ggaby - Rețete

Cosulete picante
Sandviciuri

Cosulete picante

Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine....

Cosulete picante
Pateuri cu cartofi
Aperitive cu legume

Pateuri cu cartofi

Fierbe cartofii in coaja. Cand sunt gata, curatati-i si pasati-i impreuna cu cele trei oua, condimentele, verdeata si sarea....

Pateuri cu cartofi
Tarta cu praz si cartofi
Aperitive cu legume

Tarta cu praz si cartofi

Intinde aluatul in forma d etarta dupa ce ai uns-o cu ulei. Apasa bine cu mana ca sa se potriveasca in forma. Indeparteaza...

Tarta cu praz si cartofi
Prajiturici din cartofi
Prajituri

Prajiturici din cartofi

Fierbe cartofii in coaja. Da prin masina de tocat migdalele. Jumatate din aceasta cantitate, amestec-o cu zahar. Adauga...

Prajiturici din cartofi
Risotto cu ficat
Mancaruri cu orez

Risotto cu ficat

Risotto cu ficat este o mancare cu orez foarte consistenta, interesanta cu o imbinare delicata a gusturilor, ce poate fi...

Risotto cu ficat
Placinta cu ficatei
Mancaruri cu carne

Placinta cu ficatei

In doua vase separate, cu cate un praf de sare, pun la fiert ciupercile si ficateii. Cand sunt gata, scurge-i si da-i prin...

Placinta cu ficatei
Tocanita de ficatei
Mancaruri cu carne

Tocanita de ficatei

Taie ceapa marunt si caleste-o in uleiul incins. Adauga ficateii spalati, curatati de pielite si scursi. Lasa-i sa se...

Tocanita de ficatei
Sufleu de salau
Mancaruri cu peste

Sufleu de salau

Pestele se spala, se scurge de apa. Crevetii se spala si ei si se pun la fiert in apa cu sare alaturi de peste. Dupa ce s-au...

Sufleu de salau
Desert cu mere
Prajituri

Desert cu mere

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare. Margarina se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga stafidele, merele,...

Desert cu mere
Surprize cu branza
Aperitive cu branza

Surprize cu branza

Rosiile cherry se curata de codite si se spala. Ceapa verde se spala si se taie marunt, doar frunzele. Intr-un bol, se...

Surprize cu branza
Specialitate cu somon si salvie
Aperitive cu peste

Specialitate cu somon si salvie

Se spala frunzele de salvie si se lasa sa se scurga pe o sita. Branza se da pe razatoare si se amesteca bine cu smantana....

Specialitate cu somon si salvie
Spuma de fructe de padure
Spume

Spuma de fructe de padure

Smantana lichida se tine la rece pana urmeaza sa fie batuta cu mixerul, impreuna cu zaharul pudra. Se bate pana se intareste....

Spuma de fructe de padure
Ciorba picanta de peste
Ciorbe

Ciorba picanta de peste

Legumele se curata, se spala si se taie in functie de preferinte. Rosiile se curata de pielite si de seminte si se toaca....

Ciorba picanta de peste
Friptura cu legume
Mancaruri cu carne

Friptura cu legume

Ardeii se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Usturoiul se toaca marunt si se pune intr-un va, impreuna cu mierea si...

Friptura cu legume
Rasfat cu ciocolata
Prajituri

Rasfat cu ciocolata

Se aprinde cuptorul si se regleaza la foc potrivit. intr-un vas se topesc, pe baie de aburi, ciocolata imrepuna cu 170 gr...

Rasfat cu ciocolata
Musaca de cartofi cu ficatei
Mancaruri cu carne

Musaca de cartofi cu ficatei

Ficateii se spala, se curata si se pun la scurs. Cartofii se curata, se taie in cuburi mari si se pun la fiert, in apa cu...

Musaca de cartofi cu ficatei
Leurda la borcan
Conserve de iarna

Leurda la borcan

Leurda foarte proaspata se spala frunza cu frunza si se pune la scurs si la uscat. Miezul de nuca se alege bine si se...

Leurda la borcan
Cannelloni umplute cu urda si spanac
Paste si pizza

Cannelloni umplute cu urda si spanac

Cannelloni se fierb in apa cu sare pentru patru minute. Se scot si se pun la scurs. Trebuie sa fie elastici, dar sa nu se...

Cannelloni umplute cu urda si spanac
Chiftelute de urzici
Aperitive cu legume

Chiftelute de urzici

Urzicile se spala bine si se scurg, apoi se fierb in apa cu sare pana sunt pe trei sferturi facute. Se scot din zeama si se...

Chiftelute de urzici
Pilaf cu urzici
Mancaruri cu orez

Pilaf cu urzici

Urzicile se spala si se scurg. Se pun la oparit in apa cu sare si otet. Se lasa la fiert pana sunt aproape gata. Intr-o...

Pilaf cu urzici
Urzici si panac la cuptor, cu ou
Bebelusi > 12 luni

Urzici si panac la cuptor, cu ou

Se spala urzicile si se oparesc in apa cu sare, cat sa fie pe jumatate fierte si se scurg bine de apa. Separat, se spala...

Urzici si panac la cuptor, cu ou
Chisa cu trufandale
Mancaruri cu legume

Chisa cu trufandale

Se spala legumele si se usuca sau se sterg frunzele. Ceapa, usturoiul si leurda se toaca marunt. Se unge o forma adanca de...

Chisa cu trufandale
Ciuperci de padure cu leurda
Mancaruri cu ciuperci

Ciuperci de padure cu leurda

Se curata si se rup cozile ciupercilor de padure. Se spala si se usuca bine, apoi se fierb 5 minute in putina apa cu un praf...

Ciuperci de padure cu leurda
Capsuni dublu-nvelite
Prajituri

Capsuni dublu-nvelite

Ananasul se taie la un capat si se curata astfel incat sa ramana o semisfera, caun bol intors cu gura in jos. In el urmeaza...

Capsuni dublu-nvelite
Prajitura de Sfantul Ilie
Prajituri

Prajitura de Sfantul Ilie

Merele se curata de coaja si cotor, se taie feliute de 1 cm grosime si se aseaza la scurs pe prosoape de hartie. Ouale se...

Prajitura de Sfantul Ilie
Supa acra de salata cu jumari de ou
Supe de legume

Supa acra de salata cu jumari de ou

Se taie costita in franjuri mici si se pune la prajit intr-o tigaie, fara alta grasime in afara de ceea ce lasa ea. Se...

Supa acra de salata cu jumari de ou
Crostini cu spanac si iaurt
Sandviciuri

Crostini cu spanac si iaurt

Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie...

Crostini cu spanac si iaurt
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu smantana
1
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
2
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
3
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
4
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
5
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Parteneri
Rulouri cu ciuperci
Bucataras.RO

Rulouri cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide