Supe si ciorbe

Bors rusesc cu dafin
Borsuri

Bors rusesc cu dafin

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in...

Bors rusesc cu dafin
Ciorba de primavara (de post)
Ciorbe

Ciorba de primavara (de post)

Se curata, se spala si se toaca marunt ceapa, se caleste in ulei, se adauga 2 l de apa si se pune la fiert. Cand apa...

Ciorba de primavara (de post)
Ciorba de perisoare
Supe de carne

Ciorba de perisoare

Se dau prin razatoare morcovii rosia si ardeiul se pun la fiert se adauga sare pentru perisoare se amesteca carnea macinata...

Ciorba de perisoare
Ciorba de burta
Supe de carne

Ciorba de burta

Se pune burta la fiert impreuna cu osul si carnea de vita, ceapa, usturoiul, morcovul, ardeiul gras in apa mai multa, boabe...

Ciorba de burta
Ciorba americana de fasole si arahide
Supe de carne

Ciorba americana de fasole si arahide

Ciorba americana este putin ciudata pentru gusturile noastre, dar iti garantez ca merita sa o incerci. Are in ea o multime de...

Ciorba americana de fasole si arahide
Ciorba cu varza creata
Ciorbe

Ciorba cu varza creata

Punem oasele la fiert in cca 5 l apa cu 1 lingura de sare si se lasa sa fiarba la foc mic se ia spuma deasupra. In timpul in...

Ciorba cu varza creata
Supa de afine rece
Supe de legume

Supa de afine rece

Afinele spalate se pun cu zahar (dupa gust) si condimentele la fiert timp de 5-10 minute. Se lasa la racit. Se scot...

Supa de afine rece
Ciorba de berbec
Supe de carne

Ciorba de berbec

Carnea de berbec se curata de pielite, se spala in mai multe ape, se taie bucati, se pune la fiert in apa cu sare si se...

Ciorba de berbec
CIorba Aita
Ciorbe

CIorba Aita

Se pune la fiert pieptul de pasare, dupa ce se ia spuma de cateva ori se pune si radacinoasele la fiert taiate in patru....

CIorba Aita
Ciorba picanta
Supe de carne

Ciorba picanta

Carnea macra si carnea de vita cu os se pun cu apa la fiert .Ceapa se taie marunt, se inabusa in ulei si se stinge cu...

Ciorba picanta
Supa-crema de cartofi cu sunca
Supe de legume

Supa-crema de cartofi cu sunca

1.Sunca se spala si se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, se arunca apa si se pune alta apa si se lasa la fiert. Cand este...

Supa-crema de cartofi cu sunca
Ciorba radauteana
Supe de carne

Ciorba radauteana

Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu o lingura de sare sau condimente de tip Knorr. Se lasa sa...

Ciorba radauteana
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Intr-o oala de 8-10 kg se pun la fiert osul, ceapa intreaga, morcovul intreg, telina si patrunjelul cu o lingurita de sare....

Ciorba de burta
Supa de andive cu branza de oaie
Supe de legume

Supa de andive cu branza de oaie

Se spala andivele, se indeparteaza foile exterioare, se taie in doua, apoi fideluta. Ceapa verde se spala, se usuca cu un...

Supa de andive cu branza de oaie
Supa de dovleac
Supe de legume

Supa de dovleac

Se caleste ceapa taiata marunt, se adauga orezul spalat, sare si dovleacul taiat (cam un castron plin cu dovleac). Se acopera...

Supa de dovleac
Supa de varza
Supe de legume

Supa de varza

Aseazati toate ingredientele curatate si taiate intr-o oala si adaugati apa incat sa le acopere. Se fierbe cca. 10 minute la...

Supa de varza
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de...

Ciorba de burta
Supa franceza de ceapa
Supe de legume

Supa franceza de ceapa

Topiti untul intr-o craticioara. Adaugati zaharul si apoi ceapa si dinstuiti la foc mediu 10 minute sau pana devine aurie....

Supa franceza de ceapa
Ciorba de burta cu lamaie si gogosari
Ciorbe

Ciorba de burta cu lamaie si gogosari

2 kg de burta (se curata de pielite - daca are din-alea murdare, urate - aici e vorba de burta care nu e pre-fiarta, de...

