patri03 - Rețete

Carnaciori din branza
Aperitive cu branza

Carnaciori din branza

Branza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...

Carnaciori din branza
Oua coapte in orez
Mancaruri cu orez

Oua coapte in orez

Intr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...

Oua coapte in orez
Galuste cu ou si spanac
Mancaruri fara carne

Galuste cu ou si spanac

Spanacul se decongeleaza, se caleste in putin unt si se lasa sa se raceasca. Din doua oua se face aluatul galustelor (cu...

Galuste cu ou si spanac
Piept de pui cu praz
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu praz

Pieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata se strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...

Piept de pui cu praz
Supa-crema din ficat de pui
Supe de carne

Supa-crema din ficat de pui

Chifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...

Supa-crema din ficat de pui
Prajitura cu mere si visine
Prajituri

Prajitura cu mere si visine

Cozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma....

Prajitura cu mere si visine
Piure de cartofi si telina cu oua
Mancaruri fara carne

Piure de cartofi si telina cu oua

Cartofii si telina se taie cubulete si se pun sa fiarba in vase diferite. Se scurge zeama de pe telina fiarta si cand s-a...

Piure de cartofi si telina cu oua
Oua prajite in orez
Mancaruri fara carne

Oua prajite in orez

Jumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...

Oua prajite in orez
Chiftele de curcan
Mancaruri cu carne

Chiftele de curcan

Carnea de curcan se toaca, ceapa se razuieste si toate astea se amesteca cu condimentele. Se face din ele forme de pogacele...

Chiftele de curcan
Sunca traditionala
Mancaruri cu carne

Sunca traditionala

Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...

Sunca traditionala
Supa falsa
Supe de legume

Supa falsa

O ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun...

Supa falsa
Galuste cu ceapa si smantana
Mancaruri fara carne

Galuste cu ceapa si smantana

Cartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...

Galuste cu ceapa si smantana
Supa de mere cu galuste
Supe de legume

Supa de mere cu galuste

Merele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand...

Supa de mere cu galuste
Galuste cu ciocolata
Prajituri

Galuste cu ciocolata

Laptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare,...

Galuste cu ciocolata
Biscuiti cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu stafide

Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...

Biscuiti cu stafide
Biscuiti cu stafide
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu stafide

Stafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...

Biscuiti cu stafide
Morcovi la cuptor
Mancaruri cu legume

Morcovi la cuptor

Morcovii se curata si se taie rondele. Se unge cu putina margarina un vas pentru cuptor cu pereti inalti. Se aseaza rondelele...

Morcovi la cuptor
Supa de burta din Nyirtelek
Supe de carne

Supa de burta din Nyirtelek

Curatam burta si o oparim cu apa sarata si cu otet. Apoi, asezonam cu Delikat si o fierbem pana se inmoaie. Apoi scoatem...

Supa de burta din Nyirtelek
Piept de pui picant
Mancaruri cu carne

Piept de pui picant

Batem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...

Piept de pui picant
Supa acrisoara
Supe de legume

Supa acrisoara

Curatim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece....

Supa acrisoara
Cremvusti la cuptor
Mancaruri cu carne

Cremvusti la cuptor

Amestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...

Cremvusti la cuptor
Friptura la tava
Mancaruri cu carne

Friptura la tava

Friptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...

Friptura la tava
Gulas de purcel
Mancaruri cu carne

Gulas de purcel

Calim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...

Gulas de purcel
Friptura de porc
Mancaruri cu carne

Friptura de porc

Carnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...

Friptura de porc
Galuste de cartofi cu crenvursti
Mancaruri cu cartofi

Galuste de cartofi cu crenvursti

Spalam cartofii si ii fierbem timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Indepartam pielita de pe crenvursti si ii taiem in...

Galuste de cartofi cu crenvursti
Rulouri de branza
Mancaruri cu carne

Rulouri de branza

400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...

Rulouri de branza
Pepene galben cu miere si caise
Salate de fructe

Pepene galben cu miere si caise

Caisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l,...

Pepene galben cu miere si caise
Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Prajituri

Prajitura Tosca

Sunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...

Prajitura Tosca
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
5
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia