Se desface broccoli in bucatele si se tine in apa clocotita si sarata timp de cateva minute. Dupa ce s-a scurs si s-a racit,...
Budinca de broccoli si porumbSe taie carnea si se fierbe in apa cu sare. Se caleste in ulei prazul, telina, morcovii, cartofii si ciupercile, toate taiate...
Tarta de pui cu legumeSe framanta faina cu untul si se adauga apa pana se formeaza un aluat elastic. Se curata merele, apoi se umplu cu frisca,...
Mere coapteSe spala si se taie carnea bucati. Se pune apoi la fiert cu restul de zarzavat, intreg, bine spalat. Se adauga rosiile...
Ciorba de vitelSe impaneaza pieptul de pui cu usturoi feliat. Se pune carnea intr-un vas, se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si...
Piept de pui cu gutuiSe freaca galbenusurile cu zaharul, pana la dizolvare. Se adauga apoi 4 albusuri batute spuma si faina. Se toarna compozitia...
Rulada cu alune si nuciSe fileteaza pestii, iar fileurile se taie in bucati. Se calesc prazul, feniculul, ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga...
BouilabaisseSe curata pestele, apoi se trece printr-un amestec de sare, piper si faina. Se pune apoi intr-o tava cu ulei, la cuptor....
Peste in sos de lamaieAceasta reteta de coltunasi cu branza de vaci este foarte delicioasa. Pentru a prepara aceasta mancare avem nevoie de faina,...
Coltunasi cu branza de vaciFasolea se spala si se pune la fiert. Separat, se caleste ceapa, apoi se adauga restul de legume curatate si taiate cubulete....
Supa taraneasca de postSe fierb in coaja, separat cartofii si sfeclele. Se lasa la racit, apoi se curata si se taie cubulete. Se taie castravetele...
Salata de cartofi cu sfeclaSe prepara un aluat de clatite din faina, sare si 500 ml apa calduta. Se coc, pe foc mic foile de clatite. Separat se incinge...
Clatite cu nucaCarnea taiata in bucati se pune la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, apoi, dupa 30 de minute de fiert se adauga...
Ciorba de porc a la grecSe coace sfecla in cuptor. Separat, se toaca carnea, apoi se amesteca impreuna cu orezul, galbenusul, albusul batut spuma si...
Perisoare de carne cu sfeclaSe opareste ciolanul, apoi se taie bucati si se pune la fiert in 3 l de apa. Dupa o jumatate de ora se adauga varza tocata,...
Bors de varza acraLaptele se pune la fiert, impreuna cu 30 gr unt, sare si o jumatate lingurita frunze de romarin. Se toarna malaiul in ploaie...
Galuste din malaiMierea se pune intr-un castron impreuna cu zaharul tos, 2 galbenusuri, 1 ou intreg, laptele, mirodeniile, iar la urma faina...
Turta dulce glazurataSe prajesc semintele de chimen in ulei, apoi se adauga faina si se rumeneste putin. Se adauga ceapa si morcovii rasi, se...
Supa de chimen cu ciuperciSe lasa fasolea la inmuiat de pe o zi pe alta, apoi se fierbe si se face din ea un piure fin. Se amesteca cu orezul fiert...
Parjoale cu fasoleSe curata ananasul, se taie in felii, apoi se trec prin faina si se frig in ulei incins pe toate partile. Se scot bucatile...
Ananas rumenitSe pune carnea taiata bucatele la fiert in apa cu sare. Dupa o jumatate d eora de fierbere, se dauga legumele curatate si...
Supa de vitaSe unge o forma de tarta cu 150 gr unt. Se presara deasupra cu 125 gr zahar tos. Separat, se curata merele de coaja, se taie...
Tarta cu mereSe freaca untul impreuna cu zaharul, apois e adauga faina, amesteca cu bicarbonatul. Aluatul obtinut se tine la rece 3 ore,...
Tarta cu gemSe amesteca cacaua, impreuna cu faina, drojdia, zaharul, sarea si ciocolata rasa marunt. Se amesteca laptele caldut, impreuna...
Baba cu romSe amesteca untul cu zaharul, zaharul vanilat, mierea, laptele, intr-un vas, la bain marie. Se lasa apoi la racit, dupa care...
Arici cu ciocolataPuiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se...
Supa crema de pui cu prazSe caleste ceapa tocata, se adauga ciupercile si carnea si se lasa totul la foc pana scade zeama. Se adauga pasta de rosii, 3...
Clatite umplute cu carne tocataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta video