ggaby - Rețete

Spuma de banane
Spume

Spuma de banane

Se amesteca miezul de banane cu zaharul si zeama de lamaie. Se adauga apoi frisca si se amesteca usor. Se lasa la frigider...

Spuma de banane
Crema de fragi
Creme

Crema de fragi

Fragii se spala, se scurg si se lasa 2-3 ore cu zaharul intr-un vas. Se trec apoi prin sita, se adauga gelatina dizolvata in...

Crema de fragi
Spuma de cafea
Spume

Spuma de cafea

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pudra. Se toarna putin cate putin, peste spuma obtinuta esenta de cafea rece si se...

Spuma de cafea
Spuma de fragi
Spume

Spuma de fragi

Fragii se spala si se curata de codite, dupa care se bat cu albusurile si zaharul pana formeaza o spuma tare.

Spuma de fragi
Spuma de mere
Spume

Spuma de mere

Merele taiate felii subtiri se pun la fiert in apa si zahar, pana cand devin o crema. Se lasa apoi la racit, iar spuma...

Spuma de mere
Spuma de lamaie
Spume

Spuma de lamaie

Coaja de lamaie rasa impreuna cu zeama de lamaie, zaharul si galbenusurile se freaca pe bain-marie pana cand devin ca o...

Spuma de lamaie
Chisel de fructe
Creme

Chisel de fructe

Fructele se curata si se spala dupa care se sfarama bine cu dosul unei linguri. Se toarna peste ele apa rece si se strecoara...

Chisel de fructe
Crema desert in cupe
Creme

Crema desert in cupe

Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Separat se pun galbenusurile si se bat spuma tare. Se adauga apoi laptele putin...

Crema desert in cupe
Crema de ciocolata
Creme

Crema de ciocolata

Untul se topeste impreuna cu ciocolata in bain marie. Se incorporeaza pe rand cate un galbenus si apoi albusurile batute...

Crema de ciocolata
Crema de vanilie
Creme

Crema de vanilie

Galbenusurile se bat tare cu zaharul si foarte putina sare. Se adauga apoi laptele cald si se pune amestecul pe foc mic, pana...

Crema de vanilie
Crema de cafea
Creme

Crema de cafea

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga gelatina muiata in apa calda, esenta de...

Crema de cafea
Crema de portocale cu miere la cupe
Creme

Crema de portocale cu miere la cupe

Galbenusurile se freaca bine, se adauga apoi mierea treptat si se pune compozitia pe foc mic. Acest desert crema este un...

Crema de portocale cu miere la cupe
Crema de cacao
Creme

Crema de cacao

Faina, cacaua si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca cu laptele. Se pune vasul pe foc si se amesteca pana cand se...

Crema de cacao
Crema de mere
Creme

Crema de mere

Se taie merele in bucati si se pun apoi la fiert cu o ceasca de apa. S etrec prin sita dupa care se amesteca cu zahar, suc de...

Crema de mere
Crema de citrice
Creme

Crema de citrice

Portocalele si lamaia se storc de zeama. Separat se freaca sase galbenusuri cu zahar si se adauga apoi zeama de la citrice...

Crema de citrice
Crema de castane cu frisca
Creme

Crema de castane cu frisca

Castanele se curata si se pune miezul la fiert cu lapte si zahar aproximativ jumatate de ora. Se amestca mereu, se trece apoi...

Crema de castane cu frisca
Crema bunicii
Creme

Crema bunicii

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si se bat cu telul pana cand compozitia se...

Crema bunicii
Crema de portocale cu miere
Creme

Crema de portocale cu miere

Galbenusurile se freaca intr-un vas, se adauga apoi mierea, zeama si coaja rasa de la portocale si se freaca bine. Se pune...

Crema de portocale cu miere
Crema de nuca cu miere de albine
Creme

Crema de nuca cu miere de albine

Zaharul se pune la topit, apoi se adauga nuca si se amesteca bine. Se lasa la racit, dupa care se piseaza marunt. Separat, se...

Crema de nuca cu miere de albine
Crema de praline
Creme

Crema de praline

Se pune zaharul pe foc mic sa se topeasca. Se adauga apoi alunele sau nucile, dupa caz si se amesteca bine. Se ia vasul de pe...

Crema de praline
Crema simpla de zahar ars
Creme

Crema simpla de zahar ars

Crema de zahar ars este un desert simplu si rapid, foarte gustos si aromat. In primul rand puneti laptele la fiert impreuna...

Crema simpla de zahar ars
Creme pentru foi de prajitura
Creme

Creme pentru foi de prajitura

Alunele se piseaza si se amesteca cu frisca. Se intinde frisca peste fiecare foaie, acestea se suprapun iar deasupra se...

Creme pentru foi de prajitura
Glazura de lamaie
Glazuri, sosuri

Glazura de lamaie

Se amesteca bine zaharul cu zeama de lamaie, apoi se adauga 2 linguri de apa, 1 albus de ou si la final coaja de lamaie. Se...

Glazura de lamaie
Caramele de ciocolata
Bomboane, figurine

Caramele de ciocolata

Zaharul impreuna cu smantana groasa, cacaua, mierea si untul se pun pe foc mare, la fiert. Se fierbe amestecul pana cand se...

Caramele de ciocolata
Caramele de cafea
Bomboane, figurine

Caramele de cafea

Se amesteca bine ingredientele, iar apoi se pun pe foc mare. Se lasa la fiert si ingrosat compozitia, dupa care se ia si se...

Caramele de cafea
Trufe
Bomboane, figurine

Trufe

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa. Se adauga apoi nucile macinata si ciocolata...

Trufe
Crema de ciocolata pentru torturi
Creme

Crema de ciocolata pentru torturi

Se freaca tare cu dosul lingurii untul inghetat, sa sa iasa din el toata apa. Separat se pun pe foc mic apa, cacaua,...

Crema de ciocolata pentru torturi
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Pariziene cu pere
Bucataras.RO

Pariziene cu pere

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea...

Pariziene cu pere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide