Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine....
Cosulete picanteFierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea....
Pateuri cu cartofiIntinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza...
Tarta cu praz si cartofiFierbe cartofii in coaja. Da prin masina de tocat migdalele. Jumatate din aceasta cantitate, amestec-o cu zahar. Adauga...
Prajiturici din cartofiRisotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi...
Risotto cu ficatIn doua vase separate, cu cate un praf de sare, pun la fiert ciupercile si ficateii. Cand sunt gata, scurge-i si da-i prin...
Placinta cu ficateiTaie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se...
Tocanita de ficateiPestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au...
Sufleu de salauMerele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele,...
Desert cu mereRosiile cherry se curata de codite si se spala. Ceapa verde se spala si se taie marunt, doar frunzele. Intr-un bol, se...
Surprize cu branzaSe spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....
Specialitate cu somon si salvieSmantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste....
Spuma de fructe de padureLegumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca....
Ciorba picanta de pesteArdeii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Usturoiul se toaca marunt si se pune intr-un va, impreuna cu mierea si...
Friptura cu legumeSe aprinde cuptorul si se regleaza la foc potrivit. intr-un vas se topesc, pe baie de aburi, ciocolata imrepuna cu 170 gr...
Rasfat cu ciocolataFicateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu...
Musaca de cartofi cu ficateiLeurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...
Leurda la borcanCannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...
Cannelloni umplute cu urda si spanacUrzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se...
Chiftelute de urziciUrzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...
Pilaf cu urziciSe spala urzicile si se oparesc in apa cu sare, cat sa fie pe jumatate fierte si se scurg bine de apa. Separat, se spala...
Urzici si panac la cuptor, cu ouSe spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...
Chisa cu trufandaleSe curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf...
Ciuperci de padure cu leurdaAnanasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza...
Capsuni dublu-nveliteMerele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se...
Prajitura de Sfantul IlieSe taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se...
Supa acra de salata cu jumari de ouPartea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie...
Crostini cu spanac si iaurtCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci Babani