Pentru pateurile cu carne din aluat frantuzesc se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire....
Pateuri cu carne din aluat frantuzescPentru branzoaice gustoase se cerne faina intr-un vas, se face loc la mijloc si se pune untura bine sleita, nu lichida. Se...
Branzoaice gustoasePentru vatruschi (branzoaice) se face un aluat crescut ca pentru pirosti. Intre timp se pregateste branza pentru umplutura...
Vatruschi (branzoaice)Pentru placintelele cu branza de oi si vaca se face aluatul si se coc intocmai ca placintelele cu carne. Pentru umplutura, se...
Placintele cu branza de oi si vacaPentru clatite cu dulceata sau magiun se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga...
Clatite cu dulceata sau magiunPentru clatite gustoase cu carne se fac 16-18 clatite din doua oua, la fel cu cele pentru dulceata, dar fara zahar. Se...
Clatite gustoase cu carnePentru clatitele gustoase cu branza se fac 16-18 clatite din doua oua, fara zahar. Separat se freaca branza de vaca cu...
Clatite gustoase cu branzaPentru placinta delicioasa cu carne se face la fel ca placinta cu branza, inlocuind branza cu o tocatura de carne: se taie...
Placinta delicioasa cu carnePentru poale in brau se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina cernuta, putin...
Poale in brau gustoasePentru placintelele delicioase cu carne se face un aluat dintr-un pahar de caimac gros (smantana de pe lapte fiert), unul de...
Placintele delicioase cu carnePentru pirosti din aluat dospit se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc. Separat se face o plamadeala din...
Pirosti din aluat dospitPentru pirostile nedospite se cerne faina pe masa de aluat. Se pune circa 1/4 din aceasta faina intrun vas si se opareste cu...
Pirosti nedospitePentru coltunasii cu carne la cuptor se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Separat se trece prin...
Coltunasi cu carne la cuptorPentru coltunasii cu branza deliciosi se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi cu branza deliciosiPentru coltunasii fierti cu carne se face un aluat de taitei din doua oua, insa ceva mai moale. Se intinde o foaie si...
Coltunasi fierti cu carnePentru coltunasi prajiti cu carne se face un aluat mai indesat din caimac, oua, o lingura de rom, sare si faina cit se cere....
Coltunasi prajiti cu carnePentru aluatul de placinta se cerne faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa...
Aluat simplu de placintaPentru placinta cu branza se face un aluat de placinta. Se intinde foaia foarte subtire si, dupa ce s-a uscat putin, se taie...
Placinta gustoasa cu branzaPentru chiftelele de gris la cuptor se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar. Cand clocoteste, se toarna grisul...
Chiftele de gris la cuptorPentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...
Crochete de cascaval in pesmetPentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...
Cascaval pane cu pesmetPentru cascavalul in aluat se pregateste din timp un aluat de friganele. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita,...
Cascaval in aluatPentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...
Galuste de branza la cuptorSe fac galustele la fel ca pentru galuste cu branza la cuptor, se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un...
Galuste cu branza si sos de rosiiPentru sufleu de branza numai cu albus se face un rantas alb dintr-o lingura de faina si o lingura de unt. Se stinge cu lapte...
Sufleu de branza numai cu albusPentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se...
Papara de paine cu branza de oiPentru chiflele delicioase umplute se taie capace la chifle. Se scobeste miezul, care se moaie cu o ceasca de lapte. Se...
Chifle delicioase umpluteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz