Telinele si merele se rad pe razatoare. Se amesteca cu migdalele, stafidele inmuiate putin in vin, uleiul si zaharul. Se...
Salata de telina cu mereSe scurg din conserva, separat, tonul si porumbul. Se pun apoi intr-un vas si se adauga ceapa tocata foarte marunt si...
Salata de ton cu porumb si ceapaUnul din cele 6 fructe de avocado, se curata, se indeparteaza semintels si se taie cubulete pulpa. Separat, se scufunda in...
Salata de creveti cu avocadoIcrele strivite cu furculita se freaca bine cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu piperul si sarea si se incorporeaza...
Salata de icre cu ceapa si usturoiCreierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...
Tartine cu creierSe pun la calit, in ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi ardeiul iute tocat, ghimbirul, coriandrul si...
Sos curryHreanul se curata, se da pe razatoare si se toaca marunt. Se amesteca cu smantana, otetul, sarea si zaharul, dupa care se...
Sos de hreanMenta se curata si se spala. Se amesteca in mixer pana se formeaza o pasta omogena, apoi se adauga apa rece, sare, usturoi,...
Sos de mentaArdeii iuti impreuna cu sarea se macina intr-o piulita de lemn. Se adauga seminte de coriandru, cele de chimen, zeama de...
Sos pasta de currySmantana, scortisoara, stafidele si zaharul se pun la foc mic, sa fiarba in lapte. Separat se bat ouale si se pregateste...
Omleta cu stafide si migdaleFeliile de paine se usuca in cuptor si se ung apoi cu unt. Se pun deasupra felii de ficat, taiate groase, se toarna rachiul...
Sandwitchuri cu ficat si rachiu de prunePaine se taie felii. Stridiile se scot din cochilii si se oparesc cateva minute in apa fierbinte. Se lasa la scurs, apoi la...
Sandviciuri cu garnitura de stridiiSe intinde un strat subtire de unt, peste crutoanele de paine prajita. Se presara cu putin boia iute, iar deasupra se pun...
Sandviciuri cu pesteFeliile de paine se ung cu unt, iar deasupra fiecarei felii se asaza cate o stridie. Se pipereaza si se stropesc apoi cu...
Sandviciuri cu stridiiSe fierbe orezul in apa cu sare. Se amesteca apoi fructele de mare crude cu orezul si se stropeste totul cu otet.
SushiSe curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare si organe. Se scot oasele si se taie feliute foarte subtiri.
SashimiSe prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la...
Tarta cu fructe de marePainea se prajeste si se freaca cu usturoi. Se unge apoi fiecare felie cu pasta de rosii, condementata cu sare, piper si...
Bagheta cu usturoi si rosiiArpacasul se fierbe si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa maruntita, rosiile curatate de pielite si seminte. Se...
Chiftele cu migdaleSe amesteca sucul de lamaie cu usturoiul zdorbit, se adauga piperul negru si rosu si se potriveste la gust de sare dupa care...
Condimente iutiFructele de mare se scufunda usor in sosul de soia aromat cu wasabi si apoi se mananca.
Fructe de mare crudeMaduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...
Aperitiv cu maduvaCeapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapaOuale se bat cu sare si piper. Se rastoarna apoi intr-o tigaie cu unt incins si se lasa in bain-marie. Inainte de a se...
Jumari de oua cu usturoiFaina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluatPiureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se...
Piure de castaneSe scot crustaceele din conserva si se taie felii. Se pun pe pat de frunze salata verde, se stropesc cu zeala de lamaie si se...
Aperitiv cu crustaceeCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeSalutare, salutare dragi Bucătărași! Sper că vă mai aduceți aminte de mine? :) Mno, a cam trecut ceva timp de...
Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur