Se inmoaie feliile de cozonac in amestecul de vin si suc de fructe. Se asaza 4 felii pe fundul unui vas uns cu unt. Se asaza...
Budinca de cozonac cu mereSe curata soriciul, se spala bine, apoi se taie in fasii, care se presara cu sare grunjoasa. Se ruleaza fasiile si se prind...
Sorici la gratarSe curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc in ulei. Se adauga faina si se rumeneste putin, apoi se toarna o...
Papricas de carnatiFaina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se...
Pogacele cu jumariSe topeste la bain-marie 200 gr ciocolata amara. Se bat usor 8 galbenusuri, se adauga treptat 125 gr unt topit si ciocolata...
SachertorteSe rad portocalele, apoi se storc. Se stoarce si jumatate de lamaie. Se taie cojile ramase in patrate;e de 3-4 cm. Intr-o...
Clatite cu glazura de portocaleSe freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul cu mixerul. Se adauga...
Tiramisu reţetă originalaSe bat ouale cu zaharul, apoi se amesteca impreuna cu faina, cacaua si 150 gr unt topit. Se coc din aceasta compozitie 3...
Prajitura Padurea NeagraSe curata salata, se taie in sferturi si se asaza intr-un castron mare. Se amesteca separat, la foc mic, vinul, uleiul,...
Salata calda de IslandaSe fierb cartofii in coaja, apoi se lasa sa se raceasca. Se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se adauga...
Salata BirminghamSe fierb cartofii si telina in apa cu sare. Se lasa la racit, se curata de coaja si se taie cubulete. Merele se taie felii,...
Salata de mere, gulii si cartofiSe curata muschiul, se spala si se taie din acesta 2 bucati de 7 cm grosime. Se presara cu sare si piper, dupa care se...
Mancare de vita cu ciuperci si sos de rosiiSe pune la fiert apa, cu uleiul si sarea. Cand incepe sa clocoteasca se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca ca...
Aluat oparit cu apaSe fierbe apa, uleiul, sarea, iar cand clocoteste se adauga faina. Se ia de pe foc, se amesteca energic ingredientele ca sa...
Choux a la cremeDin faina, oua, sare si 2 linguri ulei se framanta un aluat tare, care se lasa in repaus 2 ore. Se rade apoi aluatul pe...
Mancare de carnati afumatiSe rumeneste faina in 50 gr unt. Se stinge totul cu vinul alb si cu 2 pahare de zeama de carne. Se fierbe sosul o ora,...
Sos MadeiraSe caramelizeaza cele 2 linguri de zahar. Separat se prajeste ceapa tocata marunt in unt si se adauga 1-2 linguri de faina....
Sos pentru vanatSe amesteca galbenusurile batute cu zaharul si se pune pe bain-marie, pana se ingroasa si devine albicios. Se adauga apoi...
Sos SabayonSe taie ceapa rondele, apoi se caleste in 100 gr unt. Se adauga faina si laptele, dupa care se amesteca bine. Se adauga sare,...
Sos SoubiseSe taie carnea cubulete si se rumeneste in uleiul de masline. Se adauga ramurile de telina, ceapa si usturoiul, taiate cat...
Sos bolognezSe curata andivele si se oparesc in apa clocotita cu sare. Se fierb cartofii in coaja, in apa cu sare, apoi se curata si se...
Salata de andive cu cartofiSe curata carnea, se spala si se sterge. Se taie apoi in felii pe orizontala, cate un buzunar. Se bat putin, se presara cu...
Cordon bleuSe curata si se spala prazul, apoi se toaca marunt si se caleste 10 minute in putin unt. Dupa ce s-a inmuiat se adauga supa...
Supa-crema cu cartofi si prazSe sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele...
ConsomeSe curata carnea, se spala si se taie felii groase de un deget. Se prajeste carnea in uleiul amestecat cu unt, dupa 15 minute...
Vitel StroganoffSe topeste untul, se adauga faina si se amesteca continuu. Se toarna zeama de oase, apoi mirodeniile, ciupercile taiate felii...
Sos VelouteFoarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - Frantavazusem o reteta italieneasca asemanatoare,au fost foarte bune
Paste cu file de merluciuDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata