Branza, untul, faina, ceapa, 2 oua si sarea de amesteca bine si pe un blat de lemn presarat cu faina se fac carnaciori mici...
Carnaciori din branzaIntr-o tigaie se pune 1 lingura de ulei si se caleste jumatate din ceapa tocata, se pune in ea orezul, se amesteca un pic si...
Oua coapte in orezSpanacul se decongeleaza, se caleste in putin unt si se lasa sa se raceasca. Din doua oua se face aluatul galustelor (cu...
Galuste cu ou si spanacPieptul de pui se dezoseaza, fiecare bucata se strapunge pe lungime sa poata fi umpluta cu bucati de praz. Pieptul umplut se...
Piept de pui cu prazChifla se taie in cubulete de cca 1 x 1 cm si se prajeste in ulei, se adauga ficatul de pui taiat fasii subtiri. Se prajesc...
Supa-crema din ficat de puiCozonacii se taie si se lasa o zi sa se usuce. Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si cu aroma....
Prajitura cu mere si visineCartofii si telina se taie cubulete si se pun sa fiarba in vase diferite. Se scurge zeama de pe telina fiarta si cand s-a...
Piure de cartofi si telina cu ouaJumatate din ceapa tocata marunt se caleste intr-o lingura de ulei, se adauga orezul si de doua ori atata apa. Se adauga...
Oua prajite in orezCarnea de curcan se toaca, ceapa se razuieste si toate astea se amesteca cu condimentele. Se face din ele forme de pogacele...
Chiftele de curcanSunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru...
Sunca traditionalaO ceapa se caleste in putin ulei. Cate doua radacini de patrunjel si morcov, o gulie, un cartof se taie cubulete si se pun...
Supa falsaCartofii se curata, se taie rondele, apoi se pune apa cat sa ii acopere si se pun sa fiarba. Cartofii fierti se zdrobesc,...
Galuste cu ceapa si smantanaMerele se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu putin zahar, impreuna cu prunele uscate. Se fierb pana cand...
Supa de mere cu galusteLaptele se pune la fiert cu untul, cand clocoteste se pune repede faina. Se raceste, apoi se adauga zaharul, un praf de sare,...
Galuste cu ciocolataStafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafideStafidele se inmoaie, apoi se taie marunt. Faina se framanta bine cu praful de copt, zaharul, margarina, stafidele si se pune...
Biscuiti cu stafideMorcovii se curata si se taie rondele. Se unge cu putina margarina un vas pentru cuptor cu pereti inalti. Se aseaza rondelele...
Morcovi la cuptorCuratam burta si o oparim cu apa sarata si cu otet. Apoi, asezonam cu Delikat si o fierbem pana se inmoaie. Apoi scoatem...
Supa de burta din NyirtelekBatem feliile de piept de pui, condimentam cu sare si piper, dam prin faina, apoi prajim rapid in margarina sau ulei. Le...
Piept de pui picantCuratim bine ciolanul si coada de porc, le spalam si le taiem in bucati, apoi le fierbem, la foc mic, in 1,5-2 l de apa rece....
Supa acrisoaraAmestecam untul, faina, sare si lapte, pana devine o pasta uniforma si apoi fierbem. In acest sos Bechamel punem 350 g...
Cremvusti la cuptorFriptura de porc o taiem in fasii subtiri si le punem uniform, pe fundul unui vas termorezistent plat. Cartofii taiati ii...
Friptura la tavaCalim ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul. Presaram chimion si boia. Adaugam cubulete de carne de purcel si prajim pana...
Gulas de purcelCarnea se da cu sare, piper, se prajeste jur-imprejur, turnam 1 dl vin, putina apa, o ceapa taiata in doua, usturoi, bobite...
Friptura de porcSpalam cartofii si ii fierbem timp de 30 de minute, pana se inmoaie. Indepartam pielita de pe crenvursti si ii taiem in...
Galuste de cartofi cu crenvursti400 g. cascaval Trapist (nu feliat) se pune in apa clocotinda si se fierbe 10 minute, dupa care se lasa sa mai stea 15...
Rulouri de branzaCaisele uscate se inmoaie in vin. Cuisoarele si scortisoara se pun la fiert in 1 -1,5 l apa si cand apa se reduce la 0,5 l,...
Pepene galben cu miere si caiseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala