Galbenusurile crude se freaca cu zaharul. Se trec intre timp prin sita galbenusurile fierte si se amesteca bine. Se adauga...
Prajitura cu portocaleSe freaca bine untul cu zaharul pina devine ca o spuma. Se pune cate un galbenus intr-un vas si se freaca bine. Se adauga...
Prajitura cu visine sau caiseUntul se freaca cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile. Se freaca bine si se adauga apoi faina si albusurile batute...
Prajitura cu pruneFaina se amesteca cu smantana, drojdia si untul. Se framanta bine aluatul, se lasa apoi 15 minute in repaus, dupa care se...
CornuleteSe amesteca faina cu bicarbonatul, cu untul moale si cu smantana. Se adauga coaja rasa de la o portocala, zaharul vanilat si...
Cornulete cu susanUntul se amesteca cu faina si cu zaharul si se framanta bine aluatul. Se pune apoi la frigider pana a doua zi. Se intinde o...
Cornulete cu branza de vaciSmantana se amesteca cu untul si faina. Aluatul rezultat se framanta ceva minute dupa care se pune la frigider pentru...
Cornulete cu smantanaSe prepara un aluat din faina, 150 gr unt, zahar, smantana si putina sare. Se framanta bine si se intinde o foaie. In...
Cornulete cu marmeladaUntul se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devine ca o spuma. Se adauga apoi nuca maruntita si faina in ploaie....
Cornulete cu nucaDrojdia se dizolva in lapte cald, apoi se adauga untura, un ou, faina, sarea si zaharul. Se framanta bine aluatul obtinut si...
Cornulete pentru bereDrojdia se dizolva in doua linguri de lapte. Se adauga apoi cate o lingurita de zahar si una de faina si se lasa aluatul la...
Cornulete sarateUntul se freaca impreuna cu 250 gr zahar. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie....
Prajitura cu nuca si cacaoFaina se amesteca cu untul moale, sare, zeama de la o lamaie si apa. Se framanta aluatul aproximativ zece minute. Se strange...
SaleuriFaina se amesteca cu margarina si smantana, iar aluatul obtinut se tine la frigider pana a doua zi. Se imparte apoi in doua...
Saleuri cu cascavalSe amesteca faina cu sare, drojdia dizolvata in lapte si untul frecat bine. Coca obtinuta se framanta, dupa care se intinde o...
Saleuri cu chimenMargarina frecata, se amesteca cu sarea si vinul. Se adauga apoi faina, se framanta aluatul si se lasa la frigider pana a...
Saleuri cu chimenSe amesteca zaharul cu migdalele maruntite si li se adauga galbenusurile, zaharul vanilat si putina sare. In compozitie se...
Pesmeti cu migdaleUntul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca bine, apoi se adauga faina si se framanta aluatul. Acesta se aduna ca o minge...
Pesmeti tigareteSe amesteca faina cu praful de copt, untul, oul, zaharul, laptele si zaharul vanilat. Se framanta aluatul obtinut bine si se...
Pesmeti cu stafideFaina se amesteca cu untul moale. Se adauga oul, smantana, lamaia, zaharul si zaharul vanilat si bicarbonatul dizolvat in...
PesmecioriFaina se amesteca impreuna cu migdalele maruntite, zaharul, ouale, sarea si zaharul vanilat. Se framanta aluatul bine si se...
Pesmeciori cu migdaleFaina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, oul si un praf de scortisoara. Se framanta bine aluatul si se lasa in repaus...
Pesmeti pentru ceaiSe pun intr-un vas zaharul cu zaharul vanilat si galbenusurile. Se freaca bine compozitia cu o lingura, pana cand incepe sa...
Biscuiti rulatiFaina, zaharul, ouale, impreuna cu amoniacul, untul si latele se amesteca si mai apoi se framanta bine un aluat tare. Se...
Piscoturi de sampanieUntul moale se bate energic cu zaharul. Se adauga apoi un ou intreg si se bate in continuare. Faina se amesteca in...
Piscoturi cu stafideSe amesteca faina cu untul moale, sarea si laptele. Se framanta bine aluatul si se lasa doua ore sa se odihneasca. Se intinde...
Piscoturi sarateFaina se amesteca impreuna cu praful de copt, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, untul moale iar la final ouale. Se...
Piscoturi simpleCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDe sfantul Andrei am avut de facut un tort pentru o fetita care adora Unicornii, asa ca m-am gandit ca i-ar placea sa fie un...
Desert tort Unicorn 2