Prajim in ulei carnea taiata bucati si ceapa si le diluam cu putina apa. Le fierbem acoperite cu un capac. Amestecam din cand...
Gulas la ceaunCuratam ceapa si o taiem marunt, o calim intr-o oala in ulei. Taiem varza si carnea in bucati pentru tocana si le stratificam...
Ciorba de varza cu ciolanFeliem ceafa si o presaram cu sare, piper si putin ulei si punem la macerat in frigider 4-5 ore. Fierbem cartofii in coaja,...
Ceafa de porc la gratar cu cartofi cu smantana, cepa si slaninaSpalam rosiile si tuchiniul cu 4-5 ore inainte de preparare si le feliem. Pisam usturoiul, il amestecam cu 4 linguri de ulei...
Branza de oaie marinata pe grilSe fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos...
Sos de ouSe curata telina si se taie ca fideaua. Se opareste cu apa clocotita cu sare. Se scurge bine de apa. Se face un sos de...
Salata de telinaSe fierb cartofii cu coaja, si inca fierbinti se curata si se taie in felii subtiri. Se pregateste sosul cu ulei, otet,...
Salata de cartofiSe taie varza foarte fin si se sareaza. Se lasa sa stea o jumatate de ora. Se stoarce in maini. Se pune ulei si otet si se...
Salata de varza albaSe fierbe si se amesteca cu miezul de paine inmuiat in lapte si stors. Se freaca bine cu lingura de lemn, adaugand cite putin...
Salata de creierSe aleg rosii tari. Se taie un capac, se scobesc. Se presara cu sare si piper si se stropesc cu putin otet. Se asaza pe o...
Rosii umplute cu peste in uleiCartofii se fierb in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cuburi. Peste ei adaugam ceapa si ardeiul taiat felii,...
Salata orientalaUngem cu ulei o forma de tort. Amestecam cu mixerul prajiturile (biscuitii) cu untul pana se sfarama. Ungem amestecul obtinut...
Tort de branzaToate ingredientele selectate se taie in felii sau marunt si se pun in castron. Peste ele se toarna un amestec din ulei,...
Salata de heringi cu legumeFrunzele tinere de papadie se spala in cateva ape si se asaza intr-o salatiera. Se adauga peste ele ulei, sare, otet sau...
Salata de papadieVarza se taie foarte subtire, se sareaza, se freaca si se lasa asa sa stea o jumatate de ora, dupa care se stoarce. Se...
Salata de varza dulceDin capatana verzei murate se scoate mijlocul (miezul), se taie in fasii lungi sau in cuburi, care se pun in salatiera....
Salata de varza murataDezosam pulpa si o taiem cubulete. Incalzim 2 linguri de ulei intr-un ceaun si calim ceapa taiata cubulete si o presaram cu...
Supa PalocUngem rata salbatica curatata si taiata in bucati cu amestecul de ulei si mustar. O frecam cu condimentele amestecate si o...
Rata salbatica pe pat de varzaPrajim ceapa taiata marunt in ulei, o presaram cu boia si adaugam 1,5 l de apa. Adaugam cartofii curatati si taiati...
Gulas cu pesteFierbem lintea pana devine moale. Preparam un amestec din ulei, faina si putina ceapa razuita si ingrosam supa cu el....
Supa crema de linteFierbem 3 l de supa din ceafa, ceapa, sare si piper boabe. Calim in ulei morcovii, sfecla, patrunjelul si gulia taiate...
Supa borsTaiem fasolea verde in bucati de 2 cm, taiem cartofii cubulete, iar morcovul si patrunjelul ii taiem rondele. Incalzim putin...
Supa de fasole verde VeronicaPrajim ceapa in putin ulei. Adaugam bucati de patrunjel si morcovi taiati cubulete, gulia taiata patratele si cartoful pisat....
Supa saracaSe spala salata, se rupe bucati, se adauga porumbul, ciupercile, rucola. La sfarsit se pune ulei de masline si otet balsamic.
Salata RuccolaTaiem cubulete cartofii si legumele si le punem la fiert in apa. Cand devin pe jumatate moi adaugam fulgii de ovaz....
Supa de cartofi cu fulgi de ovazCuratam legumele si le taiem in patratele de 1 cm. Le punem pe foc in putin ulei, adaugam sarea, presaram cu faina, prajim...
Ciorba cu costitaPisam usturoiul si ceapa. Le calim in ulei fierbinte. Adaugam morcovii taiati cubulete, radacina, gulia, telina si mazarea....
Supa macelaruluiCrestam in mijloc pieptul de pui. Il frecam cu piper si condimente de pui. Prajim in ulei pana devine alb. Punem in tigaie...
Piept de pui cu carnat si ciuperciTaiem marunt fasolea verde si o fierbem impreuna cu usturoiul in atata apa sarata cat sa o acopere. Prajim putin faina in...
Supa de fasole uscata amestecataTaiem ficatul in bucati mai mari. Feliem in fasii subtiri cepele. Taiem ardeii. Prajim ceapa in ulei intr-o tigaie lata,...
Ficat de pui in mod BacskaPrajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem...
Orez cu zuchiniCuratam ceapa, o feliem in fasii asemenea ardeilor. Le presaram cu sare si zahar si le prajim intr-un dl de ulei. Oparim...
Amestec de legume cu dovleacFramantam bine ingredientele si prajim placintele formate cu ajutorul unui polonic la 8 mm grosime, intr-o tigaie, in ulei...
Placinte creteAmestecam carnea cu orezul, patrunjelul, sarea si piperul. Ungem o tava cu ulei, umplem ardei taiati in doua pe lungime si ii...
Ardei umplutiTaiem slanina cubulete, le presaram intr-un ceaun, le stropim cu ulei si prajim putin. Adaugam cepele taiate marunt si...
Iepure cu fasoleRazuim cartofii si tuchiniul. Taiem marunt usturoiul si mararul. Amestecam ingredientele. Prajim placintele in ulei...
Placinte cu dovleacTaiem carnea in fasii de grosimea degetului, o batem, o condimentam si o prajim in ulei fierbinte. O punem intr-o tava, o...
Antricot de porc prajitFrecam pulpele cu condimente, le prajim intr-o oala unsa cu ulei, le acoperim cu un capac sa lase zeama si sa se inmoaie....
Pulpe de puiTaiem ceapa cubulete si o prajim in ulei, feliem deasupra ciupercile. Condimentam dupa preferinte. Daca nu lasa zeama, turnam...
Galuste cu ciuperci si smantanaInmuiem in apa carnea afumata si fasolea cateva ore. Prajim ceapa taiata marunt in ulei. O presaram cu boia si turnam putina...
Fasole cu afumaturaRazuim cartofii, ii presaram cu sare, adaugam usturoiul si faina si amestecam cu ouale. Ii prajim intr-o tigaie in ulei pe...
Placinte cu carne de porc cu legumeIntr-o tigaie se pune ulei, o ceapa tocata marunt, un ardei iute, se adauga carnatul taiat. Se lasa 2 min la prajit, se pun 2...
Sos condimentatSe pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Se scurg de apa dupa ce s-au fiert. Separat punem la incins un pic...
Paste cu carne tocataCeapa (200g) se taie felii groase de 2 mm si se prajeste in ulei fierbinte, se amesteca cu furculita sa se rumeneasca...
Mancarca de ceapaSe alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei....
Orez calitCartofii se fierb in coaja pe jumatate, se cojesc, apoi se taie in felii mari. Intr-o tava mare, in care am pus cateva...
Cartofi nisiposi la cuptorAmestecam budinca de vanilie cu laptele si zaharul, o fierbem si o racim. Batem spuma galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul...
Prajitura CraterIncalzim cuptorul la 225-250 de grade C si ungem cu ulei formele de briose. Amestecam faina, zaharul, praful de copt, albusul...
Briose cu stafideAmestecam 4 dl de malai, 4 dl de faina, 3 dl de zahar cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecam 6 dl de iaurt natural...
Biscuiti de malaiDintr-un galbenus fiert si 3 crude, ulei, zeama de lamaie si putina sare, pregatiti o maioneza legata. Spalati ciupercile,...
Ciuperci cu maionezaCaliti un minut in ulei fierbinte ceapa tocata marunt, adaugati ciupercile spalate si tocate in bucati mai mari, acoperiti...
Pasteta cu ciuperci