Ciorba de burta cu lamaie si gogosari
Supa rapida
Supe de carne

Supa rapida

Intr-o oala de 2 l se pun uleiul, cartofii, ceapa, morcovul, rosia (legumele de la borcan daca aveti-2 linguri). Se calesc 5...

Supa rapida
Supa de praz
Supe de legume

Supa de praz

Prazul se curata de frunzele vestede si se spala bine de tot (se desfac foile si se spala chiar separat, alea verzi) si se...

Supa de praz
Supa iute-acrisoara de varza
Supe de legume

Supa iute-acrisoara de varza

Supa iute-acrisoara de varza este o reteta culinara de vara. Ingredientele pentru reteta sunt:varza, morcov, supa.

Supa iute-acrisoara de varza
Supa de alune
Supe de legume

Supa de alune

Pasta de chili se pune intr-o cratita si se stinge cu zeama de legume. Sucul de mere, laptele de cocos si untul de alune se...

Supa de alune
Ciorba de burta
Supe de carne

Ciorba de burta

Ciorba de burta e una dintre cele mai indragite mancaruri romanesti. Pentru aceasta reteta de ciorba de burta aveti nevoie de...

Ciorba de burta
Ciorba de burta
Ciorbe

Ciorba de burta

Pasta de usturoi am facut-o punand ceva mai multa smantana, ulei de masline, patrunjel verde, sare, zeama de lamaie, intr-o...

Ciorba de burta
Crema de masline negre cu crutoane  10 porti
Supe de legume

Crema de masline negre cu crutoane 10 porti

Mod de preparare Se taie ceapa rondele – se strecoara maslinele de zeama din conserva-se pune painea pentru crutoane la...

Crema de masline negre cu crutoane 10 porti
Bors de urzici cu ardei
Supe de carne

Bors de urzici cu ardei

Se curata urzicile si se spala, se pun intr-o oala cu apa clocotita sarata. In timp ce fierb se pregateste rintasul in care...

Bors de urzici cu ardei
Supa de fenicul si scoici.
Supe de carne

Supa de fenicul si scoici.

Se curata si se taie fasii feniculul. Ceapa si usturoiul se calesc in unt topit, se presara ghimbir si se continua calirea...

Supa de fenicul si scoici.
Ciorba de pui cu smantana
Supe de carne

Ciorba de pui cu smantana

Se pune puiul la fiert cu putin delikat. Dupa ce e fiert bine se scoate si se curata toata carnea de pe oase. Se inlatura si...

Ciorba de pui cu smantana
Supa de zarzavat
Supe de carne

Supa de zarzavat

Se taie subtire morcovul, patrunjelul, prazul. Cartofii se taie ceva mai gros. Se pun la fiert in supa strecurata. Se adauga...

Supa de zarzavat
Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura
Ciorbe

Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura

Legumele se taie marunt. Se taie kaizer-ul julien si se pune la calit in ulei. Dupa cateva minute se adauga si legumele si se...

Ciorba de varza alba cu smantana si afumatura
Ciorba de burta
Supe de carne

Ciorba de burta

Se pune burta la fiert impreuna cu piciorul intr-o oala cu apa si se fierbe aproximativ 3 ore, apoi se pune ceapa, 200 gr....

Ciorba de burta
Supa de linte rosie cu pastrav
Supe de legume

Supa de linte rosie cu pastrav

Se curata ceapa si usturoiul, se toaca. Se curata cartofii, se taie marunt. Se incinge 1 lingura de unt. Se calesc ceapa,...

Supa de linte rosie cu pastrav
Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai
Supe de legume

Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai

Se desface broccoli in buchetele, se spala si se caleste putin in unt topit. Se presara cu faina, se amesteca usor, apoi se...

Supa crema de broccoli cu galuste din faina de malai
Supa de galuste
Supe de legume

Supa de galuste

Se toaca ceapa, morcovul si albitura si se pun la fiert impreuna cu 2 lingurite de delicat, se prepara galustele din oua,...

Supa de galuste
Ciorba de vacuta
Ciorbe

Ciorba de vacuta

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere. Se lasa sa...

Ciorba de vacuta
Bors pescaresc
Borsuri

Bors pescaresc

Capetele si cozile de peste se curata, se spala. Se scot osul amar si urechile. Morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul,...

Bors pescaresc
Supa cu turnatei
Supe de legume

Supa cu turnatei

Se freaca un ou cu o lingura buna de faina cat sa se faca aluatul ca o smantana. Se pune sare. Se toarna cu incetul in supa...

Supa cu turnatei
Supa de chimen
Supe de legume

Supa de chimen

Supa de oase se fierbe. Se adauga faina dizolvata in apa rece si se continua fierberea circa 15 minute. Se adauga chimen,...

Supa de chimen
Supa de conopida
Supe de legume

Supa de conopida

Conopida se curata, se spala si se tine in apa cu sare. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Orezul se alege de...

Supa de conopida
Supa Toscana (italiana)
Supe de carne

Supa Toscana (italiana)

Se taie cepele mici si se pun la prajit in ulei intr-o oala midie-mare pana se sticleste. Se curata carnatii de coaja...

Supa Toscana (italiana)
SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
Supe de carne

SUPA DE GAINA CU ZDRENTE

Carnea de gaina se taie in 4 bucati. Legumele se taie rondele iar patrunjelul se toaca marunt. Carnea se fierbe in 3 litri de...

SUPA DE GAINA CU ZDRENTE
CIORBA DE POTROACE
Ciorbe

CIORBA DE POTROACE

Maruntaiele de pui se spala, se curata si se oparesc. Ceapa, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul si morcovii se curata,...

CIORBA DE POTROACE
CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODA
Ciorbe

CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODA

Loboda se curata, se spala in mai multe ape si se taie fasii. Ceapa, morcovii si telina se curata, se spala si se taie...

CIORBA ARDELENEASCA CU LOBODA
Supa din Tofu cu Castane
Supe de legume

Supa din Tofu cu Castane

Prazul se curata, se spala si se taie rondele. Branza de soia se taie cuburi. Ciupercile se scurg de lichid, se clatesc cu...

Supa din Tofu cu Castane
Ciorba cu perisoare a la grec
Ciorbe

Ciorba cu perisoare a la grec

Ciorba cu perisoare a la grec este o mancare romaneasca delicioasa. Pentru a pregati aceasta ciorba de perisoare aveti nevoie...

Ciorba cu perisoare a la grec
Ciorba de loboda
Supe de legume

Ciorba de loboda

Intr-o oala cu apa (6l) se pune ceapa taiata marunt, morcovii dati pe razatoarea mare si cele doua linguri de orez(dupa ce a...

Ciorba de loboda
Supa de portocale si morcovi
Supe de legume

Supa de portocale si morcovi

Morcovii se taie in bucati mici. Supa de legume se pune la fiert, se adauga morcovii si se fierb cca 15 minute. In acest timp...

Supa de portocale si morcovi
Ciorba de vitel a la Mirela
Supe de carne

Ciorba de vitel a la Mirela

Se spala carnea, se pune la fiert, dupa ce am luat spuma adaugam legumele taiate sau date pe razatoare dupa ce au fiert se...

Ciorba de vitel a la Mirela
Supa cu galuste a la Romeo
Supe de carne

Supa cu galuste a la Romeo

Se spala gaina sau puiul, se spumeaza de spuma dupa aceea se adauga morcovul taiat in patru, cepele, telina curatata si se...

Supa cu galuste a la Romeo
Supa crema de cartofi si crutoane
Supe de legume

Supa crema de cartofi si crutoane

Supa crema de cartofi se prepara foarte usor si este delicioasa. Daca aveti nevoie de o alternativa la clasica ciorba de...

Supa crema de cartofi si crutoane
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi
Friptura asortata pentru masa de Craciun

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Friptura asortata pentru masa de Craciun
Fursecuri vanilate cu portocala

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Fursecuri vanilate cu portocala
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Lămâiţa
1
Prajituri

Prajitura Lămâiţa

O prajitura simpla, gustoasa care ti se topeste in gura….o prajitura cu iz de sarbatoare si dor de copilarie.

Prajitura Lămâiţa
Piftie de porc cu usturoi
2
Mancaruri cu carne

Piftie de porc cu usturoi

Pentru piftie de porc cu usturoi se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc. Picioarele se taie in doua...

Piftie de porc cu usturoi
Salata de Boeuf fara carne si castraveti
3
Aperitive cu legume

Salata de Boeuf fara carne si castraveti

Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt....

Salata de Boeuf fara carne si castraveti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Cozonac cu nuca si migdale
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
Prajitura cu Blat de Bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea