Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem...
Uscarea merelorIn ziua inaintea friptului carnea se marineaza, prunele uscate si desamburate se inmoaie in vin rosu. In feliile de carne se...
Frigarui de caprioaraIntr-o oala se caleste ceapa, apoi se adauga zarzavaturile foliate si se prajesc. Fasolea care a stat in apa (daca folosim...
Mancare cu carneVarza de Bruxelles, inainte de grill, se fierbe in apa putin sarata. Zarzavaturile se taie felii. Varza se ruleaza una cate...
Frigarui de IeniceriPentru a pregati ardei umpluti cu cascaval, avem nevoie de ardei, carne macinata si condimente. Aceasta mancare este foarte...
Ardei umpluti cu cascavalCartofii si dovlecelul se razalesc in bucati mari. Se toaca marunt usturoiul si mararul. Se amesteca ingredientele....
Chiftele de dovleacFierbe ciolanul in apa. Feliaza-l cand s-a racit. Curata cartofii si taie-i cuburi de 2 cm. Daca varza ti se pare prea acra,...
Varza cu vin si ciolanCurata cepele, ardeii si taie-i fasii. Presara-i cu sare si zahar, si prajeste-i in 100 ml de ulei. Pune rosiile in apa...
Ghiveci de dovleacSe amesteca apa cu zahar pana da in clocot, iar dupa ce s-a racit putin, adaugam margarina, laptele praf, nuca de cocos...
Bilute din nuca de cocosCoacem 4 foi din amestecarea si prelucrarea ingredientelor pentru aluat. Pentru crema, fierbem o crema densa din pudra de...
Prajitura cu crema si merePunem marar pe fundul unui borcan, apoi punem castravetii carora li s-au taiat capetele si au fost taiati longitudinal....
Castraveti muratiCastravetii se pun intr-un butoi de plastic curat. Se creaza zeama din ingrediente si se amesteca bine cu castravetii. E...
Castraveti in butoiVarza se taie pe jilau si se scoate mijlocul. Pentru 1 kg de varza se adauga 20-30 g de sare si se amesteca. Varza sarata se...
Varza acrita la soareCeaunul se unge cu unsoare rece, se aseza la fund osul, peste asta vine un strat de carne taiata cubulete. Peste asta vine...
Gulas la ceaunDin apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...
Compot de dovleacPrunele uscate se inmoaie in apa seara. A doua zi, prunele scurse se curata de samburi si se taie in bucati mici, zeama se...
Ciorba din maruntaie de puiCostita se taie bucati mici si se pune la fiert in apa clocotita pentru 5 minute. Varza creata se taie ca fideua. Apa in care...
Supa de varza creata cu costitaFasolea boabe se pune la inmuiat in ajun. A doua zi se strecoara, se pune la fiert, peste 10 – 15 minute se arunca prima...
Supa de fasole uscataIn carnea tocata de porc sau de pasare se rad doua mere acrisoare, se amesteca cu doua oua, o chifla muiata in lapte si...
Mere cu carne tocataSe face o tocanita din carne tocata, iar mazarea si conopida se calesc. Se pun straturi de ingrediente, intr-o tava unsa cu...
Mazare la cuptorTocam tocanita din pulpa de porc, adaugam smantana, galbenusurile de ou si albusurile batute spuma. Taiem 10 clatite sarate...
Tocanita cu clatiteSe amesteca toate ingredientele, in afara de clatite, iar crema obtinuta se pune in clatite. Clatitele se prajesc pane, in...
Clatite cu sunca paneAmestecam dovleceii razuiti cu apa, faina si oua. Apoi facem clatite din aceasta pasta. Ungem clatitele cu smantana, cascaval...
Clatite cu tuchiniCascavalul pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcovi este na dintre cele mai bune mancaruri. Reteta este usor de preparat.
Cascaval pane cu nuca si pireu de cartofi cu morcoviMorcovii se aburesc in apa putin sarata timp de 5 minute, apoi se clatesc cu apa rece si se strecoara. Taiteii se fierb in...
Taitei lati cu mac si morcoviCartofii zdobiti se amesteca bine cu zaharul praf, cu untul si cu ouale. Dupa asta se adauga faina, 60 g de cacao,...
Prajitura cu cacaoIn apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se...
Coltunasi umpluti cu spanac si maduvaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala