Se incalzeste cuptorul, se unge bine tava cu ulei de masline si in ea se aseaza somonul, bine condimentat cu sare, piper,...
Somon la cuptorArdeiul, ceapa si salamul se taie cubulete si se soteaza intr-o lingura de ulei. Faina se amesteca cu praf de copt.Ouale se...
Batoane cu legume si salamPestele se curata de solzi, si se taie felii. acestae se inmoaie in lapte, apoi se dau prin faina si se prajesc in ulei...
Crap prajitDupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc...
Mancare de prune uscateCeapa se curata si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in ulei. Smochinele, dupa ce au fost tinute in prealabil in...
Mancare de smochineCeapa si verdeat se taie marunt si se pun la fiert in apa cu sare si doua linguri de ulei. Dupa ce au fiert s edauga salata...
Ciorba de salata verdeLegumele se taie cubulete sau cum vreti si se calesc in putin ulei, apoi se adauga apa si se pune la fiert. Intre timp facem...
Ciorba de perisoareSe pun la fiert legumele tocate marunt (ceapa, morcovul, ardeiul) cu 2 linguri de ulei si o lingurita de delicat. Cand sunt...
Ciorba de legumeSe face maioneza din doua galbenusuri si 250 ml ulei, dupa care se mixeaza sau se toaca vinetele coapte, adaugandu-se treptat...
Salata de vinete cu maioneza si ceapaSe caleste putin faina in ulei, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu zeama din compot, se adauga sare dupa gust....
Sos de visineUsturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu patrunjel verde tocat si rozmarin. Se adauga cateva linguri cu ulei de masline si...
Rulouri de pui cu carnati1. Cartofii se curata, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie adanca se pune mai mult ulei si se rumenesc putin cartofii....
Musaca de cartofiAfumatura se rumeneste in putin ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga faina si se...
Ciorba de fasole verde cu afumaturaSe fierb foile in apa cu sare si neaparat cativa stropi de ulei, pentru ca altfel se lipesc intre ele si nu se mai pot...
LasagnaSe curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se...
Ardei umpluti cu carneGogonelele taiate se calesc impreuna cu ceapa si cu 3 linguri de ulei. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert 30 min. D
Bors de gogoneleMorcovii, pastarnacul si ceapa se toaca marunt si se calesc in 2-3 linguri de ulei, in cratita in care se va finaliza zama....
Zama de crumpeCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in putin ulei dupa care se amesteca cu carnea, oul, patrunjelul tocat,...
Chiftele prajiteCartoful se taie rondele si se rumeneste in ulei la foc mic, apoi se adauga ceapa si ardeiul taiate fasii si se calesc putin....
Omleta rusticaIn mod evident se face intai mamaliga. Se fierb ouale si kaizerul sau afumatura se caleste putin in tigaie, fara ulei. Ouale...
Bulz a la DroopTocam ceapa, morcovul si ardeiul, pe care le calim intr-o lingura de ulei. Dupa ce se inmoaie legumele, punem rosiile si...
Mancare de fasole boabe cu chifteleIntr-o cratita se pune putin ulei impreuna cu sucul de rosii, la fiert, la foc mic, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga...
Piept de pui cu sos de rosiiAlegem un castron adanc in care punem faina amestecata cu un praf de copt, ouale, sare, piper, lapte, ulei. Mixam sau...
Briose aperitivSe fierbe fasolea, iar dupa ce s-a scurs se paseaza. Piureul obtinut se amesteca bine adaugand treptat ulei. Cand s-a albit...
Aperitiv cu branza si crema de fasoleSe curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Intr-o tigaie cu ulei se pun cartofii, la foc mic. Ceapa se curata, se...
Pizza cu blat de cartofiMorcovul, ceapa, patrunjelul si telina taiate cubulete se pun la calit cu ulei. Cand s-au calit de adauga apa si vegeta si se...
Ciorba de dovlecelInabusiti in cuptor feliile de cartofi cu putina apa si o lingura de ulei, apoi scoateti-le la rece. In timp ce cartofii sunt...
Musaka cu carne de porc Bucegi si cartofiSe curata ceapa, se spala, se sterge, se toaca marunt si se pune la calit, in ulei, la foc mic. Cand devine sticloasa, se...
Ardei umpluti cu sos de smantanaCarnea se taie bucati, se condimenteaza si se prajeste bine in ulei. Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata...
Gulas in paineFacem un aluat din 250 gr drojdie inmuiata intr-un castron cu pic de sare. Incalzim apa si o turnam peste faina. Punem...
Pizza taraneascaLegumele pentru supa se taie in bucati potrivite si se pun toate la fiert, in circa 2 litri de apa si o lingura de ulei....
Supa cu fulgi de ouUrzicile se aleg, se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa la fiert descoperite. Separat se toaca si se...
Mancare de orez cu urziciCeapa se toaca marunt si se pune la calit in tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se adauga ardeii precum si rosiile maruntite,...
Sarmale din orezOrezul se spala si se pune la fiert, dupa care se scurge printr-o sita. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei dupa care se...
Drob de orezSe curata prazul si se taie felii subtiri. Acestea se pun la rumenit in 3 linguri ulei. Separat, se toaca ceapa, se pune cu...
Orez cu prazOrezul se amesteca cu ulei, se adauga apa si se introduce in cuptor. Ciupercile se taia felii si se pun cu unt intr-un vas,...
Orez cu ciuperciHribii se spala foarte bine si se taie felii iar apoi se pun cu ceapa tocata in ulei, pe foc mic, sa se caleasca pana scade...
Orez cu hribiSe bate oul cu zaharul, sare, o lingurita ulei, esenta de rom si zahar vanilat, dupa care se adauga laptele si se...
Clatite cu gem de caise si topping de zmeuraCarnatii se aseaza in cercuri in tava unsa cu ulei si presarata cu rozmarin. Se impaneaza cu usturoi si se baga in cuptorul...
Carnati cu sos de ceapaSe face o mamaliguta mai vartoasa din malai, apa si sare. Cand s-a racit se taie in felii groase de 1 cm jumate, si se pun la...
Mamaliga prajitaSe caleste carnea in putin ulei, pana prinde crusta si lasa zeama. Se pune la inmuiat ceapa, morcovul si ardeiul, si se lasa...
Gulas cu ciuperciSpanacul se spala si se fierbe in apa. Se scurge si se toaca marunt.Intr-o cratita se pune spanacul, usturoiul pisat, sare si...
Spanac cu ochiuriSupa de chimen se prepara foarte usor si este foarte sanatoasa si aromata. Ceapa si morcovul se curata si se da pe razatoare...
Supa de chimenSe curata dovleceii si se taie in patru pe lung. Se ung cu ulei de masline si se dau prin parmezan amestecat cu fulgii...
Dovlecei la cuptorIcrele de stiuca se pregatesc ca si icrele de crap. Se indeparteaza pielita desfacand cu furculita. Se freaca cu ulei in...
Salata de icre de stiucaSe fierb ouale tari, se dau pe razatoarea mare si se amesteca cu ceapa fin tocata, cu ulei, dupa gust si zeama de lamaie sau...
Salata de ouaDin oua, ulei si sare se prepara maioneza. De la sparanghel se aleg varfurile fragede, se fierb in aburi si se lasa sa se...
Salata de sparanghelSe taie varza in felii subtiri, ca scobitorile si se amesteca cu putina sare, cu 2-3 linguri ulei si otet dupa gust.
Salata de varza albaSe fierbe fasolea cu legumele. Cand este fiarta fasolea, se scoate si se asaza in salatiera. Se prepara sosul astfel: se...
Salata de fasole boabeVarza calita cu costita afumata este o mancare foarte gustoasa si consistenta. Pentru aceasta reteta cu varza aveti nevoie de...
Varza calita cu costita afumataSe fierbe fasolea in apa fierbinte, apoi se scurge si se asaza in salatiera. Se amesteca ulei cu otet, sare si putin mujdei,...
Salata de fasole verde