Se curata nucile de coaja verde, apoi se pun in apa rece, pentru a preveni innegrirea lor. Se tin asa o zi, acoperite cu o...
Dulceata de nuci verziVisinele se spala, se curata de codite si samburi. Se pun intr-un vas alternativ un strat de visine, unul de zahar, ultimul...
Dulceata de visineSe taie cojile de portocale in 4-6 felii intregi, egale. Se tin 3 zile in apa rece, se schimba de 2-3 ori pe zi, dupa care se...
Coji de portocale confiateSe curata perele de coaja, se taie in doua, se scot samburii, apoi se pun perele la fiert in apa, pana se inmoaie putin. Se...
Pere verzi confiateZaharul impreuna cu apa se pun la fiert, apoi dupa ce s-a legat compozitia se adauga fructele taiate in sferturi. Se lasa sa...
Fructe glasateMiezul de nuca prajit in prealabil se amesteca cu zaharul caramelizat. Se amesteca bine, pana se acopera complet cu zaharul...
Nuci glasateSe curata fructele de coaja, de samburi si se toaca marunt. Se pun intr-un vas, pe foc foarte mic si se lasa la fiert. Se...
Marmelada de mere, de pere sau pruneSe curata gutuile de coaja, apoi se rad pe razatoarea mare. Se pune siropul la fiert, apoi se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de gutui raseSe curata de coaja gutuile, se rad pe razatoarea mare, apoi se pun intr-un tifon si se introduc intr-un vas cu jumatate de...
Dulceata de gutui simplaCoaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se...
VermutSe rade coaja de portocala, apoi se pune intr-unc astron cu 500 gr zahar si se freaca bine. Separat, se fierbe restul de...
Sirop de portocalePentru fiecare litru de sirop se adauga cate 1,250 gr zahar si 1 gr sare de lamaie. Aceasta reteta de sirop de zmeura este...
Sirop de zmeuraSe spala prunele si se curata de samburi. Separat se pune apa impreuna cu zaharul la fiert. Se adauga scortisoara, iar dupa...
Compot de pruneSe spala caisele, apoi se asaza in borcane intregi sau jumatati. Se dizolva separat zaharul in apa calda, apoi se toarna...
Compot de caiseSe spala bine fragii, se curata de codite, apoi se dau prin sita. Sucul obtinut se amesteca impreuna cu albusurile batute, cu...
Spuma de fragiSe spala capsunele si se dau prin sita. Frisca se bate bine, se adauga apoi zaharul, capsunele si se amesteca usor.
Spuma de capsune cu friscaSe pune vinul la fiert, se adauga zaharul, scortisoara, cuisoarele, coaja rasa de lamaie si se lasa sa dea in clocot.
Vin fiertSe curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...
Punch de lamaieFructele se curata de coaja, apoi se presara cu zahar si se stropesc cu rom. Se lasa apoi la macerat 1-2 ore.
CrusonSe rade coaja de portocale si se introduce intr-o damigeana mica. Se toarna deasupra alcool, se astupa si se lasa cateva zile...
Lichior de portocaleSe alege, se spala, apoi se pune la uscat anasonul sau chimenul. Se pun zaharul intr-un vas, se amesteca la foc mic pana...
Lichior de anason sau chimenSe taie felii nucile verzi, apoi se pun intr-o damigeana de 3 l. Se toarna peste ele 300 ml alcool amestecat cu apa si se...
Lichior de nuci verziSe pune laptele la fiert. Intr-un alt vas se rade ciocolata, se adauga zaahrul si se adauga treptat laptele cald. Se amesteca...
Ciocolata cu lapteSe pune ceaiul la fiert, se adauga zaharul, zeama de lamaie si se toarna apoi in pahare.
Grog fierbinteSe spala lamaile, apoi se rad de coaja. Se pune coaja rasa intr-un castron, se amsteca impreuna cu zaharul si se freaca cu o...
CitronadaSe amesteca coaja rasa de portocale cu zaharul, apoi se adauga sarea de lamaie, careva picaturi de colorant rosu alimentar si...
OranjadaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vanilieO altă variantă a chiftelelor din orez preparat. Fac parte din seria preparatelor, reciclate ;) Spor și poftă bună! >:D
CHIFTELE DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY