Se spala ardeiul iute, se curata, se cresteaza pe lung si se curata de seminte. Pulpa se taie fasii. Se curata ceapa si...
Penne cu sos de dovlecei si branzaLintea se spala si se da in clocot o data, dupa care se schimba apa. In a 2-a apa se adauga legumele curatate si taiate in...
Supa-crema de linteSe fierb macaroanele, cand au fiert se adauga branza topita si ouale. Cand ouale au devenit precum ochiurile stingeti focul...
Supa de macaroaneFasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da...
Ciorba de fasole ardeleneascaEste de preferat folosirea dovlecilor tineri, recoltati vara. Se curata dovleacul si se taie cuburi cu latura de 2 cm. Se pun...
Ciorba de dovleac cu lapteIn oala de presiune se fierb toate zarzavaturile cu sare si piper dupa gust. Cind au fiert,se paseaza cu mixerul toate...
Supa de chimen1) se curata si se taie : ceapa,morcovul,prazul conopida si dovleacul . 2) se calesc in amestecul de unt(marga) + ulei (5...
Supa de dovleacSe curata ceapa si se toaca marunt. Se curata zarzavatul pentru supa si se taie in cubulete mici. Se toaca varza murata si se...
Ciorba de varza acra cu perisoare si cascavalSe pune la fiert 750 ml apa cu sare. Cand fierbe apa se adauga prazul curatat si taiat in bucati de 2 cm si cartofii curatati...
Supa-crema ParmantierArdeii se spala,,se taie in doua ,se curata de seminte apoi se taie in bucati potrivit de mari.ceapa curatata se toaca fin,la...
Supa crema de ardeiSe toaca fin ceapa, usturoiul, ardeiul gras, ardeiul iute si busuiocul. Se pun intr-un vas si se amesteca cateva secunde cu...
Supa rece de rosii cu busuiocSe spala aripioarele de pui si se pun la fiert in apa rece. Spumuierea se face des, pana cand apa devine limpede. Cand incepe...
Supa din aripioare de puiSe pune burta la fiert cu o ceapa mai mare sau 2 mici impreuna cu morcovul si ardeiul gras in apa mai multa. Dupa ce a fiert...
Ciorba de burta MAMAtoate ingredientele de mai sus se mixeaza,se pun intr-o supiera iar peste se presara cateva bucatele de jambon.
Supa de pepene galbenSe calesc putin ceapa, morcovul si ardeiul, se adauga apa si restul legumelor tocate cubulete. Se fierb legumele iar inainte...
Supa de legume cu galuste de postDin pieptul de pui tocat, 1 ceapa, orezul fiert sare si piper se fac perisoare care se dau prin faina. Celelate 2 cepe...
Supa de mazare cu perisoare de puiSe spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina...
Supa ardeleneasca de morcovi cu ciolan afumatFasolea muiata din ajun se opareste de 2, 3 ori, se clateste bine si se pune in oala sub presiune odata cu morcovul si ceapa...
Ciorba de fasole uscata cu marar "Corcodusa"Se fierbe apa cu sarea, inainte de a da in clocot se adauga shoiul ( vinul rosul sau sos soia) si lingurita de vegeta. Se...
Supa "minut"Se curata loboda, se spala si se fierbe odata cu orezul in apa cu sare. Cand este aproape gata se adauga borsul fiert,...
Bors de loboda cu smantanaSe spala pasarea, se transeaza in bucatele potrivite si se aseaza in oala. Zarzavatul se toaca in cubulete mici si se adauga...
Ciorba de gaina in oala sub presiuneCeapa verde se inabuse in ulei impreuna cu leurda sau usturoiul, apoi se adauga salata si loboda. Se acopera cu apa calda si...
Bors de salataSe pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...
Ciorba radauteanaSe curata partea de jos a picioarelor, se transeaza pe incheieturi ca sa mearga usor, se spala cu apa rece si se pun la oala...
Ciorba de ciocaneleSe da fasolea in clocot de doua ori, apoi se muta in cucta/oala sub presiune impreuna cu ciolanul afumat si se lasa la fiert...
Supa groasa de fasole si ciolan afumatSe pune ceapa taiata marunt cu morcovul dat pe razatoare si un catel de usturoi zdrobit la calit in unt 5 minute. Dovleacul...
Supa de dovleacSe pune in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete,...
Ciorba de afumatura in oala sub presiuneSe curata cateva gulii si cativa cartofi, se taie bucati si se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Se lasa sa...
Supa de guliiSe curata zarzavaturile, se dau pe razatoarea mare, se calesc in unt, adaugandu-se apa pana se patrund. Intre timp se spala...
Ciorba de legume "Martisor"Se potriveste de acra zeama de varza, adaugand apa daca trebuie. Se lasa sa fiarba cu zarzavat taiat marunt: morcov,...
Ciorba de peste cu zeama de varzaSe amesteca supa de pui cu laptele de cocos, se da in clocot, apoi se da focul la mic. Se curata lemongrassul si ghimbirul....
Supa cu lapte de cocos si puiSe pune la fiert in zeama de carne zarzavat proaspat taiat ca fideaua si anume morcov, patrunjel, cartofi, la care se adauga...
Supa de legume cu ciuperciSe pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si...
Ciorba ardeleneascaSe stoarce varza acra putin se taie fidelute, si apoi se tie toate legumele amintite mai sus, la urma se pune vegeta putin sa...
Ciorba de varza murata sau dulceSe freaca o jumatate de lingura de unt cu 4 linguri pline de parmezan sau cascaval ras. Se adauga miezul de la o franzela...
Supa de galuste de branzaCureti sfecla, o tai bucati si o pui la fiert in bors. Separat pui la fiert costita afumata taiata bucati. Cureti intre timp...
Bors de sfecla cu costita afumataSe taie ca fideaua 3 cepe mijlocii, o radacina de morcov, un praz mijlociu, o radacina de telina, mijlocul unei salate verzi,...
Supa de zarzavatSe pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la...
Ciorba de fasole cu ciolan afumatIntr-o oala cu apa se pun la fiert morcovul, ardeii, telina si rosiile taiate marunt si se adauga si o lingurita de delikat....
Ciorba de perisoareSe alege cam o farfurie plina cu ciuperci tinere, adica inca inchise, si foarte proaspete. Se spala bine, se curata si se...
Supa de ciuperciSe curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se...
Potage bonne femmeSe pune untul intr-o cratita, se adauga toate legumele curatate si taiate bucati, se gatesc 5 minute, se pune jumatate din...
Potage CrecySe taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba...
Ciorba taraneascaSe trag cateva cepe, taiate felii cu 2 linguri de ulei. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga 1 kg. rosii, curatate de...
Ciorba de berbec (reteta araba)Se curata ceapa si se taie marunt. Se incalzeste untul in care se rumeneste usor ceapa. Se curata usturoiul, se taie in 4 pe...
Supa crema de usturoiSe pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa...
Supa italieneascaSe curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot...
Ciorba de burta - BucovinaIntr-o oala de 3 litri de apa se pune la fiert morcov, radacina de patrunjel si ceapa taiate marunt. Cand incepe zarzavatul...
Ciorba de pui tanarSe taie zarzavatul marunt si se pune sa fiarba cu apa, adaugand putin orez ales si spalat. Se curata crapul, se spala bine...
Ciorba de crapIntr-o oala mai mare cu teflon se pune ulei si apoi se prajeste putin ceapa verde. Se adauga telina, ardeii verzi, morcovii...
Supa care te slabesteSe spala merele, se scot simburii si se taie felii, se lasa la fiert in apa cu delikat si cozile de la patrunjel tocate circa...
Supa de mereCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat