Guliile se curata si se taie felii de circa jumatate de centimetru grosime. Se inabusa in putin ulei, untura sau unt. Daca e...
Mancare de gulii cu smantanaPieptul de curcan se taie felii subtiri. Feliile de carne se presara cu sare si piper. Se prajesc si pe o parte si pe alta in...
Piept de curcan cu mozzarellaFileurile din pulpa de curcan le asezam in kukta. Turnam peste ele atatea pahare de apa, incat sa le acopere. Adaugam atatea...
Racituri de curcanRosiile se spala, se taie un capac, se scoate cu grija interiorul, apoi se sareaza si se presara piper macinat. Intr-un vas...
Rosii umplute cu mozzarellaVinetele se coc, se decojesc si se toaca cu un tocator de lemn. Facem o maioneza din cele doua oua si ulei si o amestecam cu...
Vinete cu maionezaClatitele se umplu cu carnea tocata. Marginile se indoaie, facand niste pernite. Le pregatim ca pentru pane, prin faina, ou...
Clatite cu carneCarnea de pui din tocanita se taie foarte marunt. Amestecam cu doua linguri de smanatana si adaugam putin sos din tocanita,...
Clatitele cu carne ca in HortobagyiSe incalzeste cuptorul bine. Intr-o tigaie metaliza pentru copt se pune uleiul de masline, 3/4 din cantitatea de rosii,...
Salata din rosii caramelizate si branzaReţetă de preparare a papanaşilor. Sfaramitam bine de tot telemeaua si branza cu furculita, se adauga sare dupa gust,...
Reţetă de preparare a papanaşilor din branzaSe incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Se unge cu unt o tava de gatit de marime medie si se pune deoparte....
Placinta de capsuniGalbenusurile se bat spuma cu untul. Cele 4 chifle se curata de coaja si se inmoaie in . Adaugam albusurile batute spuma tare...
Budinca cu cascavalSe taie un capac chiflelor si se scoate miezul. Se trec prin ou si pesmet si se prajesc in ulei fierbinte, apoi le punem...
Chifle umplute paneCalim ceapa si usturoiul tocate intr-o lingura cu ulei si putina apa putin apa. Curatam si taiem cartofii si dovleceii...
Budinca de cartofiSe incinge cuptorul la 180°C/gaz 6. Se asezoneaza albusul. Se inmoaie puiul in ou, apoi se da prin nuca de cocos. Se asaza...
Pui cu cocos si salata de castravetiSe rastoarna mazarea si boabele de fasole intr-o oala mare cu apa clocotita sarata si se fierb 3 minute. Se scurg, se...
Aperitiv cu mazare si humusPunem carnea la fiert in apa cu sare si separat pastele. Scurgem apa, taiem curcanul in cuburi si amestecam cu pastele. Taiem...
Salata cu ananas si curcanCu o zi inainte de a prepara reteta, introduceti le de cocos la frigider. Sucul de ghimbir se prepara astfel: intr-o oala,...
Salata de fructe cu nuca de cocosFierbem orezul cu sare. Il lasam sa se raceasca. Adaugam in el maslinele fara samburi, ceapa taiata rondele si bucatile de...
Rosii umplute cu orezIncingem uleiul intr-o tigaie si preparam ouale ochiuri. Incalzim si chiflele in sandwich maker. Pe fiecare chifla asezam 2...
Aperitiv cu ouaISe curata ruccola si se rupe bucati. Se taie rosia bucatele. Ceapa verde se taie rondele. Pastele se fierb intr-o cantitate...
Paste cu ciuperci si rucollaMorcovii se taie betisoare de cca 5 cm lungime. Se incing 30 g margarina si se calesc morcovii. Se adauga mierea si se calesc...
Felii din piept de pui cu morcoviSe curata ardeii grasi si se taie cuburi. Se decojesc car- tofii, se spala si se taie felii. Se incinge uleiul intr-o tigaie...
Ghiveci picantCuptorul se incinge la 200 °C. Se asaza ciocanelele intr-o forma de sufleu unsa. Se asaza alaturi masline si jumatati de...
Pui la cuptor cu rosiiDecomgelam foietajul Se stoarce carnea din carnati. Se curata spanacul si se opareste; se stoarce, se toaca si se paseaza cu...
Foietaj cu spanacSe incinge cuptorul la 180 °C. Se curata si se opareste spanacul; se trece printr-un jet de apa rece, se stoarce si se...
Aperitiv cu spanac si rosiiSe decojesc fructele de avocado, se taie jumatati si se golesc de samburi. Se taie cuburi pulpa si se paseaza cu suc de...
Crema de avocadoCuratati sparanghelul si cartoful de coaja. Puneti legumele in masina de gatit la aburi. Cand sunt gata, dati-le prin mixer....
Sos de sparanghelCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzIubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...
Prajitura Duo Chocolat