Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Apoi se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun...
Crema de raciSe pune apa la fiert si se adauga concentratul de legume. Se adauga mazarea si se lasa la fiert 10-15 minute. Cand fierbe...
Supa crema de mazare cu mozzarellaMai intai curatam toate legumele si le spalam bine. Tocam ceapa, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul radacina,...
Ciorbita de legumeOasele se spala, se sareaza si se asaza intr-o tava pe un singur rind. Ceapa, morcovii si telina se taie in bucati mari si se...
Supa de oase de vacaSe pune la fiert gaina si se spumuieste mereu, dupa care se adauga radacinoasele. Se lasa la fiert pana incep si acestea sa...
Supa cu galuste albe si verziSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteSe taie ceapa marunt si se caleste putin in ulei de masline. Se taie marunt marul cu tot cu coaja in bucatele si se...
Supa de urzici cu cartofiSe pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si...
Bors ardelenesc de pui cu smantanaIntr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti oala pe foc si lasati sa...
Supa din carne de curcanSe taie prazul, cartofi, ceapa si se calesc in cele 2 linguri de ulei 5 minute, se sareaza, pipereaza. Dupa care se...
Supa de prazSe taie ardeiul, o jumate de ceapa mare, telina, albitura,morcovi si se calesc putin in ulei de masline. Se calesc la foc...
Ciorba cu dovlecei de post1. Se taie cubulete legumele , iar solzisori ceapa si se calesc citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei. 2. Se adauga o...
Ciorbica de rosiiSe curata conopida si lasa in apa cu sare. Am facut din jumatate o mancarica dupa cum urmeaza: 1. am calit morcov si ceapa;...
Ciorba de conopidaSe pune intr-o oala (cam de 5 L) zarzavatul la calit cu putin ulei...si cu carnea....Se adauga sarea, piperul boabe si...
Supa de pui cu galuste de gris- Se piseaza usturoiul cu putina sare si cu verdeata. - Se caleste amestecul de usturoi in ulei de masline. se adauga faina,...
Supa de pesteSe inabusa nitel ceapa, se adaoga apoi peste ea ciupercutele taiate(se pastreaza citeva la decor), cu 50 ml lapte se dizolva...
Supa crema de ciupercute1. Spalam bucatile de coada,le stergem cu servet de hirtie si le punem in ulei la prajit pe ambele parti. Cind sint prajite,...
Supa din coada de bou,Ochsenschwanzsuppe a la MayaSe curata, se spala si se taie telina dulce, cartofii, morcovul, ceapa, si se pun la fiert. Se lasa sa dea 2 clocote si se...
CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZATocam ceapa grob,si o scaldam putin in ulei incins.Cind devine transparenta,adaugam marul si cartofii - taiate cubulete.Le...
Supa-crema cu dovleacIntr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi...
Supa cu nautBucatile de ied pe care le-am avut le-am pus la fiert cu doua cepe. Legumele le-am tocat, mai putin salata si loboda. Iedul...
Bors de ied cu verdeturiSe pun la fiert aripile de curcan intregi , telina si ridichea neagra taiate bucati mari , in apa cu sare . Algele se pun la...
Supa de midiiCiorbă de miel reţetă. Capul si restul de carne se curata,se spala bine si taiate marunt sau date pe razatoarea mare de...
Ciorbă de miel reţetăSe fierbe burta spalata bine de tot,cu osul si cu legumele adaugand si sare.Cand este fiarta se scoate si taie sub forma de...
Ciorba de burtaSe fierbe zarzavatul ras pe razatoare,in 2l apa cu sare. Carnea se toaca prin masina de carne,se amesteca cu ceapa rumenita...
Ciorba de dovlecei umplutiSe curata si se taie marunt legumele,in afara de cartofi.Se pune untul intr-o oala,se introduc legumele in untul fierbinte si...
Ciorba de legume cu zeama de varzaSe spala ceapa si verdeata,se taie si se pun sa fiarba in apa cu sare si doua linguri de ulei.Cand sunt fierte se adauga...
Ciorba de salata verdeSe spala legumele si se curata. Se pune 1litru apa la fiert si cand da in clocot se adauga orezul si ceapa tocata...
Bors de lobodaSe rad dovleceii de coaja,se spala,se taie bucatele,se toaca ceapa marunt,rosii se spala de seminte si de pelite,ardeii se...
Bors de dovleceiSe taie carnea bucatele si impreuna cu osul se pune sa fiarba in oala cu apa rece.Cand a facut spuma se curata bine cu...
Bors din carne de vacaMorcovul,patrunjelul,pastarnacul si ceapa se taie marunt si se pun la fiert cu 1.5l apa.Dupa 20 minute se pun cartofii taiati...
Bors de cartofiSe pun bucatile de carne la fiert in oala cu 3l apa rece.Cand a facut spuma se curata cu lingura cu gauri si se lasa sa...
Bors de gainaSe pune un os de rasol de vita cu sita si maduva sa fiarba cu un litru apa.Legumele se curata si se spala,se scot semintele...
Bors de perisoareSe fierbe toata carnea in apa cu un praf de sare.Cand incepe sa faca spume,se curata cu lingura cu gauri pana nu mai face...
Bors de mielPestele mic-albisoara,rosioara,caracuda,obleti-se curata, se spala si se fiebe in apa cu sare,impreuna cu legumele...
Ciorba de pesteSe fierb legumele in 1.5l apa,iar cand sunt fierte se strecoara supa si in ea se adauga orezul si se lasa sa fiarba cam...
Supa a la grecSe fierbe gaina intreaga in apa rece cu ceapa tocata pe jumate.Se curata de spuma si se lasa sa fiarba fara capac,pe foc...
Supa de pasareBorsul se prepara in vase de pamant,dar si in borcane mari de sticla,curatate,spalate si uscate.Se pun in borcane taratele si...
Preparare borsFasolea se curata de ate,se rupe in trei si se pune sa fiarba in 2l apa cu sare.Celelalte legume se rad,se spala si se taie...
Bors de fasole verdeSe spala legumele,se taie bucatele sau se dau prin razatoare mare si se pun sa fiarba cu orezul intr-un litru jumatate apa si...
Bors de ciuperciSe pune fasolea sa fiarba si dupa cateva clocote se schimba apa. Se pune apoi in alta apa fierbinte cu morcovi si patrunjel...
Bors de fasole boabeSe spala bine urzicile in multe ape si se ridica din apa cu mana ca sa ramana nisipul pe fundul vasului.Se pune un litru apa...
Bors de urziciRadacinoasele se rad,se spala se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca.Sfecla se spala bine,se curata si nu se mai spala...
Bors de sfecla(moldovenesc)Se alege si se spala porumbul,apoi se pune in apa rece sa fiarba.Legumele se curata,se taie bucatele si se inabusa in...
Supa crema de porumbSe prepara o supa de legume.Se strecoara,se indeparteaza legumele si in supa se pune grisul in ploaie,amestecand bine,apoi se...
Supa crema de grisSe curata legumele si spalale. Ceapa, morcovul si radacina de patrunjel taie-le rondele subtiri. Pune toate legumele la fiert...
Supa cu galusteTaie puiul in bucati si punel la fiert in apa cu sare. Cand e aproape fiarta,adauga ceapa si ardelul tocat si legumele date...
Ciorba de potroaceSe fierbe apa,cam 2l,apoi se adauga ceapa tocata marunt,morcovii,ardeii.dartofii taiati cubulete si frunzele de telina taoate...
Bors de pesteSe curata pepenele, se indeparteaza semintele , iar pulpa se taie cubulete. Cu putin lapte si miere se pune pepenele in...
Supa crema de pepene galbenSe spala puiul si se pune la fiert in cca. 3-4l apa si o lingura de sare(eu pun puiul intreg,pentru ca dupa ce fierbe in...
SUPA DE PUI CU GALUSTECarnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare. Supa se spumeaza de 3-4...
Ciorba greceasca de puiCa sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofiAceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.
Friptura asortata pentru masa de CraciunPentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.
Fursecuri vanilate cu portocalaO prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.
Prajitura LămâiţaPentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...
Piftie de porc cu usturoiLegumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....
Salata de Boeuf fara carne si castravetiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat