Lintea pregatita se pune la fiert in 1,5 l apa rece impreuna cu cepele rosii curatate, sarea si foaia de dafin. Din faina si...
Supa de linteSe taie slanina in cubulete marunte, se prajeste intr-o cratita larga si apoi scoatem slanina din untura. Calim ceapa in...
Supa de cus-cusPe varza murata (gustata/pregatita) se toarna din abundenta 2 litri de apa rece, se adauga foile de dafin, costita, carnatul...
Supa betivanuluiCuratam pestele cu atentie, se despica la sira spinarii, iar capul, coada, sira spinarii se fierb in apa sarata timp de 1 ora...
Supa de pesteIn amestecul de ulei si unt preincalzit calim ceapa pana devine aurie. Adaugam sunca fiarta taiata cubulete si carnatul...
Supa de cartofi cu carnatiSe dizolva gelatina in putina apa rece si se adauga vinul amestecat cu supa. Se toarna putina gelatina intr-un vas si se lasa...
Legume in aspicRosiile, dovleceii si vinetele se scobesc de miez (fara a lei decoji) si se indeparteaza cotoarele ardeilor. Se presara...
Legume umpluteSe prepara umplutura ca pentru sarmale. Se umple ardeii dovleceii, rosiile si guliile. Se prepara cateva sarmale din frunze...
Legume umplute cu carneSe trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si mararul, dupa care se amesteca bine cu orezul. 2 rosii si restul...
Mix de legume umpluteScobim dovleceii si rosiile Se indeparteaza cotorul ardeilor, se curata de seminte, apoi se sareaza toate legumele si se...
Legume de primavara umpluteTaiem ceapa rosie marunt, se prajeste in putin ulei, se adauga usturoiul strivit, apoi condimentam. Adaugam putina apa, apoi...
Supa ungureasca de ciuperci cu taiteiPreparam legumele sote. Aluatul se lasa putin sa dospeasca, dupa care se intinde o foaie rotunda, cu care se tapeteaza o...
Legume in foaie de aluatFierbem legumele, adaugandu-se pe rand, in functie de timpul de fierbere necesar fiecarui sortiment. Odata ce-s fierte, se...
Piramida de legume cu maionezaConopida se desface buchete cat mai mici si se fierbe in apa clocotita, cu sare. Dupa 5-7 minute, cand poate fi strapuns usor...
Mancare cu legumeTaiem costita felii groase de 1 cm, care se rumenesc usor, pe ambele parti, in putin ulei incins. in acelasi vas se calesJ...
Legume cu costita afumataCeapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Se adauga ardeii, taiati felii subtiri, si, dupa zece minute, rosi-...
Legume ghiveciMorcovii, telina si cartofii fierti se taie marunt si se amesteca cu sfecla taiata cubulete, ceapa si ouale, batute usor. Se...
Parjoale de zarzavaturiLegumele se taie cubulete si se pun la fiert, pe rand, in atata apa, cat sa le acopere. Cand sunt fierte, se strecoara si se...
Legume asortate cu smantanaAluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluatAluatul se framanta bine, apoi se intinde o foaie potrivit de groasa, care se impatureste in patru si se lasa deoparte o...
Ciuperci in aluatCarnea, taiata cubulete, se caleste in ulei, apoi se adauga apa si se lasa la fiert. Separat, se curata si se taie...
Rasol de legumeSe prajeste slanina taiata cubulete. In grasimea ramasa se prajeste cus-cusul, se adauga ceapa tocata marunt. Se continua...
Supa cu cus-cusSe desprinde coaja sparanghelului cu cutitul, se taie varful iar restul lujerului se taie in bucati de 1 – 2 cm. Se dizolva...
Supa crema de sparanghelSe taie ceapa marunt, se pune in untura fierbinte, se adauga macrisul foarte bine spalat si se caleste. Se cerne faina...
Supa de macrisSe calesc in putin ulei ardeii si ceapa, rosiile, decojite, curatate de seminte si taiate marunt, ardeiul iute si usturoiul...
Ghiveci de legume cu carneLintea se alege in ajun si se pune sa se inmoaie in apa rece. A doua zi, se taie slanina cubulete. Se curata ceapa, se taie...
Supa de linteTaiem carnea cubulete si curatam ceapa. Se taie marunt, se prajeste in jumatate din cantitatea de ulei pana devine aurie....
Ciorba din carne de curcan cu tarhonCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzIubim ciocolata, mai mult pe cea neagra, cea alba fiind cam dulce, dar combinate sunt de mare efect. Si daca mai adaugam un...
Prajitura Duo Chocolat