ggaby - Rețete

Minciunele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Minciunele

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin...

Minciunele
Biscuiti bunicii
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti bunicii

Zaharul se amesteca impreuna cu margarina, se adauga ouale, unul cate unul si se freaca bine compozitia. Se adauga apoi faina...

Biscuiti bunicii
Biscuiti stelute
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti stelute

Se amesteca faina cu untul moale si zaharul. Se adauga rand pe rand ouale si coaja rasa de la o lamaie. Se framanta aluatul...

Biscuiti stelute
Biscuiti oltenesti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti oltenesti

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Se adauga apoi nucile taiate in lung, foite subtiri si se amesteca bine...

Biscuiti oltenesti
Biscuiti cu crema de ciocolata
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu crema de ciocolata

Faina se amesteca cu untul moale, zaharul, zaharul vanilat, un galbenus si cu coaja de lamaie. Se framanta bine aluatul...

Biscuiti cu crema de ciocolata
Biscuiti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti

Faina se amesteca cu ouale, zeama si coaja de lamaie, zaharul si cu nuca pisata. Se framanta bine aluatul si se intinde...

Biscuiti
Biscuiti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti

Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi untul topit, albusurile batute spuma tare...

Biscuiti
Biscuiti cu miere de albine
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu miere de albine

Se pun intr-un vas, pe foc mic, mierea cu zaharul si untul. Dupa ce s-au topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se...

Biscuiti cu miere de albine
Biscuiti spritati
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti spritati

Se amesteca faina cu untul, zaharul si vanilia. Se framanta bine, apoi se adauha un praf de sare si galbenusurile tari,...

Biscuiti spritati
Noduri dorohoiene
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Noduri dorohoiene

Un ou se fierbe tare, i se scoate galbenusul si se amesteca bine impreuna cu celelalte 2 galbenusuri crude ramase. Se adauga...

Noduri dorohoiene
Biscuiti cu nuca
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu nuca

Ouale se bat impreuna cu zaharul pentru aproximativ 15 minute, iar dupa aceea se adauga nuca, zaharul vanilat, coaja de...

Biscuiti cu nuca
Biscuiti
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti

Se amesteca faina cu margarina, untul, zaharul pudra si oul. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus pana a doua zi. Se...

Biscuiti
Biscuiti cu smantana
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti cu smantana

Se amesteca bine faina cu zaharul, smantana si untul. Aluatul rezultat se lasa la rece pentru aproximativ 2 ore. Se ia apoi...

Biscuiti cu smantana
Limbi de pisica
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Limbi de pisica

Untul se fraca spuma, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si se amesteca bine. Se pune cate o lingura de zahar si se...

Limbi de pisica
Bezele
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Bezele

Albusurile se bat spuma tare, intr-un vas pus la cald. Se adauga cate putin zahar si coaja rasa de lamaie. Se bate oul in...

Bezele
Sticsuri
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Sticsuri

Untul se freaca impreuna cu zaharul timp de aproximativ 20 de minute. Se adauga apoi zaharul vanilat si ouale unul cate...

Sticsuri
Covrigei cu miere
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Covrigei cu miere

Ouale se fraca impreuna cu zaharul, mierea si untul , la cald. Apoi se adauga praful de copt si faina. Se amesteca totul pana...

Covrigei cu miere
Gogosele pripite
Gogosi

Gogosele pripite

Se amesteca faina cu drojdia dizolvata in apa. Aluatul se pune la crescut, apoi se formeaza gogosele mici, care se prajesc in...

Gogosele pripite
Prajitura buna
Prajituri

Prajitura buna

Drojdia se amesteca cu o lingura de lapte cald, se adauga sarea, zaharul si se lasa apoi la crescut. Dupa aceea se amesteca...

Prajitura buna
Prajitura cu fructe
Prajituri

Prajitura cu fructe

Margarina se freaca bine, iar apoi se adauga peste ea zaharul si mierea si se omogenizeaza bine totul. Se incorporeaza...

Prajitura cu fructe
Fluturasi
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fluturasi

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si cu zaharul vanilat. Se adauga apoi paharul de faina si se incorporeaza bine. Se...

Fluturasi
Fursecuri cu glazura
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu glazura

Untul se freaca bine cu 250 gr zahar, se adauga galbenusurile unul cate unul si se freaca dupa fiecare. Se adauga apoi faina...

Fursecuri cu glazura
Turleti cu fructe
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Turleti cu fructe

Faina se amesteca intr-un castron cu untul moale, zaharul, galbenusurile si coaja de lamaie. Se framanta totul bine si se...

Turleti cu fructe
Gogosele fara ou
Gogosi

Gogosele fara ou

Se pune la fiert un litru de apa cu un praf de saresi se toarna faina in ploaie cand apa incepe sa clocoteasca. Se amesteca...

Gogosele fara ou
Umplutura de tarta cu spanac
Aluaturi

Umplutura de tarta cu spanac

Din faina, unt si smantana se framanta un aluat. Se intinde apoi cu sucitorul si se strange in patru, dupa care se pune la...

Umplutura de tarta cu spanac
Umplutura de urda pentru placinte
Creme

Umplutura de urda pentru placinte

Urda se freaca bine, pana devine o pasta. Se amesteca apoi cu sare, mararul verde tocat marunt, galbenusurile si smantana. Se...

Umplutura de urda pentru placinte
Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Preparate sarate

Umplutura de ciuperci pentru pateuri

Se spala ciupercile, dupa care se toaca si se inabusa in unt impreuna cu o ceapa tocata marunt. Separat, intr-o tigaie se...

Umplutura de ciuperci pentru pateuri
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert tort Unicorn 2
Bucataras.RO

Desert tort Unicorn 2

De sfantul Andrei am avut de facut un tort pentru o fetita care adora Unicornii, asa ca m-am gandit ca i-ar placea sa fie un...

Desert tort Unicorn 2
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide