Se dezoseaza pieptul de pui si se taie in patru bucati. Se ung ambele parti cu ulei si se prajeste in ulei incins in tigaia...
Piept de pui cu mararUngem o tava mijlocie cu ulei si presaram cu pesmet. Curatam cartofii de coaja, ii taiem in rondele subtiri, saram putin, si...
Cartofi cu jumariPulpele se sareaza cu o sera inainte. Toate condimentele se amesteca si se ung bine pulpele. Se pun pulpele intr-o tava unsa...
Pui cu miereSe spala ficateii, se strecoara apa si se taie bucatele mici. Ceapa curatata si maruntita se caleste in putin ulei pana cand...
Tocana de ficateiSe taie marunt patrunjelul si se amesteca cu ulei. Se adauga usturoiul maruntit si zeama de lamaie si se amesteca. Se...
Peste mediteranean la gratarSe curata de pielita aripile de pui, dupa care se tai in doua. Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Se...
Aripi de pui cu sos de rosiiPieptul de pui se taie fasii de grosimea unui creion. Ceapa se taie in cuburi mici si se caleste in ulei. Se adauga carnea de...
Tocanita din piept de pui cu maghiranHeringul se desareaza, se zvanta, daca e necesar se taie in bucati mici. Se pun in borcan de compot pe randuri, un rand de...
Hering polonez in uleiSe fierb spaghetele in apa sarata (se lasa putin crocante). Se adauga o lingura de ulei in apa pentru a nu se lipi. Se...
Paste cu fructe de mareCeapa rosie taiata marunt se caleste in putin ulei, se adauga carnea taiata cubulete si se prajeste la foc mare. Se toarna...
Tocana de vitaBate putin feliile de carne, condimenteaza cu sare si piper si prajeste-le in putin ulei. Caleste ceapa in grasimea ramasa,...
Friptura inabusitaCartofii, carnatii si ceapa se taie rondele, iar slanina in fasii. Punem putin ulei in tava, apoi adaugam putina slanina,...
Cartofi la tavaDovleceii se dau prin razatoare, se presara cu sare si se adauga albusul de ou batut spuma. Aceasta ‘pasta’ se...
Clatite cu dovleceiSe caleste ceapa taiata marunt in ulei. Se adauga cartofii taiati cubulete, se presara boia si sare dupa gust, se adauga...
Cartofi noi cu sos de smantanaCeapa se toaca marunt si se caleste in 2 linguri de ulei. Meiul decorticat se spala in mai multe ape, se scurge bine si se...
Terci de meiAsemanator cu prepararea orezului cu lapte, se poate fierbe meiul in lapte, fara a pune ceapa si ulei. Aceasta reteta se face...
Budinca de mei cu miereCeapa se curata, se razuieste si se caleste cu putin ulei. Se ia de pe foc, apoi se adauga drojdia inmuiata in lapte, 3...
Pasta falsa de creierSe taie ceapa felii subtiri si se caleste in putin ulei de masline. Se toarna vinul rosu. Acoperit, se fierbe putin la foc...
Ceapa cu vin rosu in stil frantuzescToarna cate o lingura de ulei in palariile de ciuperci, presara piper si aseaza-le pe gratar. In uleiul ramas prajeste carnea...
Ciuperci umpluteSe condimenteaza carnea, se curata cartofii si se tai felii, la fel si legumele. Se pune carnea intr-o tava unsa cu ulei....
Cartofi cu carne si legumeBlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu...
Prajitura cu visine si bezeaSe curata ciupercile si se tai feliute subtiri. Sunca se taie si ea bucatele mici. Cascavalul se taie felii. Se calesc...
Omleta cu sunca si ciuperciSe pune ulei la incins in wok, se caleste ceapa, usturoiul pisat si ghimbirul pana cand capata o culoare maronie. Se adauga...
Pui cu ghimbir in wokPrajim in ulei usturoiul si ceapa curatate si taiate marunt, pana devin sticloase. Adaugam vinul, sucul de rosii, sofranul si...
Scoici prajite cu rosiiCuratam cotletul de miel de grasime, si il condimentam bine cu rozmarin macinat si cimbru. Turnam ulei peste, apoi il lasam o...
Miel cu rozmarinPunem sare pe peste, taiat bucatele, le rotim in faina de porumb, apoi se invart in amestecul albusurilor de ou si o...
Peste prajit in sos de vinSe bat spuma albusurile a 6 oua, adaugand 40 g de zahar si 6 linguri de ulei, apoi se amesteca adaugand inca 30 g faina, 1...
Prajitura frantuzeasca cu macSe curata o ceapa si se taie marunt, Se caleste in ulei incins si se adauga ardeiul taiat in bucatele. Orezul se spala, se...
Salau cu orezFeliile de parizer se prajesc pe jumatate in ulei sau unt fierbinte. Cand se prajesc, feliile de parizer formeaza mici...
Cosulete cu parizerCeapa se curata, una se razuieste, celelalte doua se taie in rondele. Ceapa rasa se amesteca cu patrunjelul verde tocat...
Pulpe de pui pane cu ceapaCarnea de curcan se taie felii si se amesteca cu sosul de soia si se pune la frigider timp de o ore. Se caleste ceapa in ulei...
Fileuri de curcan cu orezSe spala ciocanelele si se sterg cu un prosop de bucatarie. Se pun la prajit in doua linguri de ulei, avand grija sa se...
Pui HawaiiSe curata o ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei incins, pana se inmoaie. Se spala si se curata carnea, iar apoi se da...
Rulada de carneSe curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei. Se taie baconul in fasiute si se caleste impreuna cu ceapa. Se...
Supa de fasole pastai cu baconCarnea de miel se lasa 24 de ore in frigider la murat cu amestecul din usturoi, tarhon, mustar, sare, piper si ulei. Dupa...
Friptura de miel cu sos de mentaFicatul de porc se spala, se taie in bucatele si se prajeste in ulei incins. Cartofii se curata, se taie in cuburi si se pun...
Ficat de porc in sos de vin cu cartofi naturSe spala varza murata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se stinge cu cateva linguri de apa, sau zeama de carne,...
Gasca cu varza murata la cuptorSe ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepureSe ia carnea de iepure, se taie in 8 bucati se condimenteaza cu sare si piper. Bucatile de carne se prajesc in ulei fierbinte...
Mancare din carne de iepurePrepara saramura din ulei, suc de lamaie, ceapa tocata, ghimbir tocat si condimenteaza cu usturoi proaspat, cimbru, salvie,...
Cotlet de vitel cu gorgonzola si spanacAmidonul de porumb se amesteca cu cu 1-2 linguri de apa pana se uniformizeaza. Taiem carnea in fasii subtiri, o prajim in...
Ragu de pui cu mazareIncalzim cuptorul la 180 grade. Ungem cu ulei o tava de 23x33 cm si punem o folie de hartie. Preparam un blat si-l turnam in...
Terrine de fructe3 chifle uscate se taie cubulete de 1 cm latime si se prajesc pana la rumenire in 3 linguri de ulei fierbinte. Se amesteca...
Galuste din chifleCarnea se da prin ulei fierbinte, se presara cu condimente si usturoi, se adauga vinul, baconul si ceapa. Se scoate carnea....
Felii de vanat in sos de vin cu capsuniSe taie felii 200 g de ciuperci sau cozi de ciuperci comestibile. O ceapa mica se taie marunt, se sareaza putin si se caleste...
Supa de ciuperciCuburile de soia inmuiate se taie in 3- 4 bucati inainte de a prepara jumarile. O ceapa mijlocie se toaca marunt si se...
Ghiveci cu soiaO ceapa mijlocie se toaca marunt si se caleste in 130 ml ulei. Se spala 1,2 kg ardei verzi, se taie rondele si se calesc cu...
Ghiveciul de zucchiniO ceapa mica se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei alimentar. Se curata varza si se taie fara cocean in fasii...
Varza cu rosiiSe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare si piper. Se dau prin faina si se prajesc putin in ulei incins, dupa care se...
Friptura EszterhazySe fragezesc feliile de carne, se presar cu sare, piper si usturoi zdrobit si se asaza pe cate o folie de aluminiu unsa cu...
Friptura de porcMacrisul se spala in mai multe ape. Se rup cozile , se mai spala o data, se taie fasii late de un deget. Se pune o lingura...
Mancare de macris