unei cratite se pun doua lingurite de unt, cepele taiate in...
Pateu de ficat cu ciuperci
Se fierbe zarzavatul in apa cu sare, la foc mic, timp de o ora si jumatate. Se strecoara prin sita. Se prajeste untul cu...
Supa de zarzavaturi
Se taie carnea in bucati, se pune la fiert cu apa si se spumeaza. Se adauga sarea, morcovul, telina, ceapa si patrunjelul...
Bors de vitel
Pregatire: Se alege un pui mediu, se curata, se spala si se fierbe o jumatate de ora. Se scoate si se lasa sa se raceasca....
Pui cerchez
Pregatire: Se amesteca bine margarina, iaurtul si albusul. Se adauga incet faina. Se amesteca si praful de copt cu faina si...
Bulbul satosu
Pregatire: Vinetele si ardei se coc si se curata. Pe un platou se asaza vinetele si deasupra ardeii. Se toarna pe deasupra...
Ali Nazik
Pregatire: Se coc vinetele si ardeii in cuptor. Se curata de coaja si se toaca marunt. Nuca se marunteste in robotul de...
Vinete cu nuca
Se bate iaurtul cu sarea si piperul. Se adauga mustarul cu boabe si hreanul.
Sos de iaurt cu mustar
Varza se taie fin si se freaca cu sare; se lasa 5-10 minute sa se inmoaie un pic. Pastele fainoase se fierb in apa cu sare si...
Salata o mie de gusturi
Se rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in...
Cataif cu frisca
Piinea se taie felii nu foarte subtiri si se prajeste. Cind este bine prajita, fara sa se lase sa se raceasca, se freaca cu...
Piine cu rosii
Se fierbe fasolea verde in apa clocotita cu sare, se scurge bine si se pune peste ea sosul format, in timp ce fierbe, din...
Salata de fasole verde cu usturoi, boia si verdeata
Se varsa faina peste untul încins si se amesteca bine fara a rumeni faina. Se varsa incetul cu incetul laptele, fara a...
Sos Mornay
Se taie vinetele pe lung, se scobesc, se prajesc pe ambele parti pina se inmoaie bine. Se umplu bine cu amestec de brinza...
Corabioare de vinete cu brinzeturi
Se curata andivele de foile ingalbenite, se taie cotorul. Se oparesc 10 minute in apa clocotita nesarata. Se varsa in...
Andive natur
1. Se amesteca malaiul, faina, praful de copt, bicarbonatul intr-un castron. 2. In alt castron se amesteca oul, iaurtul si...
Muffins-aperitiv
Formele de hirtie se pun pe o tava de aragaz. Untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca spuma ouale cu zaharul. Se...
Muffins cu ciocolata
Apa si zaharul se fierb, amestecind din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie...
Baclava turceasca
Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...
Pui prajit la tava cu usturoi
Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare...
Crap prajit cu zeama de lamiie
Se pune la fiert apa, laptele si sarea si se face o mamaliguta pripita. Cind este gata, se adauga brinza de oi, se amesteca...
Balmus (brinza de oi si mamaliga)
Se fierbe zaharul cu apa citeva minute si se ia apoi de pe foc. In acest timp, visinele curatate de simburi se dau prin...
Inghetata de visine cu zeama de lamiie
Dupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...
Dulceata de visine si cirese
Se face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si rom
Se bat spuma albusurile, apoi se adauga zaharul si vanilia sau coaja de lamiie, batind mereu pina se intaresc bine. Intr-un...
Sufleu de albus cu fructe
Ceapa, morcovul si patrunjelul se dau pe razatoarea de zarzavat si se fierb in apa pina cind se inmoaie bine. Se strecoara si...
Supa de ciuperci cu zarzavaturi
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane