Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se...
Compot de caiseAm pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece...
Dulceata de trandafiri1. Intr-un vas amestecati zaharul si ouale intregi. Mixati 1 minut. 2. Adaugati laptele si uleiul. Amestecati putin...
Chec curcubeuGogosii cu susan si miere sunt un desert specific tarilor mediteraneene, unde susanul si mierea sunt doua ingrediente foarte...
Gogosi cu susan si miereLaptele se pune la fiert apoi se ia de pe foc si se adauga nucsoara, 1 lingura unt, sare si piper. Se adauga grisul in lapte...
Gnocchi RomanaSupa rece de rosii si portocale este foarte racoroasa si revigoranta, potrivita pentru zilele calde, cand hidratarea e o...
Supa rece de rosii si portocaleDe pe oase se face o supa cu un litru si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si...
Supa crema de galbiori cu verdeataSe freaca untul cu zaharul si mierea pana devine cremos, adaugam ouale, vanilia, si amestecam bine. Adaugam faina amestecata...
AlbinutePuneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul...
Peltea de portocale (Orange curd)Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza...
Negresa cu bananePlacinta cu vinete si carne de miel este o specialitate nord africana, dar care poate fi usor preparata si la noi. nu e...
Placinta cu vinete si carne de mielDovleceii se curata, se taie in doua pe lat, sa rezulte tuburi potrivite ca lungime. Se scobesc dar nu de tot ca sa nu iasa...
Dovlecei umplutiBlatul: Am amestecat untul cu zaharul, esenta de portocala si sare. Am adaugat galbenusurile, am batut bezea albusurile si...
Inima de nougatVinetele de curata de coaja si se taie cubulete. Se pun in microunde pentru 10 minute sa se coaca putin si se scurg bine de...
Parjoale de vineteAcest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala.
Mini pizzaBlatul: Se bat albusurile tare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bat pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand...
Tort cu fructe de padureSe mixeaza albusurile spuma, apoi galbenusurile cu zaharul. In amestecul de galbenusuri se adauga laptele si vanilia si se...
Tort cu truffle creme si mousse de cafeaTocanita de pui si tocanita de vita sunt doua preparate culinare deosebit de gustoase si usor de preparat. Tocanita de pui...
Tocanita de puiBlatul este clasic: galbenusurile se bat cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga vanilia, faina amestecata cu praful...
Tort cu zmeura si frisca si sampanieTortul cu visine Padurea neagra este un tort minunat, o combinate perfecta intre visine si ciocolata. Prima data punem...
Tort cu visine Padurea NeagraTortul de capsuni cu mascarpone este absolut delicios. Cu crema fina si aroma intensa de capsuni este un tort delicios si...
Tort de capsuni cu mascarponeUMPLUTURA: Intr-o oala marisoara punem 3-4 linguri de ulei (de floarea soarelui) si incepem sa calim un pic pieptul de pui....
Crepe`s chinezestiDiplomatul este o prajitura foarte cunoscuta si apreciata. Forma diplomatului poate fi adaptata in functie de eveniment,...
Tort diplomat in forma de inimaSe macina in robot 350 de grame de alune prajite cu 200 de grame de zahar. Intre timp se bat spuma cele 5 albusuri si se pun...
Tort cu aluneTortul cu nuca si dulceata de cirese amare este ideal pentru orice ocazie festiva. Se macina in robot 350 de grame de...
Tort cu nuca si dulceata de cirese amareBlat I:untul bucatele se topeste impreuna cu ciocolata pe foc mic amestecand intr-una. Cand s-a topit se adauga zaharul, apoi...
Tort BountyBlatul: se bat bine ouale cu zaharul, se adauga untul topit (dar nu fierbinte), pudra de migdale amestecata cu maizena si...
Tort cu fructeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoAceastă prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri