Carnea se spala, se usca si se prajeste pe ambele parti in ulei incins. Se adauga apa, sarea si se fierbe. Se curata ceapa,...
Supa de curcan cu legumeTaiem marunt o ceapa mica rosie si o calim intr-o tigaie mai mare, in 50 ml de ulei, pana devine sticloasa. Apoi aduagam 2...
Tocanita de ouaAmesteca toate ingredientele si formeaza perisoare, trece-le prin faina. Toaca o ceapa rosie mai mare si caleste-o in untura...
Supa de gulii cu perisoareCaleste ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat in ulei incins. Adauga lichior de anason, sare, curcuma si mixeaza totul....
Rac prajit cu legumeInmoaie chifla in apa. Caleste ceapa tocata in ulei incins. Adauga ciupercile curatate si feliate. Amesteca carnea tocata cu...
Painica greceasca din carneSe curata legumele si se pun la fiert in 3 litri de apa. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 3 linguri de ulei. Cand...
Supa de perisoare cu ficatToaca marunt o ceapa rosie si caleste-o in putin ulei, dupa care adauga 300 g de carne de curcan taiat fasii. Amesteca si...
Curcan cu legume si penneDecojeste 500 g de dovlecei, taie-i in doua si feliaza-i. Taie bucati miezul unui dovleac. Prajeste 1 ceapa rosie tocata in...
Tocana vegetarianaUsuca puii spalati. Presara-i cu sare si busuioc. Pune-i in tava, stropeste-i cu putin ulei fierbinte si prajeste-i in cuptor...
Friptura de pui cu busuioc si placinte cu hribSe pune lintea la fiert in 2,5 litri de apa. Intr-o tigaie se incalzeste ulei si se pune ceapa la calit se presara cu boia si...
Supa de linte cu carnatiSe pune linte la inmuiat cca 4 ore, dupa care se filtreaza si se usuca. Se toaca marunt legumele, ceapa si usturoiul. In...
Linte cu carnati si vin albIncinge 2 linguri de ulei, in care prajeste 2 cepe tocate si 250 g de sunca presata taiata marunt. Amesteca 150 g de pasta de...
Supa de rosii cu suncaFierbe legumele curatate in 3 litri de apa. Caleste ceapa tocata marunt in 3 linguri de ulei. Cand s-a racit putin adauga...
Supa cu perisoare din ficat falsaChifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa crema din ficat de puiSe sareaza feliile de somn, se presara cu faina si se prajesc in ulei fierbinte. Se calesc in putin ulei usturoiul, rosiile...
Tocana de somn cu usturoiFicatul se taie fasii de grosimea unui deget, se condimenteaza cu piper si maghiran. In ulei se rumeneste putin zaharul, se...
Ficat de porc prajitSe feliaza carnea. Feliile se fragezesc si se condimenteaza. Se dau prin faina si se prajesc in putin ulei pe ambele parti....
Friptura de porc cu rosiiCoastele de porc se prajesc natur. Se curata ceapa, mararul si usturoiul. Ceapa se taie jumatati de rondele si se caleste in...
Coaste de porc cu mararFoile de blat. Se amesteca bine ouale, se freaca cu ulei, se adauga laptele, zaharul, faina cat cuprinde, in care se presara...
Tort cu glazura de lamaieBucatile de cotlet se cresteaza usor pe langa oase. Se curata usturoiul, se presara cu sare si se zdrobeste. Se pune ulei la...
Friptura de vita cu legume aburiteSe taie puiul bucatele. Se amesteca putin ulei cu usturoi zdrobit. Bucatile de carne se ung cu acest ulei, se condimenteaza,...
Pui prajit la cuptorCarnea curatata de pielita se lasa o zi in saramura cu legume. Ceapa si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei,...
Carne de vanatSe sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele...
Galuste cu ouaCeapa taiata marunt se caleste usor in ulei incins, dupa care adaugam carnea tocata si le prajim impreuna cateva minute. Apoi...
Spaghete bolognezeCeapa se taie marunt, se prajeste in ulei. I se da culoare cu boia de ardei. Se adauga mazarea. Daca este congelata se...
Mancarica de mazareSomonul se curata, se sareaza, se prajeste in unt-ulei, se tine la cald. Pentru pregatirea sosului, conserva de ananas se...
Somon cu ananas si curryRondelele de ananas se introduc sub pielea pieptului de pui si a pulpelor, se sareaza. Ceapa taiata pestisori se caleste in...
Friptura de pui cu ananasTaie ficatul fasii de grosimea unui deget si prajeste-l in 3 linguri de ulei amestecand continuu si condimenteaza-l cu putin...
Ficat cu ciuperciUsturoiul se zdrobeste si se prajeste cu un pic de ulei. Se adauga broccoli desfacut in bucati si cartofii taiati in cuburi....
Supa de broccoli cu cascavalCeapa tocata foarte fin se aureste in ulei. Se pune boiaua si 1,5 l apa. Se adauga cartofii curatati si taiati in patratele,...
Gulyas de pesteCuratam varza, inlaturam coceanul, dam pe razatoare, presaram sare si lasam sa stea aprox. 1/2 de ora. Intre timp, calim...
Clatite cu varzaSe prajeste o parte din faina in ulei incins, pana devine maronie, apoi luam de pe foc si amestecam cu 3 dl de apa. Apoi...
Supa de castravetiTaiem gaina in bucati mici, pe care le calim in ulei incins, impreuna cu zarzavaturile curatate si taiate in lung. Turnam...
Supa acra de gainaPrajeste spinarea de caprioara in ulei incins pe toate partile, dupa care adauga legumele, boabele de ienupar, ceapa si...
Spinare de caprioaraPune 50 g drojdie in 200 ml de lapte caldut si adauga 1 lingura de zahar. Amesteca bine 700 g de faina, 200 ml de smantana,...
CornuriUnge tava cu unt, amesteca smantana cu 2 linguri de ulei si amestecul de condimente. Aseaza feliile de peste in tava sau...
Felii de peste cu smantanaCartofii si dovlecelul se razalesc in bucati mari. Se toaca marunt usturoiul si mararul. Se amesteca ingredientele....
Chiftele de dovleacCurata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleacSe amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca paneIntr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...
Oua coapte in orezChifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa-crema din ficat de puiJumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...
Oua prajite in orezO ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun...
Supa falsaBatem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picantFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tavaSe calesc fructele in ulei. Salata se spala, se rupe bucati si se adauga la mere, ananas, si banane. Se amesteca bine otetul...
Salata de ananasIngredientele se amesteca bine, se formeaza chiftele si se prajesc in ulei.
Chiftele cu rosiiSe lasa chiflele sa stea in apa dupa care se scoate miezul de le fiecare si se amesteca cu carnea tocata. Se adauga ceapa...
Gomboti din carne cu sos de usturoiSe spala carnea, se taie bucati. Se curata ceapa si se toaca marunt. Ceapa tocata marunt se rumeneste in untura (ulei), se ia...
Supa de carneArdeiul taiat in rondele si rosia in bucati (iarna se foloseste ghiveci) se pun intr-un vas termorezistent cu ulei. Pulpele...
Pulpe de pui cu pireu de morcoviCeapa, ardeiul, rosia se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga boiaua si se amesteca. Carnea taiat felii se pune peste...
Spaghete cu tocanita de vita