Carnea se scoate din cirnaciori si se amesteca cu smintina, sare, piper, vin. Feliile de piine se taie cubulete si se prajesc...
Piept de vitel umplutPuiul se taie bucati care se freaca cu sare,piper si se dau prin faina. Se prajesc in ulei. Se pun apoi intr-o forma...
Pui cu legume si ierburi de ProvenceCartofii se fierb in apa cu sare si apoi se taie felii. Vinetele se curata si se taie pe lungime, se presara cu sare si se...
Musaca apetisantaCarnea se taie felii, se bate si se condimenteaza. Se prajesc feliile pe ambele parti. Se pun al inabusit cu ceapa taiata...
Snitel de vita cu ceapaCarnea si ceapa se toaca si se calesc impreuna in ulei. Se adauga un ou, sare, piper si marar. Conopida se desface buchetele...
Musaca de conopidaCarnea se macina, se amesteca cu ou, sare, piper si ceapa calita. Feliile de telian se prajesc in ulei. Se unge o tava cu...
Musaca de telina cu cascaval rasCarnea se spala. Coaja de lamiie se rade si se stoarce susul. Usturoiul se toaca se amesteca cu piper, zeama si coaja de...
Piept de pui pe varzaSe pune intr-un bol laptele batut, in altul pesmetul amestecat cu o lingurita de boia iute, o lingurita seminte de susan si o...
Pui crocantZarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete, se caleste in citeva linguri de ulei impreuna cu fasolea verde, mazarea...
Ghiveci cu carne si legumePieptul de curcan se trece prin masina de tocat si se amesteca cu miezul de piine muiat si stors, ceapa calita in 2 linguri...
Sarmalute din piept de curcanSe fierbe limba impreuna cu telina, morcovii, doua cepe si putin piper. Cind este fiarta se taie felii si se pune pe un...
Limba cu sos RemuladIn fiecare piept de pui se face o crestatura orizontala adinca. Se amesteca cele 2 feluri de brinza, sosul si o lingura de...
Piept de pui toscanRuladele se condimenteaza apoi se ung cu mustar. Taiati pe din 2 feliile de sunca, ungeti-le cu brinza, puneti 2-3 frunzulite...
Rulade de vitel cu busuiocRata se curata bine, se spala si se asaza in tava unsa cu putin unt. 100 g unt se topeste, se amesteca cu mierea si se lasa...
Rata cu miereSe face un amestec din carne, pesmet, oua, ceapa taiata marunt si calita, verdeata, sare si piper. Se modeleaza mititei care...
Mititei specialiSe inabusa in ulei bucatile de carne si ceapa taiata marunt, cu piper, pina cind ceapa capata o culoare galben deschisa. Se...
Gulas cu carne de porc si boiaCarnea se spala, se sterge si se condimenteaza cu sare, piper si curry. Salvia se spala si se lasa sa se scurga apoi se toaca...
Snitel de curcan cu salvieSe sterge ficatul, se curata si se taie felii subtiri. Se dau feliile prin faina si se prajesc la foc viu in unt topit. Nu se...
Ficat prajit la tigaiePuii curatati si spalati se inabusa cu 50 g unt, impreuna cu ceapa intreaga, ciupercile taiate, o cescuta cu apa si sare....
Pui cu ciuperci in aluatSe scot foile de varza una cite una, se gusta si daca sint prea sarate sau prea acre, se tin cite o ora in apa rece. Mijlocul...
Sarmale cu varza acra cu orez si stafideCiupercile si ceapa se toaca si se calesc in citeva linguri de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Carnea de curcan se...
Rulada de curcan cu ciuperciDovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul...
Dovlecei cu umplutura colorataSe spala bine pulpele, se pun intr-un vas termorezistent. Se toarna continutul unei cutii de bere sau echivalentul ditr-o...
Pui in sos de bereSe impaneaza cu usturoi carnea de vaca si se freaca cu cimbru. Se pune intr-o cratita cu feliile de costita, la foc potrivit....
Friptura de vacuta impanata cu costita afumataSe sterge si se freaca cu zeama de la ½ lamiie puiul curatit si golit. Se captuseste pieptul cu feliile de la restul de...
Pui sote cu orezSe curata carnea de pielite si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa, miezul de franzela inmuiat in apa si...
Chiftele cu verdeataLimba spalata se fierbe in apa cu sare, se curata de pielita si se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii subtiri. Orezul...
Budinca de limba cu orez si mazareSe pregateste un aluat dospit mai moale, amestecind putina faina cu putin lapte, drojdie si zahar. Se lasa sa creasca. Se...
Kulebiac rusescSe rumenesc bucatile de gisca in grasime de gisca. In aceeasi grasime se caleste varza taiata fin. Se pune bulionul, sarea si...
Gisca pe varzaSe trece prin masina de tocat carnea, ceapa, cartoful fiert si racit, curatit de coaja. Se adauga sare, piper, un ou si se...
Perisoare cu smintinaSe sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin...
Ficat paneSe taie carnea in bucatele potrivite.In tigaia unsa cu margarina se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul si el...
Friptura inabusita condimentataSe pregateste o tava de cuptor in care se aseaza un strat de aproximativ 1 cm sare mare. Se spala pulpele, se sterg bine...
Pulpe la cuptor pe sarePulpele de pui americane sunt foarte crocante, prajite fiind in fulgi de porumb, sau chiar chipsuri. Sunt delicioase, si se...
Pulpe de pui americane in fulgi de porumbSe rumeneste slanina in ulei. Se adauga bucatile de pui, boiaua si o cuisoara. Se acopera cu ceapa taiata fin. Se toarna...
Papricas de pui cu smintinaLimba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita cu zarzavat de supa si sare. Din zeama in care a fiert limba se poate...
Limba cu castravecioriSe taie carnea bucati cit mai egale, se rastoarna bamele. Se adauga ceapa taiata marunt si prajita in ulei, sarea, bulionul....
Bame conserve cu carne de la supaSe alege fasolea alba, se spala si se pune la muiat din ajun in apa calduta. Se spala bine oasele de porc si se pun in apa...
Fasole alba cu oase sau carne de porc afumateSe taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga orezul si se prajeste si el un pic. Se da deoparte sa se raceasca si se...
ChiscaCiupercile curatate si taiate se inabusa impreuna cu costita taiata cuburi. Se amesteca cu un sos alb. Se adauga cascavse...
Costita afumata cu ciuperciSe spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun...
Limba de porc inabusitaSe farimiteaza drojdia, se adauga zaharul topit in doua linguri de lapte caldut si o lingura de faina. Se bate bine si se...
Pirosti cu carneSe pregateste carnea. Se adauga faina la carnea inabusita, cu ceapa si grasime, se stinge cu putina zeama de carne sau de...
Castraveti murati cu carne de porcSe pregateste carnea in mod obisnuit. Cind a fiert complet si sosul a scazut, se adauga mustarul, faina, zaharul,...
Carne cu sos de mustarPuii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...
Pui surprizaSe curata muschiul de grasime si pielite, apoi se taie in patru felii. Se pune intr-o tigaie groasa, bine incinsa pe foc, cu...
Muschi la tigaieSe inabusa ceapa cu carnea tocata. Cind a scazut zeama, se da la o parte si dupa ce s-a racit, se amesteca cu sare si putin...
Musaca de telinaCeapa se toaca marunt, iar ficatul se macina. Se pune in putin ulei ceapa si se caleste. Se adauga ficatul, paharul cu bulion...
Tocanita de ficatSe fierb maruntaiele in citeva clocote. Se dau carnurile prin masina de tocat impreuna cu ceapa, verdeata, piinea, iar...
Drob de miel (Cighir)Bucatile de carne se rumenesc in unt. Se toarna apa cit le cuprinde, sare dupa gust si se lasa sa fiarba pina ce se...
Prune cu carne de pasare sau de porcSe fierbe burta spalata bine, taiata bucati impreuna cu zarzavatul si sare ca orice supa, reducind zeama la ¼. Cind este...
Tuslama de burtaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi