Se pun la fiert in 250 ml apa cu sare, untul si zaharul tos. Dupa ce au fiert se da vasul la o parte si se adauga faina. Se...
Eclere de ciocolataZaharul se amesteca impreuna cu ouale, esenta de rom sau de vanilie si putina sare. Se freaca bine 10 minute, apoi se...
Pandispan cu crema de ciocolataUntul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga apoi ciocolata rasa, cafeaua si ouale. Se amesteca totul pana se obtine o...
Napolitane cu ciocolataSe freaca spuma galbenusurile impreuna cu untul si zaharul. Se adauga apoi laptele, faina, putina sare si praful de copt,...
Cubulete tarcatePentru blat, se pune ciocolata si laptele intr- un vas, pe foc mic, pana cand se topeste ciocolata. Separat, se freaca spuma...
Surpriza cu ciocolataFoile de prajitura se umplu cu crema de cacao, in care s-au amestecat stafidele sau fructele confiate, maruntite. Ultima...
Prajitura cu stafide si ciocolataLaptele, ouale, faina si praful de copt se amesteca bine. Se adauga apoi untul, nuca macinata, sara si stafidele. Aluatul...
Prajitura DanielaSe amesteca bine margarina impreuna cu zaharul si faina. Se intinde aluatul obtinut intr-o tava cu margini joase si se...
Cremes cu ciocolataSe amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se framanta si se intind doua foi. Intre acestea se pune umplutura. Pentru...
Prajitura cu gemSe amesteca bine zaharul cu nucile macinate, lamaia, macul si apa. Se ung cu aceasta compozitie foile de placinte, stropite...
Strudel cu mac si rahatGalbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare,...
Portofele cu friscaSe freaca galbenusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga 6 linguri de apa calduta si se incorporeaza cacaua, faina si...
Prajitura cu crema de vanilieSe amesteca ouale cu zaharul, uleiul, lapte, amoniacul, faina si putina sare si se pregatesc 4 foi din aluatul obtinut....
Prajitura cu crema de zahar arsCafeaua se dizolva in apa fierbinte si se amesteca impreuna cu untul, esenta de vanilie, zaharul, ouale, faina, putina sare,...
Prajitura de cafea cu glazura de miereSe bat spuma albusurile cu putina sare si se amesteca apoi bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cafeaua, nuca macinata,...
Prajitura finaAlunele se prajesc in cuptorul incins, apoi se macina si se amesteca impreuna cu faina. Se bat spuma tare albusurile si li se...
Prajitura cu crema de cafeaSmantana se amesteca impreuna cu mierea, zaharul, oul si untul. Se pun pe baie de abur si se amesteca bine timp de 5 minute,...
Prajitura cu miere si crema de vanilieSe prepara un foietaj din unt, otet, sare si faina. Se prepara apoi crema. Se pun laptele la fiert impreuna cu zaharul, faina...
Pateuri cu crema de vanilieAlbusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat apoi spuma impreuna cu zaharul, adaugat treptat. Se freaca bine...
Chec insiropatFaina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se...
Placinta cu branza de vaciFaina se amesteca impreuna cu untul, zaharul, galbenusurile, praful de copt si se formeaza un aluat care se da la rece pentru...
Prajitura bezeaDin margarina, galbenusuri, smantana, zahar si faina se framanta un aluat. Se pastreaza din el un sfert, pentru a se rade...
Prajitura fragedaOrezul se fierbe in lapte, apoi se lasa la racit. Se adauga coaja de lamaie, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat,...
Prajitura cu orezSe prepara aluatul de savarina din faina, lapte, drojdie si se amesteca bine. Se lasa la dospit, dupa care se adauga ouale si...
Savarina cu frisca falsaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)
Ciocolata de casa