ggaby - Rețete

Sos bechamel
Sosuri albe

Sos bechamel

Se topeste untul, se adauga faina si se tine vasul pe foc foarte mic, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper,...

Sos bechamel
Sos spaniol
Sosuri condimentate

Sos spaniol

Se incalzeste untul si se pun costitele la prajit pe foc mic, impreuna cu zarzavatul curatat si taiat feliute. Se amesteca...

Sos spaniol
Sos englezesc
Sosuri condimentate

Sos englezesc

Se pun toate ingredientele intr-un vas, apoi se fierb, amestecand continuu. Separat, se amesteca zeama de la 1 lamaie cu 50...

Sos englezesc
Inghetata de cirese amare
Inghetate

Inghetata de cirese amare

Inghetata de cirese este foarte rapida si gustoasa. Este un desert rece adorat si de catre cei mici, potrivit pentru zilele...

Inghetata de cirese amare
Inghetata de ciocolata cu fructe confiate
Inghetate

Inghetata de ciocolata cu fructe confiate

Se taie marunt fructele confiate impreuna cu cojile de portocale confiate, se amesteca cu putin sirop de la fructele...

Inghetata de ciocolata cu fructe confiate
Parfe de cacao
Inghetate

Parfe de cacao

Se incalzeste putin 100 gr frisca si se adauga in ea zaharul si cacaua dizolvata in lapte caldut. Se amesteca bine, pana la...

Parfe de cacao
Muschi de vita in foietaj
Mancaruri cu carne

Muschi de vita in foietaj

Se curata muschiul de pielite, se spala si se unge cu 50 ml ulei. Se frige apoi cateva minute, pe ambele parti, dupa care se...

Muschi de vita in foietaj
Snitel vienez
Aperitive cu carne

Snitel vienez

Se taie carnea in felii subtiri, se sareaza si pipereaza, apoi se bate cu ciocanul se carne. Se dau apoi feliile prin faina,...

Snitel vienez
Piept de curcan in foietaj
Mancaruri cu carne

Piept de curcan in foietaj

Se intinde aluatul intr-o foaie de 1 cm grosime, apoi se decupeaza din ea forme rotunde de circa 10 cm. Se decupeaza jumatate...

Piept de curcan in foietaj
Escalop de vitel
Mancaruri cu carne

Escalop de vitel

Se taie carnea felii subtiri, egale. Se incinge untul, apoi se prajesc bucatile de carne sarate, piperate si trecute prin...

Escalop de vitel
Cocos in vin
Mancaruri cu carne

Cocos in vin

Se curata cocosul, apoi se taie in bucati potrivite. Separat, se curata legumele si se taie cubulete. Se pun toate intr-un...

Cocos in vin
Inghetata de alune
Inghetate

Inghetata de alune

Se pun galbenusurile impreuna cu ouale intregi, zaharul, laptele intr-un vas, la fiert in bain-marie. Se amesteca compozitia...

Inghetata de alune
Inghetata de lamaie
Inghetate

Inghetata de lamaie

Se spala lamaile, se rad de coaja si se amesteca cu zaharul. Se adauga apa, zeama de la lamai si se amesteca bine pana ce se...

Inghetata de lamaie
Inghetata de portocale
Inghetate

Inghetata de portocale

Se rade coaja galbena de la portocala iar miezul se taie bucatele la care se adauga zaharul si se amesteca. Se adauga apoi...

Inghetata de portocale
Inghetata de portocale cu coji confiate de portocale
Inghetate

Inghetata de portocale cu coji confiate de portocale

Se rade coaja galbena de portocala si impreuna cu miezul maruntit si zaharul se amesteca bine. Se adauga apa, sarea de...

Inghetata de portocale cu coji confiate de portocale
Inghetata de visine cu frisca
Inghetate

Inghetata de visine cu frisca

Se spala, se curata de codite, apoi se piseaza impreuna cu samburii. Se amesteca apoi cu zaharul dizolvat, cu apa si se...

Inghetata de visine cu frisca
Inghetata de ciocolata
Inghetate

Inghetata de ciocolata

Se amesteca laptele cu ouale si cu zaharul. Se pune compozitia la fiert, amestecand continuu, apoi se ia de pe foc si se pune...

Inghetata de ciocolata
Inghetata de vanilie
Inghetate

Inghetata de vanilie

Se fierbe laptele, se adauga zaharul, vanilia si se lasa pe foc mic, pana se dizolva zaharul. Separat, se bat ouale intregi,...

Inghetata de vanilie
Inghetata de caise
Inghetate

Inghetata de caise

Se fierb caisele cu putina apa si o lingura de zahar. Se lasa la racit, apoi se trec prin sita. Se adauga restul de apa,...

Inghetata de caise
Dulceata de capsune aromata
Dulceata

Dulceata de capsune aromata

Cum sa te poti bucura de aroma capsunelor proaspete tot anul? Urmand reteta noastra de dulceata de capsune, desigur. Este...

Dulceata de capsune aromata
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se aleg petalele de trandafiri, li se taie partea alba, apoi se pun intr-un vas si se presara cu sare de lamaie. Se amesteca...

Dulceata de trandafiri
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Ciresele se curata de samburi, apoi se pun intercalate cu zaharul intr-un vas mare. Se lasa de seara si pana a doua zi...

Dulceata de cirese amare
Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata

Dulceata de prune cu miez de nuca

Prunele se curata de coaja si se tin in apa de var 20-30 de minute. Se strecoara, se clatesc si se curata apoi de samburi. Se...

Dulceata de prune cu miez de nuca
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Se inteapa caisele verzi cu un ac, prin mijlocul samburelui, apoi se lasa in apa rece. Se pun intr-un tifon si se oparesc...

Dulceata de caise verzi
Dulceata din coji de portocale
Dulceata

Dulceata din coji de portocale

Se desfac cojile de portcale cu atentie, se tin 48 de ore in apa rce, iar a treia zi se pun la fiert. Se schimba apa de mai...

Dulceata din coji de portocale
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Portocalele se pun intregi la fiert in apa clocotita. Se scot apoi si se lasa la racit intr-un vas cu apa rece. Se taie...

Dulceata de portocale
Dulceata de coji de pepene verzi
Dulceata

Dulceata de coji de pepene verzi

Se curata pepenii de coaja verde exterioara, iar partea alba impreuna cu o portiune foarte subtire din miezul rosu se taie...

Dulceata de coji de pepene verzi
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100
Bucataras.RO

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100

M-am gandit ca este un moment ce trebuie aniversat cu o reteta pe masura...si cum imi plac dulciurile, am pastrat...

Chec cu crema de branza si ciocolata - RETETA NR.100
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide